reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

hej

u mnie grypa żołądkowa. Rzygam dalej niż widzę. Całą noc nie spałam bo kontaktach bliskiego stopnia z kibelkiem dostawałam takich skurczy że nie wiedziałam jak się nazywam. Jestem totalnie tym już wykończona. M tylko dostał biegunki i brzuch go pobolewa a puki co ( opukać w niemalowane) małemu nic nie jest. Dziś ma w przedszkolu bal karnawałowy. Poszedł przebrany za kierowce wyścigówy zygzaka :) Wracam do łóżka bo zaraz się przekręcę na drugą stronę....

reklama
hej ;-)

wczoraj byłam u lekarza moja mała ma już 1840 ;-) ogólnie wszystko dobrze zrobił mi pierwsze ktg super serduszko słychać aż łezki się kręciły ;-)
Codo spania to ja mam problem ze zaśnięciem już od początku ciaży ;-) zasypiam wsumie gdzieś koło 1 potem sie budzę o 3-4 nad ranem i pobudka o 8-9 ;-( już sie przyzwyczaiłam chociaż brakuje mi tego dotknięcia poduszki i spania .Muszę wam powiedzieć że nic nie przytyłam w tym miesiącu ciszę w nic bo ja dużo ogólnie przytyłam;-)wczoraj wyprałam ciuszki małej , dziś znów wyprałam jeszcze kilka pran będę miał ale dziś prasowanie mnie czeka ;-( chociaż takie małe ciuszki to aż przyjemnie się prasuje ;-))))))))))
ticker.php

A to właśnie dziwne jest ,bo jak nie byłam w ciaży to tylko spałam na boku raz jednym ,raz drugim i na brzuchu a na plecach było mi nie wygodnie .A teraz zasypiam na boku a budzę sie na plecach i najlepiej mi sie wtedy śpi szczególnie jak mam nogi wysoko .
Acha i przestroga dla mamusiek które prowadzą same swoje 4 kółka,na dłuższą trasę taka pozycja jest bardzo niebezpiczna bo jest duży ucisk na tętnicę .można stracić przytomność wiec jak nie musicie to nie kierujcie.

Dobrze, że nie wiedzialam tego wcześniej bo tylko bym sie stresowała:) a niedawno jechalam w 2 strony po 500km.. niby nie musiałam, ale bardzo bardzo chcielismy i lekarz 'pozwolił' :)))

hello:-)

tynka -witaj !!!

marma -trzymaj sie dzielnie !!!

paprotkaM - gratuluje udanej wizyty !!! ja tez po wizycie,wszystko super i wspaniale,tylko mordeczki synus nie chcial pokazac.dostala anti-d w doooopsko i teraz kustykam...

Tynka - witaj

Choruszkom współczuję, idzcie do lekarza z tymi choróbskami bo te wirusy i bakterie to gorsze od leków.

Mam pytanko bo ja mam niby krótką szyjkę (3,2 cm), która mi się skraca(ostatnie badanie 2,5cm). Ile cm ma "normalna" szyjka?

Cześć Dziewczyny wszystkim chorowitym życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Przesyłam pozytywne fluidy :-) jakaś epidemia panuje masakra prawie każdej coś dolega :-( mnie dziś mąż wygoni do pracy bo on ma jakieś sprawy do załatwienia ,a ja muszę siedzieć w sklepie i sprzedawac super kobiecy asortyment TV np. anteny, kable czy jakieś złączki :-D nie chce mi się tutaj siedzieć , dziś mam jeszcze SR ciekawe czy K się wyrobi i pójdzie ze mną wydaje mi się że jakoś mu nie przypasiło chodzenie tam i unika tego jak tylko może:/

Tynka- witaj nie przejmuj się szkołą ja właśnie w sobotę miałam ostatni egzamin w sesji i tez mam obronę czerwiec lipiec, a z pracy to mam tylko temat i spis treści jak na razie :-D

ja mam naprawdę dość...byłam wczoraj taka śpiąca, a noc miałam do bani...Krótko po tym, jak się położyłam, zaczęły mi się skurcze jak na @. Chciałam je najpierw zignorować, ale mimo dodatkowej no-spy i relanium, nie moglam. Zaczęłam więc patrzeć na zegarek...występowały tak co 5, 7, 10 minut. Brzuch twardy jak kamień...Oczywiście zastanawiałam się, co robić: czy budzić M. i jechać znów do szpitala (w końcu dopiero co wyszłam, więc wszystkie moje badania mają aktualne), czy może do innego szpitala (gdzie bylabym od nowa badana, ale może ktoś pokusiłby się o ktg?), czy próbować zasnąć...Powtarzałam sobie: "spokojnie, spokojnie"...po 5:00 chyba zasnęlam. Obudziłam się około 8:00 tym razem z bólem jak na @, ale nie skurczowym, tylko bardziej ćmiącym...pospałam jeszcze do 10:00, popłakałam z bezsilności i dopiero przed chwilą zjadłam śniadanie i wypilam melisę...
Dziewczyny, Wy nawet nie macie pojęcia, jak ja mam dość! Najgorsza jest bezsilność, bezradność, strach...

reklama
hatorska ktoś kiedyś pisał o 5 cm długości szyjki.... ja nie wiem jaką mam długą, na ostatnim badaniu gin powiedziała mi : 'szyjka utrzymana' no tzn. ze mam ok.

mitaginka słońce ty moje. może kurcze z nerwów masz te skurcze... jak byłaś w szpitalu, pod opieką to nic się nie działo...
trzymaj się i nie denerwuj się plizzzzzzzzzzzzzzz

ja pamiętam jak w 7mym czy 8mym mcu z Młodym, wzięły mnie skurcze o 4 nad ranem. tyłka nie mogłam podnieść żeby mi M spodnie nałożył bo wezwał pogotowie.
bolało jak cho...ra. jak przyjechało pogotowie i ich zobaczyłam to mi wszystko przeszło!!!! a i tak mnie znieśli na noszach i do szpitala zawieźli... :(
i od tego czasu jeszcze tylko raz miałam taki atak, dużo słabszy, w szpitalu godzinę potym jak mnie przywieźli i cisza. potem przez cały tydzień ktg nie wykazywało skurczy!!

Do góry