reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Cze Laski
dupsko przydalo by sie mu skopac, wtakim wieku to juz moglby zaczac myslec powazniej
:tak::tak::tak::-):-):tak:
u nas wanienka też trochę mała, więc zaczynamy praktykować kąpiele w dużej wannie z mamusią, wkładka z fotelika już też wyciągnięta:tak:

a my się wiatrujemy w domu przy otwarych drzwiach na ogródek i co jakiś czas się wychylamy żeby nie skisnąć:baffled: fotka z ogórdka;-)

a na 17 szczepienie, może będzie mniejszy skis
fest wielki ten Twoj Maluch!!!!!:tak:
a co bodziaków krótkich to mam jeden problem, wszystkie są zakładane przez głowe. Hania strasznie tego nie lubi, nie wiem... może za bardzo ją miętoszę.... no ale ona wogole nie znosi jak się jej coś na głowę wkłada. A nie widziałam w sklepach body ani rampersówrozpinanych po calłości niestety...:-:)-(

miłego wieczoru zyczę

papa
No wlasnie Wojtasa tez to wkurza...

Po wczorajszych straszliwych i rozdzierajacych rykach (kurde, ryczalam razem z nim:zawstydzona/y:) dzisiaj dziecko aniol!!! usmiechal sie na okraglo, troszke tylko marudzil, jak byl glodny albo spiacy, ale poza tym cudo!!!! pojechalismy do moich rodzicow, gugal z nimi, smial sie ciagiem, po czym padl na ogrodku bo po deszczu zrobilo sie cudnie, mamusia pojechala na solar, bo oczywiscie na slonce mam alergie i mnie pieknie wysypuje, a po solarze nic, a jak wracalismy do domku - Wojtas caly czas na mnie patrzyl i sie usmiechal, jak tylko na niego spojrzalam:-) no po prostu masara:-):-)

Dzieki dziewczyny za wczorajsze wsparcie, to forum jest po prostu REWELACJA!!!:-):-):tak::tak:

nad ocean nie chce, ja chce na Alaske, nienawidze upalow... a jeszcze nie bardzo mam sie w co ubrac, krotkie galoty dzisiaj zalozylam, wlaczyl mi sie milion kompleksow, ale chromole, nie jest najgorzej;-)

Spokojnej nocki Kobietki zycze!!!!

reklama
Hallo

my też szczepimy 7.07 druga dawka Pentaxim

kainkas są bodziaki i rampersy rozpinane po całości, ja mam kilka takich, poszukaj po sklepach

klucha ja też chcę nad ocean, nigdy nie byłam, tylko 2 razy nad morzem

U nas też był masakryczny upał i duchota. Wieczorem mały był strasznie marudny, płakał, często ulewał choć rzadko ulewa. Całe szczęście spi od 22:00, zobaczymy jaka noc będzie

Wiecie co, właśnie skończyłam pić piwko i tak mi dobrze że nie pamietam co miałam jeszcze odpisać hi hi

Do jutra, spokojnej nocki

Ja Dzisiaj skończył 3 miesiące, jeny jak ten czas leci.
Przekaż synkowi buziaczki "urodzinkowe" z okazji 3 m-cy :happy2::happy2::happy2:

a co bodziaków krótkich to mam jeden problem, wszystkie są zakładane przez głowe. Hania strasznie tego nie lubi, nie wiem... może za bardzo ją miętoszę.... no ale ona wogole nie znosi jak się jej coś na głowę wkłada. A nie widziałam w sklepach body ani rampersówrozpinanych po calłości niestety...:-:)-(

Ania na szczęście nie marudzi przy takich czynnosciach jak ubieranie, choć z tą główką masz racje - niezbyt fajnie. Zwłaszcza jak ciuch wyjątkowo ciasnawy. Ja trafiłąm u siebie w sklepie body całkowicie rozpinane, dzisiaj właśnie Ania miała je na sobie. Inny komfort zakładania.

Gości przeżyliśmy, było bardzo fajnie, choć kąpiel i cały wieczorny rytuał przesunął nam się o ponad godzinę, mam nadzieję, ze jednak jakoś się wyśpię. Trza zbierać siły, bo tatuś wychodzi jutro rano do pracy, to wróci z niej w piątek po 15-ej :szok::-:)szok: Nie powiem, żeby mnie to cieszyło. W lipcu ma 14 dyżurów całodobowych. I kiedy ja mam pisac pracę licencjacką??? :-:)-:)-( Ech, może jak przyślą ten leżaczek, będzie lżej. I Ania wdomu da mi trochę odetchnąć...

