reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Całuski w stópki Konradkowi!!! :tak:
My już po pierwszej turze spacerków połączonych z zakupami. Za chwilkę obiadek i ciąg dalszy spacerków na skwerek: starszak na rowerze, mała z grzechotkami w wózku, a ja z Kapuścińskim na ławce:-).
aha - napisz koniecznie co z Filipkiem!

reklama
cześć dziewczyny,
4 miesięcznikom wszystkiego naj i całuski od główki aż po najmniejszy paluszek u stópki.

My oczywiście spacer dziś zaliczony, teraz młody na ogródku znów poległ;-). Od czasu szpitala żadna pogoda nam nie straszna!!! czy deszcz czy wiatr, my wychodzimy:-) bo szkoda mi siedzieć i kisić się w domu, ale to doceniłam dopiero po szpitalu.

Moję dziecię znów pochłonęło dziś pół słoiczka, ale z tym zabawa, zawsze przed posiłkiem rozbieram go do samego body, pomimo śliniaka i na prawdę dobrego zabezpieczenia zawsze body jest do pranka, wy też tak macie?:-D

Nie chcę się chwalic, bo tak jak napisała któraś z was, jak się pochwalę to potem będzie kiepska noc, więc tylko napiszę, Karol padł o 21:30, pierwsza i jedyna pobudka o 4, z tym że nie odbiłam go bo usnął mi na rękach, więc wsadziłam go do łóżeczka, poszłam do toalety, wracam a tu wędrówki ludów, przewracanie w każdą stronę no i gadanie, więc wzięłam go do naszego łóżka, po 30 minutach przewrotów tak się zmęczył, że padł, i obudził się dopiero o 8:tak:... ale broń Pani Boże ja się na chwalę!!! w sumie w końcu się wyspałam :-D

aha, czekamy na dobre wieści

lecę po innych wątkach, bo mam okropne zaległości, tylko tu w miarę na bieżąco jestem

Ostatnia edycja:
hej, hej

nie czytałam ale Wam ttylko opowiem jak wczoraj Juluchnę załatwiłam - ano starszak jest wielbicielm zielonego groszku i znalazł jakieś zapomniane strąki w ogrodzie, wyjadł kuleczki i dał mi strąki do obrania z tych wewnętrznych łusek (bo strączki też zjada), no i ja strąka obrałam rozejrzałam się i buch go w otwartą paszczę - zadowolona z siebie coś tam zaczęłam robić patrzę ...... a tu Julek w foteliku ze strąkiem groszku w zdziwionej paszczy i z zezem:szok::rofl2: no tak zaczęliśmy podawanie stałych pokarmów;-)

heja dziewczyny!!!!

No byliśmy u lekarza. Obadała pani Filipka, daliśmy też mocz do zbadania i ogólnie wsio oki tylko gardełko zaczerwienione ale stwierdziła że gorączka jest od szczepionki. Jesli będzie się utrzymywała to w środe znowu do lekarza.

Oki lecę do marudy ..... bo dzwięki nieziemskie wydaje z siebie :baffled:

Pozdrawiam

Kamile mój ma skazę białkową, a lekarka kazała sie wstrzymac z glutem ze względu właśnie na ta skaze, poza tym moja córcia też miała skazę i alergię na inne pokarmy, wiec ryzyko wieksze. No i ja też alergiczka:-(
Mój tez "biega":tak:
Czyli z glutenem czekamy do 6 miesiąca :tak:

Spaczyna
- my mamy brudne body, śliniak, pieluchę i... fotelik samochodowy... nadal szukam krzesełka do karmienia... :-p
Mój Kajtuś zjada cały słoik i mu mało, zawsze musi dojeść mlekiem, albo przynajmniej soczkiem popić no bo nie dam mu przecież 2 słoików. Wogóle jakieś rekordy jedzeniowe bije moje dziecko ostatnio, po całej nocce przespanej zjadł 240ml + oczywiście 8 miarek mleka :szok:

Buziaki dla 4-miesięczniaków :-)

Dzieć śpi a ja na kompie, zamiast sprzątać to buszuję po allegro, kot się gdzieś zaszył, mąż na placu coś kombinuje, a ja chyba zrobię sobie kawusię taaaaak to jest idea!:-D

Edycja: Kawusia już gotowa (przy okazji wstawiłam papu dla psów, prawie zaczęłam zmywać, ale nie dałam się w ciągnąć w reakcję łańcuchową), dla kociaka skończyliśmy dzisiaj robić drapak, wkleję na zamkniętym fotkę, jakiego mam zdolnego mężastego :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Aha buziak dla Maluszka!!!!

jestem genialna... bezrefleksyjnie zakupiłam tą kostkę, którą Kamile pokazała...ale też jest jakiś pozytyw - weszłam na konto, żeby przelew zrobić, a tu kasa z PZU:-) sobie też muszę jakiś dzień dziecka zrobić:-)

Do góry