reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

madziarkas, no prosze... buuu :-( coraz wiecej nas sie sypie. cholera no :-( musimy dac rade, chocby ten miesiac jeszcze!!! buziak, bedzie dobrze!

mitaginko,
nie martw sie na zapas.. wiem, latwo sie mowi.. bedzie dobrze. buzia.

swoja droga, istna tu geriartria ostatnio.. :-D na grudniowkach nazywalysmy ten etap GERIATRIA PARTY ;-) istne szalenstwo dolegliwosciowe. to taki zarcik kosmonaucik ;-) buziak we wszystkie zafrasowane czolka!

reklama
ile jest odcinkow "One born every minute"??
sciagnelam 8 i nie wiem czy to wszystkie ale wiecej znalesc nie moge :(
niezle wciaga juz 6 obejrzalam dzisiaj ale pewnie te 2 ostatnie tez obejrze

a nie mowilam, ze wciaga? :p Ja pol nocy ogladalam, az padlam... z wrazenia i zmeczenia ;]

dziewczyny odmeldowuje sie;-).niestety rozlozylo mnie totalnie na dwie lopatki-efekt lezenia plackiem 8 miesiecy,miesnie mi sie "zbuntowaly",ponaciskaly na nerwy (szczegolnie lewej strony na ktorej zaleca sie spanie) ,reka unieruchomiona na temblaku,stawy spuchniete i w ogole czesto odlatuje z bolu do gwiazd:-(.szkoda gadac.juz na szczescie po kilku rehabilitacjach mam sile podejsc do kompa ( czasami) i moge was podczytac( przez pare dni tylko lezalam i zwijalam sie z bolu) ,z pisaniem jedna reka jeszcze mam problem...Ale licze ze jeszcze pare sesji i choc troche mi sie poprawi.jestem z wami caly czas ,czytam no i prosze o pozytywne mysli ,bo chwilami jak mam atak bolu po raz setny w ciagu paru godzin to mysle ze juz nie dam rady :sad:.3majcie za mnie ! Napisze wiecej po kolejnej rehabilitacji(dzisiaj-czekam jak na zbawienie).Boszeee ,czlowiek o takich sensacjach ciazowych to nie mial pojecia ,moze i dobrze...:)buzki

Ostatnia edycja:
Dzis jeszcze taka "zdechnieta"resztkami sil dojechalam do Katowic ( mialam tam dawno umowione kontrolne usg).Ryczalam z bolu w aucie ale "dumnam" bo dojechalam na te Ligote .Musialam sie upewnic czy te moje dolegliwosci i bole nie zaszkodzily dzidzi.poprostu musialam.Kochana Pani doktor starala sie mnie pocieszyc ,niby wszystko ok a dzidzia taka mala:(1400.Jak tak dalej pojdzie to rozmiar 50 widze bedzie za maly dla niej...

witam z rana
dzisiaj nic nie zrobilam, ledwo otworzylam oczy i BB :-D, no coz to jest efekt meza w domu.
moje dziecko bedzie sie bac szpitali. jakos sie malo rusza i co powiem jedziemy na IP to dostaje kopniaka :-)
nela,madziarkas,aenye- gratuluje wizyt, jezeli kogos pominelam to przepraszam :zawstydzona/y: i oczywiscie gratuluje

dzień dobry
u mnie towarzystwo dopiero się budzi, ostatnie dni ferii, a od poniedziałku do roboty. Janek zaflegmiony, w nocy się wiercił, a teraz śpi jak aniołek.
Nela - współczuję Ci, mnie czasem coś zakłuje i mam dość... wierzę, że wszystko będzie dobrze, musi być. no w końcu już tak dużo nie zostało przed Tobą. dzielna z CIebie Mamuśka!! trzymam kciuki

zaczął się u mnie syndrom gniazdkowy. najchętniej bym cały dom wyremontowała i obstawiła nowymi meblami. zakupy na allegro przekroczyły już średnią krajową, paczki zaczynają schodzić regularnie. dobrze, że Pawła notorycznie nie ma, bo by się chłopina załamał

czekam na wizytę wtorkową z niecierpliwością i ogólnym zaciekawieniem. ciekawe czy 2.5 kg Michaś już ma? w zasadzie my "najstarsi" na tym forum, więc mam takową nadzieję. profilaktycznie kończę kompletować rzeczy do szpitala, bo jak po podróży do Wyszkowa ( 100km) zacznie się coś paskudzić, to mogę na oddziale wylądować. (to nie czarnowidztwo, lecz pragmatyzm)

nela, bidulo... nigdy nie slyszalam o takich sensacjach w ciazy :-( strasznie mi Ciebie zal. a dlaczego tak sie dzieje? mialas juz jakies przygody tego typu? z czego to wynika? od samego lezenia chyba nic takiego by sie nie dzialo... bo to jakies zapalenie stawow jest, tak?

echhh.

u mnie lepiej za to :-) ale wracam do wyrka. Dzien dobry, kwietnioweczki!

