reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

hehehe :-D

dziewczyny, ja sie dzis troche martwie. tzn wsio gra, ale juz dwa razy od rana spod jednego zeba leci mi krew. i to nie byloby niczym dziwnym, gdyby to bylo po umyciu zebow czy przy jedzeniu - wiadomo, wrazliwe w ciazy, moglam urazic czy cos. ale to mi sie dzieje tak bez niczego! tak ni stad, ni zowad, nie ruszam nawet jezorem i leci mi, i to dosc mocno! szok. ma tak ktoras? no ja pierwszy raz w zyciu, nigdy tak nie mialam! chyba mi nie wypadnie nagle, co!? ten zab znaczy!?

nati,
tez mi sie wydaje, moze przeczytala koncowke kodu jakiegos czy co? a moze dala ci jakis super firmowy, specjalne technologie? ja tam nieraz robie zakupy i naprawde ceny maja na allegro podobne, a ja lubie podotykac, zanim sie zdecyduje na zakup :-) i mowie, dla obu chlopcow mialam (i dla Felka bede miec) ten sam materac, ktory ci wklejalam, gryczano - kokosowy, u nich kupowalam, wlasnie za siedem dych.

reklama
Wróciłam z banku ,niestety nic mi się nie udalo załatwić .Panie księgowe żle wypełniły zaświadczenie o zarobkach i po prostu zaokrągliły dochód o 3 grosze.A trzeba podać właściwy.Nigdy nie wyjdzie równo szczególnie jak nam strącają 33 procent .I lipa .Zostałam bez kasy a w poniedziałek nie wiem czy mi się u da to załatwić bo chyba nie będzie szefowej a tym samym podpisu.Po prostu bajka.
Teraz sobie pluje w brodę że pożyczyłam mojej mamie pieniądze w środe ,oczywiście nie wie na 100 procent czy dzisiaj będzie miala pensje więc mi nie zagwarantuje zwrotu pożyczki.Dostałam opierdziel od C za pożyczanie kasy i się do mnie nie odzywa.Gdzieś wyszedł i nawet nie powiedział gdzie.
Płakać mi się chcę .Niech ten luty już się kończy.Wydatków cale mnóstwo w styczniu mieliśmy zresztą jak co roku ,ale nigdy tak żle nie było.
Kurcze to jest właśnie tak ,przez to że jestem na zasiłku odeszło nam prawie 2tysiaki.
Teraz muszę pożyczać sama pieniądze i nienawidze tego robić .
Supper po prostu super

Młody przy wiertarach spał do 14.40, zwykle do 13.20 śpi!!
znowu będzie jazda wieczorem i nie zaśnie przed 22.00 :(

co tam miałam chwilę spokoju
taaa ja sobie w głowie umyśliłam że jutro pomalują...
ja pierdziu ile to trwa
oni dzisiaj płyty gipsowe tylko na skosie położą (bo to poddasze) a jutro mój M dopiero na suficie.
potem gipsowanie x 2 i trzeba czekać aż wyschnie, każdy raz i dopiero malowanie...........
kurde w głowie to ja ten remont szybciej zrobiłam. fachowcy:p:p

Młody frytki wpiernicza i bajkę ogląda.
typowa ze mnie matka polka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

aenye mnie już też ta ciąża dobija. poprzednie nie dały mi tak w d...
p.s. Młody uwielbia się gapić w te twoje skaczące kolorowe literki:D:D

spać...a tu taki syf w domu....:(

oj laski laski.. umieram

morgaine, frytki? kurcze zjadłabym. strasznie ziemniaczana jestem. mięso moze dla mnie nie istnieć ale jakby mi ziemniaków zabrakło? poszłabym chyba sama gdzieś ukopać :)