Spokojnej nocki!
Zmykam do córeczki się przytulić i kimnąć :happy2:

mojaznajoma latala juz z 6tyg bobasem ja jednak wole poczekac. ale czekam narelacje jak lot zniosl Filipek
acodo fotelika to mojej tez bylo niewygodnie dlatego wlozylam jej pod tyllek zlozony kocyk
Też tak zrobiłam, bo za głęboki był stanowczo i głowa jej wisiała na piersi.

a mozna dziecko przewozic przodem jak kupi sie wiekszy fotelik? bo te co mamy to tyłem do kierunku jazdy
Ja od tygodnia przełożyłam małą do większego fotelika tego od 0-18 kg, bo mi szkoda było dzieciaka w tym kubełku.

no to babki zapraszam na weekend i skoczymynadocean ;-) :-)
Klucha wpadam jak nic. Jestem spod znaku raka więc uwielbiam kałuże duże i mniejsze :tak:

Dziewczyny!Jeżeli chodzi o foteliki to one są tak wyprofilowane by dziecku było jak najlepiej.Wczoraj byłam z moją Emilką u neurologa z takim właśnie fotelikiem i wyobraźcie sobie,że dr kazała mi w ciągu dnia często w nim układać małą:szok::szok::tak:Do szóstego miesiąca życia dobrze jest by dziecko układało plecki w fasolkę,bo tak czuje się najbezpieczniej.A broń Boże podkładać jakieś kocyki pod pupcie!!!Nawet jak nóżki zaczynają wystawać to nie jest dziecku niewygodnie.To bezpieczna i wskazana pozycja:-).
Stanowczo się nie zgadzam. Najlepszymi pozycjami dla naszych maluszków jest na pleckach na równym podłożu oraz analogicznie na brzuszku. Fotelik tylko na czas jazdy jak również leżaczki tylko w razie konieczności. Dziecko się rozwija motorycznie jak ma luz, a nie jak jest częściowo unieruchomione, bądź ograniczone.

dla dzieci poniżej 6 miesiąca życia nie należy stosować żadnych kremów z filtrem w ochronie przed słońcem!!! jak już to tylko cień

idę spać, dobranoc wszystkim
Zdecydowanie! Popieram!
Kurczę, ale się dziś rozpisałyście.
Nadii - pięknie wyglądałaś - aż mi się mój dzień przypomniał, a było to już7 lat temu :zawstydzona/y:
Dobrej nocki

dla dzieci poniżej 6 miesiąca życia nie należy stosować żadnych kremów z filtrem w ochronie przed słońcem!!! jak już to tylko cień
Potwierdzam.

Właśnie sobie uświadomiłam, że Julian wczoraj skończył trzy miesiące. :szok: Kiedy to zleciało... :shocked2:

U nas dzionek minął spokojnie. Była burza, ale deszczu niewiele i znów zrobił się skwarek. :dry: Teraz Julian z tatą pochrapują, a ja doczytuję BB. ;-)

Jutro mój M leci na czterodniową konferencję a ja zostaję sama. :-( Trochę mam stracha jak sobie poradzę, ale nie z takimi rzeczami człowiek sobie radził... ;-)

Dobrej nocki wszystkim. :-)

Witam kobietki:-)

hehe a ja pierwszy raz na bb pierwsza sie witam:-):-):-)
U nas znowu upal i duszno:baffled:wczoraj z tego co mi wiadomo ani jedna kropla deszczu u nas nie spadla.Moze dzisiaj bedzie tak samo...
Ja wlasnie jem sniadanko,bujam Domisia i pisze:confused:ale juz usnal wiec druga reke wolna bede miala na chwile.

Jesli chodzi o krem to ja mam z nivea od pierwszego dni,bo mi tesciowa przyniosla ale ani razu nie smarowalam Dominika...dobrze,ze nie wykorzystalam,bo teraz wyrzuty sumienia bym miala...:tak:

A co do fotelika mi lekarz powiedzial,ze w zadnym wypadku w domu nie uzywac.Jedyne co to w samochodzie do przewozenia ale to rowniez ograniczac do minimum i tak po 15 min najwyzej!!!!!

Pisalyscie cos o rampersach i body.Moj skarbek tez nie lubi jak mu wkladam przez glowke,strasznie sie denerwuje:baffled:niestety bodziaki mam same przez glowe:confused:ale rampersa mam jednego takiego fajnego rozpinanego z tylu na zatrzaski...fajna sprawa:tak:
kainkas poszukaj w 5-10-15 bo moj misiu ma wlasnie z tego sklepu i naprawde super jest.Reszte rampersow nie wiem jak ma,bo narazie tylko jednego uzylam.

Moj Domis ma ok 60 cm i wazy ok 6kg:-)Myslalam ze on taki wielki jest ale widze,ze Wasze dzieciaczki wieksze:tak:

Po weekendzie dodam fotki ze slubu i mojego Dominika ale nie wiem jak je dodac wiec bardzo prosze o porade:blink:

Nie pamietam co mialam jeszcze napisac:baffled::confused:

Dobra narazie lece...zachwile moze cos porobie skoro Domis spi,o ile sie nie obudzi i zajrze pozniej.

Buziaki laski i fajnego dzionka zycze:tak:

reklama
Do góry