Aenye dzieki- jestes kochana.Wlasnie to cos w stylu zespolu ciesni nadgarstka tylko u mnie to cholerstwo zrobilo sie na caly bark i dlon,jak sie teraz dowiedzialam stosunkowo czesto pojawia sie u kobiet w ciazy zagrozonej( lezacej bo sobie uciskaja na jakis nerw non stop) ale wczesniej tez juz cos tam musialo byc( tak ze stawami tez jest to zwiazane).Wiec sie kuruje ,ale przez ostatni tydzien myslalam ze odlece.Najgorsze ze to lewa strona a wlasnie na tej powinnysmy spac caly czas...Geee
Po takich przezyciach naprawde porod to chyba bedzie pikus dla mnie ,albo tam padne ze zmeczenia :)
Wracam do lozia na moja specjalna podusie ,odezwe sie pozniej ale doczytywacWas bede i w ciagu dnia.Stesknilam sie za bb

witajcie

u mnie noc straszna- prawie nie przespana, do tego skurcze nóg:-( ale na poprawienie humoru dziś upiekę faworki i pączki serowe:tak: o ile dam radę....

mitaginka-jesteś? jak minęła noc???

chcialam tylko zameldowac, ze byla u gina, wszystko ok, wysoko, zamkniete i twarde. tzn szyjka.
Feluś glowka w dol, 1780gr, przepisowo, glowka przestala szalenczo rosnac - idealna do wieku ciazy, jak i reszta. takze luzik.

super:tak: gratulacje!:tak:

Popieram Morgaine ;-)

wiem, wiem ja się tylko cieszę że on taki duży rośnie, czego ani ja ani ginka się nie spodziewałyśmy:tak:bo przecież mały ma tam bardzo mało miejsca bo ma kompana a mój brzuszek też jakoś przesadnie duży nie jest:tak:

Hey,
poczytałam Was pilnie ale pisać za wiele nie mam sił, tak w skrócie - na dzisiejszej wizycie okazało się, iż od piątku moja szyjka skróciła się z 35 na 32:-( no tym oto sposobem dołączę do Mitaginki bo w sobotę będę miała zakładany pessar:-(w zasadzie cały czas od piątku mam pobolewania brzucha jak na @ no i efekt jest kurka!!!!!!!! ale z drugiej strony niech mi zakładają co tam chcą byleby nie urodzić za wcześnie, bez pessara musiałabym leżeć plackiem do końca a tak bede normalnie tzn w miare normalnie funkcjonować.

biedulko, ale faktycznie z pessarem nie będziesz musiała leżeć plackiem i może spokojniejsza będziesz:tak: trzymam kciuki żeby wszystko się udało!

3majcie za mnie ! Napisze wiecej po kolejnej rehabilitacji(dzisiaj-czekam jak na zbawienie).Boszeee ,czlowiek o takich sensacjach ciazowych to nie mial pojecia ,moze i dobrze...:)buzki

oby rechabilitacje pomogły- trzymam w obu rękach, i Ty też się trzymaj:tak:

reklama
Witajcie... a ja miałam iść dzis krew, mocz.. i dostałam takiego lenia.. wstałam o 8 i stwierdziłam, ze pójdę na styk czyli w poniedziałek przed wizyta u gin:))) mam nadzieję, że zdążę z wynikami hehe bo tu w szpitalu (w laboratorium) różnie;))) A wczoraj mąż w koncu po 3 dniach wrócił a ja wyrwałam sie na 20 na pizze z koleżankami, taki babski wieczór:) w końcu!! ale po tej pizzy to ledwo wdrapałam sie na te nasze 4 pietro GRRRRRR!! Jutro znowu mąż wyjeżdża ehhh

Do góry