o losie.... wczoraj to był wieczór - młody przyszedł z przedszkola z bólem brzucha co skończyło się wymiotami do późna, męczył się biedny...w przedszkolu mieli pieczarki(?), a ten mój francuzik....ech, przy tym "nowym" dziecku nie zrobię już takiego błędu jedzeniowego i wczesniej będę do różnych jedzonek przyzwyczajać......no ale rano też stres bo biedny miał wyjście do kina no i że w miarę był już ok. (tak ma po tych zatruciach przedszkolnych) to zawiozłam go do kina i odebrałam po. W międzyczasie zakupy bo jutro mamy 6 rocznicę ślubu :)
Jak sprzątałam to mi się popsuł wąż od odkurzacza aj, aj, złośliwość rzeczy martwych.

Bardzo się martwię moją szyjką, poradźcie proszę, jak byłam u ginki pod koniec stycznia to po miesiącu skróciła mi się z 3cm do 2,5cm. Mitaginka ma pessar, Madziarkas ma dłuższą ode mnie i też będzie mieć, wszystkie szyjkowe dziewczyny maja leżeć a ja juz nie wiem co ze mną.... Brzuch mi się napina często, boląco ale takiego typowego skurczu nie czuję (z bólem jak na @). Ginkę mam 23.02, z drugiej strony nie chcę panikować bo jak polecę wcześniej to zawsze mi da wybór, że mogę do szpitala......stresuję się trochę, bo ciężko tak mając dzieciaczka i męża w rozjadach leżeć.....

Morgaine nasz odkąd skończył 1,5 roku przestal w dzień spac, a teraz i tak zasypia między 21-22 i sp do 7-8 :/ także cały dzień na nogach po tych nie przespanych nocach.. także ciesz sie puki możesz:p:p

Nie mam ochoty przebywać w tym domu ani chwili dłużej.
Czekam na C jak wróci i jadę gdziekolwiek.Pojechał do swojej mamy pieniądze pożyczyć i pewnie będzie udawał biednego synusia któremu się taka krzywda dzieje.Oczywiście ja będę wszystkiemu winna,ja wydaje kase na prawo i lewo,ja chciałam dziecko,i to moja wina że nie moge pracować.On na swoje przyjemności wydaje po 500 zł lub więcej miesięcznie nie licząc fajków.A ja tylko opłacam rachunki i reszta po prostu na życie.
Gdzie tu sprawiedliwość.
Mam dość.
Zabieram brzuchol i sobie idziemy

Ostatnia edycja:
lenka, doskonale wiem co czujesz.. w listopadzie musieliśmy wymienić silnik w moim samochodzie ( łącznie 2 tysie) a teraz się okazało że w M samochodzie tez trzeba wymienić bo uszkodzenie za duże, tyle że u niego w mondeo sam silnik kosztuje 2 tysie, przekładka i oleje; może w 3 tysiącach sie zamknie. Wczoraj zawiózł te pieniadze, był taki wściekły że lepiej nie mówić. ale to tak jest, jak człowiek chce odłożyć, czy przyoszczędzić to zawsze wyskoczą jakieś niespodziewane wydatki, zazwyczaj konkretne. A my z zakupami dla małej dopiero ruszyliśmy i ręce opadają z kąd na to wszystko wziąć?! a tak mało czasu nam zostało:szok:

lenka nie denerwuj się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szkoda nerw na chłopa. niech idzie i sobie ulży i już!!!! a jak wróci to idź na spacer, nie bierz samochodu bo zestresowana jesteś i masz wolniejsze reakcje.. Faceci tacy są, i sie nie przejmuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
będe chyba te fryty robić przez morgaine więc wpadaj :) no właśnie a z jakiej części wawy jesteś??

reklama
Najgorsze jest to że jak ja sobie coś zaplanuje,poukładam to wszystko diabli biorą.
Po prostu wściec się można.
Oj babcia dobre rady dawała mówiąc żebym nie snuła żadnych planów bo i tak nic z tego nie będzie.
Optymistka z tej mojej babci

Do góry