reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Całuski w stópki Konradkowi!!! :tak:
My już po pierwszej turze spacerków połączonych z zakupami. Za chwilkę obiadek i ciąg dalszy spacerków na skwerek: starszak na rowerze, mała z grzechotkami w wózku, a ja z Kapuścińskim na ławce:-).
aha - napisz koniecznie co z Filipkiem!

reklama
cześć dziewczyny,
4 miesięcznikom wszystkiego naj i całuski od główki aż po najmniejszy paluszek u stópki.

My oczywiście spacer dziś zaliczony, teraz młody na ogródku znów poległ;-). Od czasu szpitala żadna pogoda nam nie straszna!!! czy deszcz czy wiatr, my wychodzimy:-) bo szkoda mi siedzieć i kisić się w domu, ale to doceniłam dopiero po szpitalu.

Moję dziecię znów pochłonęło dziś pół słoiczka, ale z tym zabawa, zawsze przed posiłkiem rozbieram go do samego body, pomimo śliniaka i na prawdę dobrego zabezpieczenia zawsze body jest do pranka, wy też tak macie?:-D

Nie chcę się chwalic, bo tak jak napisała któraś z was, jak się pochwalę to potem będzie kiepska noc, więc tylko napiszę, Karol padł o 21:30, pierwsza i jedyna pobudka o 4, z tym że nie odbiłam go bo usnął mi na rękach, więc wsadziłam go do łóżeczka, poszłam do toalety, wracam a tu wędrówki ludów, przewracanie w każdą stronę no i gadanie, więc wzięłam go do naszego łóżka, po 30 minutach przewrotów tak się zmęczył, że padł, i obudził się dopiero o 8:tak:... ale broń Pani Boże ja się na chwalę!!! w sumie w końcu się wyspałam :-D

aha, czekamy na dobre wieści

lecę po innych wątkach, bo mam okropne zaległości, tylko tu w miarę na bieżąco jestem

Ostatnia edycja:
hej, hej

nie czytałam ale Wam ttylko opowiem jak wczoraj Juluchnę załatwiłam - ano starszak jest wielbicielm zielonego groszku i znalazł jakieś zapomniane strąki w ogrodzie, wyjadł kuleczki i dał mi strąki do obrania z tych wewnętrznych łusek (bo strączki też zjada), no i ja strąka obrałam rozejrzałam się i buch go w otwartą paszczę - zadowolona z siebie coś tam zaczęłam robić patrzę ...... a tu Julek w foteliku ze strąkiem groszku w zdziwionej paszczy i z zezem:szok::rofl2: no tak zaczęliśmy podawanie stałych pokarmów;-)

heja dziewczyny!!!!

No byliśmy u lekarza. Obadała pani Filipka, daliśmy też mocz do zbadania i ogólnie wsio oki tylko gardełko zaczerwienione ale stwierdziła że gorączka jest od szczepionki. Jesli będzie się utrzymywała to w środe znowu do lekarza.

Oki lecę do marudy ..... bo dzwięki nieziemskie wydaje z siebie :baffled:

Pozdrawiam

Kamile mój ma skazę białkową, a lekarka kazała sie wstrzymac z glutem ze względu właśnie na ta skaze, poza tym moja córcia też miała skazę i alergię na inne pokarmy, wiec ryzyko wieksze. No i ja też alergiczka:-(
Mój tez "biega":tak:
Czyli z glutenem czekamy do 6 miesiąca :tak:

Spaczyna
- my mamy brudne body, śliniak, pieluchę i... fotelik samochodowy... nadal szukam krzesełka do karmienia... :-p
Mój Kajtuś zjada cały słoik i mu mało, zawsze musi dojeść mlekiem, albo przynajmniej soczkiem popić no bo nie dam mu przecież 2 słoików. Wogóle jakieś rekordy jedzeniowe bije moje dziecko ostatnio, po całej nocce przespanej zjadł 240ml + oczywiście 8 miarek mleka :szok:

Buziaki dla 4-miesięczniaków :-)

Dzieć śpi a ja na kompie, zamiast sprzątać to buszuję po allegro, kot się gdzieś zaszył, mąż na placu coś kombinuje, a ja chyba zrobię sobie kawusię taaaaak to jest idea!:-D

Edycja: Kawusia już gotowa (przy okazji wstawiłam papu dla psów, prawie zaczęłam zmywać, ale nie dałam się w ciągnąć w reakcję łańcuchową), dla kociaka skończyliśmy dzisiaj robić drapak, wkleję na zamkniętym fotkę, jakiego mam zdolnego mężastego :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Aha buziak dla Maluszka!!!!

jestem genialna... bezrefleksyjnie zakupiłam tą kostkę, którą Kamile pokazała...ale też jest jakiś pozytyw - weszłam na konto, żeby przelew zrobić, a tu kasa z PZU:-) sobie też muszę jakiś dzień dziecka zrobić:-)

Do góry