reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Kmile - a jak Ty się tego kota dorobiłaś? (jeśli już pisałaś to sorki), bo ja bym chętnie przygarnęła, ale musiałby się "przyplątać przypadkiem", bo inaczej m. sie nie zgodzi:-p

reklama
Hejka!!!
Dzieć zrobil mi psikusa wstała jak zwykle o 5 a ja z nią.Mleczko,mama kawka ubrałam się pobawiłam wzięłam na rączki nie doszłam do kuchni a Konstancja śpi:szok::szok:.Co miałam robić???Do łóżeczka a mama na BB:-D:-D

Viola 1978-ukochaj córcie z okazji 5 miesięcy

Ostatnia edycja:
heja laski!!!

u nas dziś lepiej. Filipek wstał bez temperatury, ale wczoraj po kapieli mial jeszcze 8,7.

ooo 2000 stron..... :-):-):-):-)

Pogoda dziś u nas kiepska, więc jadę obkupić Filipka.

Pozdrawiam Was i miłego dnia

Hejka

Aha- to super że już lepiej z Filipkiem, udanych zakupów.

Ja też dzisiaj się wypuszczam sama na miasto bo do fryzjera lecę odrosty zrobić, przy okazji jeszcze drobne zakupy bo w piątek mamy iść do znajomych na ślub, wesele i chrzciny ich synka w jednym. Kreację już mam pozostało tylko włosy zrobić i chyba na solarkę skoczyć.

No to buziaki i miłego dnia

:-) witam się z wami na 2000 stronie

aha, cieszę się że z Filipkiem lepiej,
Viola, ale ten czas leci, już 5 miesięcy, całusek dla Twojego szkraba

dziewczyny mam straszną myślenicę, niedługo pewnie jak część z was wracam do pracy i się zastanawiam nad jakimś unormowaniem młodego.... nie wiem czy to w ogóle wykonalne, czy po prostu zostawić jak jest a wyjdzie w praniu, z tym że ja chodzę na 7, więc nocną pobudkę młodego, która teraz jest o 4 (pare tygodni temu była o 5, więc było idealnie) musiałabym przesunąć wcześniej np na 1, i potem żeby budził się o 5, a jak nie pójdzie spać o 1, to już w ogóle nikt nie wyspany będzie:baffled: , nie wiem, jak to ugryźć, bo będę musiała go zbierać z łóżka, bo będę go wozić z całym majdanem do mamy, dla mnie pobudka o 5, a dla niego najlepiej by było o 6 jakby się nauczył przesypiać noce, wtedy tylko cyc, zmiana pieluchy i jedziemy, przeraża mnie to okropnie, ale dziecka budzić w nocy nie będę, chyba pozostawię jak jest i poczekam aż samo się unormuje - musiałam trochę pomyśleć na głos - ale jeśli macie jakies pomysły w tym zakresie, bardzo chętnie wysłucham:tak:

a dziś jedziemy na kontolne usg główmki, które zalecili po szpitalu, mam nadzieję że jest ok, więc prosze o kciuki:tak:

lecę po wątkach póki jest czas

Cześć Dziewczyny!
pomyślałam, że jak nie napiszę od razu, z samego rana, to poźniej będzie tylko trudniej :-) przede mną kolejny pracowity dzień, już się nie mogę doczekać weekendu (wiem, wiem dopiero co był:-D).
Viola, najlepsze buziaki dla pociechy!

:-) witam się z wami na 2000 stronie

aha, cieszę się że z Filipkiem lepiej,
Viola, ale ten czas leci, już 5 miesięcy, całusek dla Twojego szkraba

