reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
wróciłam, wizyta w sumie udana:tak: mały waży 1819g i wymiarami przekroczył 32 tc a tym samym data porodu wg usg 31.03:szok: ciekawe jak długo?;-) na moje leukocyty dostałam amotaks bo ginka mi powiedziała że furaginu nie powinno się stosować w III trymestrze:szok: ciekawe że w poniedziałek drugi gin nie miał wątpliwości....:szok: za to ja mam w sprawie tego amotaksu...dawka aż 1g a w ulotce pisze żeby stosować w ciąży tylko w razie zdecydowanej konieczności...hmmm

wróciłam, wizyta w sumie udana:tak: mały waży 1819g i wymiarami przekroczył 32 tc a tym samym data porodu wg usg 31.03:szok: ciekawe jak długo?;-) na moje leukocyty dostałam amotaks bo ginka mi powiedziała że furaginu nie powinno się stosować w III trymestrze:szok: ciekawe że w poniedziałek drugi gin nie miał wątpliwości....:szok: za to ja mam w sprawie tego amotaksu...dawka aż 1g a w ulotce pisze żeby stosować w ciąży tylko w razie zdecydowanej konieczności...hmmm
teraz juz nie patrzy sie na termin z usg. tylko w pierwszych miesiącach.
moj starszak byl taki maly ze z usg wychodzil termin 25 lipca, a urodzil sie 13 czerwca!!!
także teraz mogą być wagowo i wzrostowo duze rozbieżności między naszymi dziećmi
ale
GRATULUJĘ UDANEJ WIZYTY:):)

moj starszak byl taki maly ze z usg wychodzil termin 25 lipca, a urodzil sie 13 czerwca!!!
także teraz mogą być wagowo i wzrostowo duze rozbieżności między naszymi dziećmi
ale
GRATULUJĘ UDANEJ WIZYTY:):)

tak wiem:tak: dlatego zastanawiam się kiedy ten termin znów ulegnie zmianie:-D

a moja kumpela ktora ma termin na sierpień jest w żywcu pod kroplówką... :( z dzidzią ok. to najważniejsze ale ona słabo się czuje...

Witajcie Dziewczyny!
Nie doczytam coście wypisały, bo do jutra,do rana bym siedziała na forum.Wybaczcie.
Nie odzywam się ostatnio, bo czasu wciąż mi brak na wszystko. Syndrom wicia gniazda gna i pędzi mnie niesamowicie i wciąż mam wrażenie że nie zdążę ze wszystkim tak, jakbym chciała. A czasu coraz mniej!!!! Jestem zasypana ciuszkami - ubrać mogę chyba trojaczki, a to podobno jeszcze nie koniec ;) Przygotowuję się w teorii do nowych obowiązków, aktualizuję listy zakupowe - kupuję, skreślam itp. przygotowuję plan/instrukcję dla Męża na dzień "zero", żeby wiedział co gdzie będzie itp itd.

Plany na przemeblowanie, zamiast kupować składany przewijak z Ikei (na wątku zakupowym się rozwijałam na ten temat) mąż się zawziął i będzie robił sam komodę z nakładanym skłądanym przewijakiem coś w tym stylu: Stół do przewijania/ komoda IKEA - DIKTAD - Katalog produktów IKEA , gdzie przewijak składa się potem i powstaje półka nadstawka. Przyszłościowe rozwiązanie. (Wiele mebli w domu mamy robionych własnoręcznie, pod wymiar i układ mieszkania, bo standardowe rozwiązania nie bardzo się u nas sprawdzają). Dotarło do niego, po długim tłuczeniu do głowy, że musimy tak czy siak kupić mebel na ubranka,bo przecież, Mała będzie rosła a w przyszłości (mam nadzieję bliskiej) będziemy chcieli miec kolejne dziecko, więc.... i chyba zaskoczyło.
Dzisiaj byłam na wizycie u ginki. Szyjka ładnie trzyma - ale zostaję na luteinie jeszcze miesiąc. Na skurcze łydek - budzę się w nocy ze skurczem łydek - mam brać magnez z wit.B6. Ponadto zlecone badania - krew, mocz i Coombs. Od ostatniej wizyty przytyłam 2,4 kg,czyli dobry przyrost, na plusie mam chyba 12 łącznie. USG 21 lutego - akurat w naszą rocznicę - poznania się i ślubu :)
Poza tym Dziecię aktywne i ruchliwe, daje mi często popalić, czkawkę ma prawie codziennie. Dobija mnie zgaga i zaparcia, ciągle mi duszno, spać nie mogę bo albo ciężko mi się oddycha, albo sie ułożyć nie moge, ale przecież to wszystko niebawem minie.
To tyle z grubsza.
Wielkie pozdrowienia i uściski dla mitaginki i Aligatorka - trzymajcie się dziewczyny! Nogi zaciskać!!!
Dla wszystkich, które męczą dolegliwości - wielkie buziaki i pozytywne wibracje przesyłam!

