reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

hej hej
wczoraj nie zaglądałam, bo męczyło mnie po glukozie. w końcu udało mi się. 75g po 120 minutach 102. wynik ładny jak na mój gust
Jaś się ostro rozchorował i to dość nagle. jakaś wydzielina w płucach ( tak jakby) i kaszle okrutnie. chwilami łapią go wymioty . wieczorem był lakarz, na razie ok, bez antybiotyku. a ja padam na twarz, bo spać się chce..a zamiast tego nadrabiam bb

skurcze i twardnienie brzucha + ostre bóle w podbrzuszu mam naokrągło, ale podobno to "nieszkodliwe" przywykłam już
8 lutego mam wizytę, zobaczymy co powie doktorek. to będzie już 34tydzień, więc coraz spokojniej podchodzę do kwestii skurczy. tym bardziej, że Michaś jest duży, więc mocno nie przejmuję się wszystkim

reklama
skurcze i twardnienie brzucha + ostre bóle w podbrzuszu mam naokrągło, ale podobno to "nieszkodliwe" przywykłam już
8 lutego mam wizytę, zobaczymy co powie doktorek. to będzie już 34tydzień, więc coraz spokojniej podchodzę do kwestii skurczy. tym bardziej, że Michaś jest duży, więc mocno nie przejmuję się wszystkim

ta ja też jak coś się dzieje to sobie myślę że to "już" któryś tam tydzień i jeszcze tylko troszkę:tak: ale za raz potem sobie myślę że właściwie nawet w 38-40 tc coś może pójść nie tak:zawstydzona/y: a chwilę potem sama się karcę że niedobrze jest się tak nakręcać i denerwować:-)

A czy wszystkie robiłyście glukozę ?

Anawoj, gratuluje Tobie 5 facetów :) Widzę, że szansę na dziewczynkę u Ciebie marne, ale za to mieć na starość takie wojsko ;)

ta anawoj się ustawiła!! jedyna księżniczka w domu, na rękach pewnie ją noszą;)
ja też byłam jedyną księżniczką no ale teraz mój chłop to chce Weroniczce już korale kupować anie mnie!! oj spadłam spadłam w hierarchii;(

poz faktycznie niewiele może przepisać.
glukozę miałam w tej ciąży, w dwóch poprzednich ciążach nie. (po 120minutach wynik 69)
jutro mnie nie będzie cały dzień:( jak ja was nadrobię.
szwagierka przyjeżdża (ta co była przedwczoraj) pierwsze w ogóle nas nie odwiedzała przez parę lat, a teraz już drugi raz w jednym tygodniu:)
przyjeżdża z małżem, on fachowiec od gipsowania, malowania i pomoże mojemu M;) szybciutko pójdzie bo mały pokoik!! może nawet w sobotę by to pomalowali i z remontu trzytygodniowego zrobiłby się trzydniowy?? niemożliwe chyba ale może kupię farbę na sobotę:D:D

ale byłoby cudownie jakby to już był koniec....szwagier ma wolne to bym go jeszcze do malowania przedpokoju wynajęła - ślicznie maluje.
pogadamy jutro;)

a z dobrych wieści to mam takie że już w poniedziałek fryzjer i henna:):):) ależ się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak prawdziwa baba;)
a dzisiaj o sobie powiedziałam 'baba w ciąży' i mój syn na to: mamusiu nie mówi się baba, kobieta!!!!!!
ten to ma klasę!

a dzisiaj o sobie powiedziałam 'baba w ciąży' i mój syn na to: mamusiu nie mówi się baba, kobieta!!!!!!
ten to ma klasę![/QUOTE]

prawdziwy gentelman:tak:

swietnego masz syna, morgaine :-D ja jak tylko przeklne (chocby cholera ;-) ) to zaraz mnie poprawiaja, ze nie wolno!

bosz, bylo mi slabo przez chwile. w sumie jem duzo mniej niz jeszcze tydzien temu (w ogole nie mam apetytu), moze to dlatego. ale czuje sie niedotleniona po prostu, nic dziwnego, jak mam nos zapchany non toper.
jesu.

anawoj
, a ja dzis odwrotnie myslalam. caly czas sie stresuje, ze jeszcze nic dla dziecka nie mam, nic przygotowanego, zero wozka, pieluch kosmetykow etc. az mnie mysl nawiedzila straszna dizisaj... ze przeciez jesli bym nawet teraz urodzila, to owszem, dzidzia bedzie zywa, ale w inkubatorze kilka tygodni i i tak zdaze wszystko przygotowac. dobre mam mysli, co.. czarny humor w wersji max...

na szczescie Felcio dzis daje mamie popalic, tzn rusza sie duzo i jestem z tego powodu szczesliwa :-)

witam :)
nadrobilam co naskrobalyscie od rana i prawie nic nie pamietam :baffled:
tym ktore maja wizyty zycze zeby dowiedzialy sie ze wszystko ok
chorym zdrowka a zestresowanym spokoju
Mitaginka Ty to masz przejscia kobieto...zycze zeby sie wszystko uspokoilo i napewno po porodzie dzidzius wszystko wynagrodzi :tak::tak:
mnie od rana cos napadlo i mylam okna...mamy takie ogronme w salonie szklane drzwi na dwie sciany i wymyslilam sobie ze juz nie moge na nie patrzec :zawstydzona/y: umylam i mam dosc nic juz nie robie dzis :-p na obiad wczorajsza lazania :-)
milego dnia babeczki (a raczej kobietki nie Morgaine? :-D )

reklama
Jakos mi posta zjadło .
Wstałam sobie znowu,C mnie obudził z informacją że zdał praktyke teraz czeka na teorie i że ma dosyć bo jest zmęczony i głodny i już nic nie pamięta.Ja mu się nie dziwie od 8smej rano jest tam na placu egzaminacyjmym,zaczeło sie wszystko od 11:30 a że 60 osób to trochę sie zeszło.A ponadto egzaminatorzy się spóznili ,a teraz zrobili sobie przerwę aby coś zjeśc i potem dopiero egzamin teoretyczny zaczną.
Tyle kasy się płaci za to a oni traktują ich jakby mieli wszystko w d....Przecież wiadomo że po tylu godzinach człowiek jest już zmęczony i nie myśli tak jak by myśłał rano.Nie wiem dlaczego tego egzaminu nie podzielili na dwa dni.

Muszę kolejnej kawke sobie walnąć bo nie dam rady powiek otworzyć.

Do góry