dziewczyny mam straszną myślenicę, niedługo pewnie jak część z was wracam do pracy i się zastanawiam nad jakimś unormowaniem młodego.... nie wiem czy to w ogóle wykonalne, czy po prostu zostawić jak jest a wyjdzie w praniu, z tym że ja chodzę na 7, więc nocną pobudkę młodego, która teraz jest o 4 (pare tygodni temu była o 5, więc było idealnie) musiałabym przesunąć wcześniej np na 1, i potem żeby budził się o 5, a jak nie pójdzie spać o 1, to już w ogóle nikt nie wyspany będzie:baffled: , nie wiem, jak to ugryźć, bo będę musiała go zbierać z łóżka, bo będę go wozić z całym majdanem do mamy, dla mnie pobudka o 5, a dla niego najlepiej by było o 6 jakby się nauczył przesypiać noce, wtedy tylko cyc, zmiana pieluchy i jedziemy, przeraża mnie to okropnie, ale dziecka budzić w nocy nie będę, chyba pozostawię jak jest i poczekam aż samo się unormuje - musiałam trochę pomyśleć na głos - ale jeśli macie jakies pomysły w tym zakresie, bardzo chętnie wysłucham:tak:

a dziś jedziemy na kontolne usg główmki, które zalecili po szpitalu, mam nadzieję że jest ok, więc prosze o kciuki:tak:

lecę po wątkach póki jest czas
Wiesz, ja też się zastanawiam jak to zorganizować, bo ja będę chodzić tydzień na 11.30, a tydzień na 6.00 :szok: - po takich pobudkach, to sory bardzo, tylko ja rano będę wszystkie zrywać, Emilę do przedszkola, Majkę do babci, a sama do pracy :baffled: - koszmar wolę na jakiś czas odstawić te myśli.

Z tym pamiętnikiem, to dobry pomysł w końcu tyle się działo i szkoda by to tak zostawić. Ja piszę pamiętnik Majce od porodu, ale może wydrukuję parę postów i wkleję wcześniej:tak:.
Viola - całuski w stópki :-):-):-)

Witaski,dziewczyny poradzcie,moj synek od 2 tyg pije Bebiko i mam podejrzenie ze uczulaja go zwykłe mieszanki-grudki i krostki ma na ciałku,buzia czysta,gładka,żaluje bo na samym początku po zaprzestaniu karmienia piersią pił Pepti i było ok ale zachciało mi sie zmienic mleko i pił zwykły Bebilon,a teraz od 2 tyg Bebiko jednak krostki miewał i po tym i po tym choc po Bebiko pogorszyla mu sie skórka bardziej:-:)baffled: starszy synke pił dosc długo pepti bo miał skaze białkowa..moze oliver jest obciażony..i jednak powinien pic z tej racji Pepti,tylko mam dylemat czy moze zmienic mu mleczko na typu Ha ono ma ropzdrobnione białko mniej jak Pepti ale ma:confused: co radzicie? od wczoraj juz tylko na bebilonie 1 ale takie grudki na pleckach i ramionku są :-( czy powinnam poczekac jeszcze troche i dopiero dac Pepti? krostki sa tez w okolicy zgiecia rączek:baffled: skopiowalam tekst bo pare stron wczesniej nikt mi nie odpisał:zawstydzona/y:

reklama
Witajcie :-)
Ja tylko na chwile bo muszę się szykować do wyjścia.
2000 nam wskoczyło a pamiętam jak było1000 :-)
Pamiętnik z BB to fajna sprawa :tak:
dziuneczka ja bym na twoim miejscu przeszła się do lekarza i z nim na ten temat pogadała. Bo trudno jest coś radzić tym bardziej dla mnie gdy się w ogóle nie orientuje w tych mlekach. Ja daje małemu Nan1 i wszystko jest w porządku i nie wiem jak się różnią do siebie Pepti od Ha itp. A lekarz będzie chyba najbardziej zorientowaną osobą.
Och dziewczyny jak ja wam nie zazdroszczę tych powrotów do pracy. Owszem fajnie jest zająć się wreszcie chodź trochę sobą i wyjść do ludzi a nie tylko pieluchy i pieluchy. Ale jak patrze na Marcela to to taka kruszynka ze nie wiem jak bym ja mogła go gdzieś zostawić. Ale ja to chyba w ogóle jestem przewrażliwiona, bo jeszcze nigdy nikomu go nie zostawiłam. :-:)sorry:

Ostatnia edycja:
Do góry