chcialam tylko zameldowac, ze byla u gina, wszystko ok, wysoko, zamkniete i twarde. tzn szyjka.
Feluś glowka w dol, 1780gr, przepisowo, glowka przestala szalenczo rosnac - idealna do wieku ciazy, jak i reszta. takze luzik.

a, i nie jest pookrecany pepowina ;-) ma bardzo duzo wod, wiecej nawet niz zwykle na tym etapie, dlatego brzuch tak duzy. i dlatego tak sobie swobodnie bryka (czyt. duzo sie rusza). lozysko ok.

ogolnie dobrze i bardzo jestem zadowolona, tylko nie mam na nic sily i weny. strasznie mnie zmeczyla ta wizyta (tzn droga do i z), a jeszcze po drodze male zakupy, bo wszystko sie w domu pokonczylo. sapie jak parowoz, po prostu padam na cycki. masakra. :-(

Wygrzebałam ciuszki po Filipku i wstawiłam Tośkowe pranie. Kto opowiedział, że dziewczynka nie może nosić niebieskich, granatowych czy brązowych ciuszków?:-D

no właśnie nie wiem co się dzieje.
M wrócił z pracy, dałam mu obiadek, wykąpałam dzieci, położyłam spać, sama się wykąpałam a tu nie ma co czytać.... gerls łer ar ju?

Kumacie, że ja dopiero powiesiłam to Tosinkowe pranie? Bo najpierw prałam w dorosłym proszku z dodatkowym płukaniem, coby kurz, szarości i ew. plamki sprać. Potem w dzieciowym płynie fairy bez płynu do płukania. A potem jeszcze na samo płukanie wstawiłam. I tym oto sposobem pralka prała 4,5 godziny :-D

wróciłam, wizyta w sumie udana:tak: mały waży 1819g i wymiarami przekroczył 32 tc a tym samym data porodu wg usg 31.03:szok: ciekawe jak długo?;-)

Popieram Morgaine ;-)

Plany na przemeblowanie, zamiast kupować składany przewijak z Ikei (na wątku zakupowym się rozwijałam na ten temat) mąż się zawziął i będzie robił sam komodę z nakładanym skłądanym przewijakiem coś w tym stylu: Stół do przewijania/ komoda IKEA - DIKTAD - Katalog produktów IKEA , gdzie przewijak składa się potem i powstaje półka nadstawka. Przyszłościowe rozwiązanie. (Wiele mebli w domu mamy robionych własnoręcznie, pod wymiar i układ mieszkania, bo standardowe rozwiązania nie bardzo się u nas sprawdzają).

I tego Ci troszeczke zazdroszczę, ze twój mężuś sam meble robi ;-)

reklama
Hey,
poczytałam Was pilnie ale pisać za wiele nie mam sił, tak w skrócie - na dzisiejszej wizycie okazało się, iż od piątku moja szyjka skróciła się z 35 na 32:-( no tym oto sposobem dołączę do Mitaginki bo w sobotę będę miała zakładany pessar:-(w zasadzie cały czas od piątku mam pobolewania brzucha jak na @ no i efekt jest kurka!!!!!!!! ale z drugiej strony niech mi zakładają co tam chcą byleby nie urodzić za wcześnie, bez pessara musiałabym leżeć plackiem do końca a tak bede normalnie tzn w miare normalnie funkcjonować.
Ide spać bo z tych 'wrażeń' odechciało mi się jakoś wszystkiego

Do góry