reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

hej dziewczyny:) ja na razie tez nie mysle o powrocie do pracy:-D masakra Zuzia marudna bo bolą ja dziąsła nie chce jeść i budzi się w nocy dzisiaj z gorączka ale przeszło... po takiej nocce jak bym poszła na rano do pracy to masakra a poza tym jak taka kruszynkę odda nawet babci ( która NIE MA POJĘCIA O OPIECE albo nawet obcej kobiecie) na razie w domu do roczku a pozniej złobek a ja do pracy:-D

reklama
dziuneczka jestem w szoku po przeczytaniu twojego posta. Jak możesz sama tak bezmyślnie (nie obraź się!) zmieniać mleko i to z pepti(dla dzieci ze stwierdzoną alergią na białka mleka) na zwykłą mieszankę. HA jest dla dzieci z grupy ryzyka (no a twój jest w takiej grupie skoro starszak miał skazę) A powiedz, bo nie pisałaś dlaczego lekarz zalecił pepti - stwierdził skazę?

Witajcie!!!
Kto dołącza do klubu niewyspanych? Ilość miejsc nieograniczona ;-)

I ja nie wyobrażam sobie zostawić z kimś mojej córeczki. Może z babcią i dziadkiem, bo ich zna i jestem ich pewna, to ewentualnie. Niestety, ich stan zdroia na to nie pozwala, żeby az przez 12 godzin się zajmować małą :-(
Zaglądałam na stronkę z nianiami, ale w tej mojej mieścinie niewielki wybór. A maluszek nie powie jak było...
Wiec pewnie za 2 tygodnie podejmę decyzję o urlopie wychowawczym. Tylko to się chyba od razu trzeba deklarować jak długi ma on być? Ech, nie lubię tych wszystkich prawnych przepisów, ciemna w tym jestem, ale trzeba będzie się dowiedzieć. Narazie czekam jak moja oddziałowa z urlopu wróci i napiszę podanie o wypoczynkowy. Do 4 października będzie ok, a potem...............

Idę wszamać kaszkę mleczną na śniadanie, póki córa śpi...(testuję co potem dziecku podam ;-) a tak na serio - jakoś mi smakują, zwłaszcza malinowa z Nestle, chociaż wcześniej wogóle mnie do takich rzeczy nie ciagnęło :sorry2:)

Viola1978 - wszystkiego naj naj dla twojej dzidzi :-)

Ostatnia edycja:
Kmile - a jak Ty się tego kota dorobiłaś? (jeśli już pisałaś to sorki), bo ja bym chętnie przygarnęła, ale musiałby się "przyplątać przypadkiem", bo inaczej m. sie nie zgodzi:-p
Od babci z podwórka go mam, bo gdybym go nie wzięła to pewnie byłaby selekcja naturalna - nie przetrwałby zabawy z psem :-p

witajcie, dzisiaj mam plany więc lecę :-D

Asia,mały nie miał stwierdzonej alergii,pił pepti bo sama wymusiłam recepte na tutejszych lekarzach(służba zdrowia w Irl róznie sie wiele od polskiej i niestety ale lekarze ci zbytnio nie pomoga bo wiekszoscia rzeczy sie nie przejmuja) ,skóre miał bardzo ładna wiec stopniowo jak miał 3 m przeszłam na zwykły Bebilon1 i było ok na tym mleku,dopóki nie podałam mu Bebiko:wściekła/y:pił go zaledwie 1,5 tyg ale moze zdązył go uczulić ,niewiem,nie ma jakis rozległych zmian,tylko takich pare grudek suchych,a buzia gładka i czysta ,reszta ciała tez..wiec zastanawiam sie tylko czy dla świętego spokoju i jego dobra lepiej profilaktycznie podawac ponownie bebilon Pepti:confused::baffled:czy dalej dawac ten normalny bebilon i zobaczyc czy zmiany ustąpia gdyby to faktycznie bebiko go tylko uczuliło:baffled:

dziuneczka skaza objawia sie wysypką na buzi przede wszystkim, więc może to nie skaza. Może cos innego go uczula? Podajesz coś poza mlekiem? Ja bym chyba podawała HA, bo skoro starszak miał skazę. A Bebiko podobno lubi uczulać, tak słyszałam.

Witajcie :-)

Och dziewczyny jak ja wam nie zazdroszczę tych powrotów do pracy. Owszem fajnie jest zająć się wreszcie chodź trochę sobą i wyjść do ludzi a nie tylko pieluchy i pieluchy. Ale jak patrze na Marcela to to taka kruszynka ze nie wiem jak bym ja mogła go gdzieś zostawić. Ale ja to chyba w ogóle jestem przewrażliwiona, bo jeszcze nigdy nikomu go nie zostawiłam. :-:)sorry:
ja wracam we wtorek:sorry2: a do nas wraca niania po Maksie
ciekawe czy jestem pierwsza:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Asia dziekuje ci;-) buzie ma ładna i gładka,tylko takie grudki własnie na ramionku wyszły zaczerwienione i troche na rekach ale niewiele:confused:ja myśle ze to od Bebiko dlatego bede podawac jeszcze ten bebilon przez pare dni i zobacze czy zmiany znikną:baffled:jesli nie to bede musiala pojsc po pepti:baffled:a z innych rzeczy to tylko herbatka ziolowa,jabłkowa i kaszka z jablkiem do wieczornej butli i nic wiecej

reklama
Do góry