reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

I ja się narazie tylko witam i idę z małą na spacer bo po pierwsze marudzi już, a po drugie nie jest jeszcze tak gorąco.
Do później!!!

Ma_Dunia - najlepszego dla synka! I tradycyjnie buziak w stópkę ;-)

reklama
I ja się witam!
U mnie dziś pochmurno i od czas do czasu popaduje. Myślę, że ze spaceru nici :zawstydzona/y:. Zaraz w odwietki ma przyjść była niania mojej Emilki, kobieta ma 80 lat, a powera jak nie wiem kto.:blink: Jakoś dzionek zleci. Może uda mi się upuścić do fryzjera - tylko podcinka bo co do koloru, to jeszcze nie zdecydowałam:confused:.
Ma_Dunia - buziaczek w pępuszek Juliankowi :-).

Czesc Babki:-)
Madzia ja robie fotki w TinyPic - bezpłatny hosting obrazw, udostępnianie zdjęć i hosting filmw wideo pozniej tylko sie wkleja ten link, co jest do forum:tak: wykasowujesz tylko poczatkowej i koncowe , klikasz w obrazek na pasku i wklejasz link:tak:

Mlody spi, niebo blekitne i upal jak diabli, wiec raczej poki co nie wychodze, nie ma szans...wczoraj mielismy tu gradobicie z piorunami, wiec dodatkowo wilgotnosc nieziemska... no autentycznie nienawidze takiego lata....grrrr

Milego dnia Kobietki!

a dlaczego???:confused: ja kupilam zjajkę od 1 dnia życia i tym smaruję....nic nie wiedziała że nie można, poza tym jak sie paceruje to nie da sie caly czas w cieniu byc... musialabum chyba pieluche zawiesic na budzie ale to strasznie duszno malej sie zrobi...:confused:

dziewczyny , nie mam dostepu do zamkniętego, dpo kogo trzeba się zgłosić... Didi chyba tam coś działął ale jej już daaawno nie widzialam na bb

słyszałam mówili w dzień dobry tvn, żeby nie stosować, bo skóra noworodka, niemowlaka powinna sama wytworzyć jakąś naturalną ochronę - barierę, a stosując filtry jest to zakłócone, no nie wiem, ja widziałam na opakowaniach - bo nawet się rozglądałam:-p, to jest napisane, że dla niemowląt, po czym na odwrocie małymi literami pisze, żeby nie stosować u dzieci poniżej 6 miesiąca życia, no ale może ziajka ma jakąś serie od 1m:baffled::confused: nie wiem, nie przejmuj się różne rzeczy mówią w tv, może źle zrozumiałam.

A ja na 11:30 do okulisty z ropiejącym oczkiem, a duchota straszna, samochodu brak, więc pozostają autonogi:happy2: potem was doczytam, bo teraz nie zdążyłam.

HEJKA!!!

Kocham tetropikalne klimaty,doczytałam i odpisuję...
Wnerwiłam się taki ładny pościk sklepałam i mi go wceło. W skrócie:
adusia - norma jest od 100g na tydzień, także się mieścisz:-)
To jestem troszkę spokojniejsza...
a widzicie.....co lekarz to opinia. moja neurolog powiedziała, że FOTELIK ABSOLUTNIE. właśnie tak, powiedziała mi drukowanymi literami;) jak najkrócej w foteliku, tylko gdy to konieczne - czyli w samochodzie, a podczas podróży częste przerwy. i że w domu w żadnym razie.http://
Jestem za!!! I podłożyłam maciupką poduszeczkę pod pupę bo wcześniej była złożona w scyzoryk a teraz jest lepiej i wygodniej
i kogo tu sluchac???chyba robic samemu co sie podoba:confused:
Tak jest zawsze pozostawiają nam pole do popisu:-D
klucha to sie pakujemy i jedziemy -jak ty wytrzymnasz ten najazd ciotek z bb :-D
Ciotek jak ciotek ale te tabuny malutkich człowieków;-);-) i dzieci w tym wieku już zaczynają się solidaryzować więc razem się cieszą i razem płaczą:confused::confused:
dla dzieci poniżej 6 miesiąca życia nie należy stosować żadnych kremów z filtrem w ochronie przed słońcem!!!
Coooo???? Ludzie a ja kupilam krem z filtrem od pierwszych dni i co teraz??
a dlaczego???:confused: ja kupilam zjajkę od 1 dnia życia i tym smaruję....nic nie wiedziała że nie można, poza tym jak sie paceruje to nie da sie caly czas w cieniu byc... musialabum chyba pieluche zawiesic na budzie ale to strasznie duszno malej sie zrobi...
No właśnie mam ten sam a kupiłam bo wybieramy się na działkę gdzie duuużo słonka a cienia mniej i nie da się uniknąć słońca
A, zapomnialam wspomniec - Wojtas ma 65 cm i wazy 7 kg:-p
Kawał faceta!!!
kurcze suże te Wasze dzieciaczki. Hania tydzien temu ważyla 4830gram i niby 58 cm, ale wkładam ubranka na 62 i sa niektore już cianawe. Lekarka mowila ze nie da sie dziecka dokladie zmierzyc, dopóki nie stanie na wlasnych nogach:))
Drobniutka panienka:-):-)

Dziewczyny jestem pokręcona jedziemy na trzy dni tak 100 km od Łodzi a jaki układam sobie w głowie i na kartce to pół mieszkania powinnam zabrać:baffled::baffled: a autko nie z gumy:-D macie jakieś sprawdzone rzeczy do zabrania i ciekawe pomysły???No dzieci i jakieś ubranka,jakie ubranka i ile????Albo co z apteczką??? Ludzie ja chyba zostanę w domku:shocked2::shocked2: bo ten wypad mnie przerasta troszkę!!!

Żeby nie było lekko Konstancja dostała okropnej wysypki po jagodach.... jestem dobita ciekawe co będzie jadła jak zaczniemy rozszerzać dietę:-:)-(

Muszę się pochwalić wczoraj byliśmy w ZOO całą ekipą i miałam debiut w karmieniu piersią na powietrzu było świetnie!!! Ubrałam Tinę w cieniutką sukieneczkę na ramiączka wyglądała słodko a dziś występuje w samym pampersiaku .

Spaczyna - a u mnie leje. Miałam dziś iść na pierwsze szczepienie, ale też się nie ruszę.
kainkas - co do kremów, to lepiej nie stosować póki co, bo ja to słyszałam z wielu wiarygodnych źródeł. Póki co cień no i oczywiście nie opalać.
Ja nagminnie piję soki z karotki - no i u mnie efekty już widać, ale u malutkiej słabo.

witam babeczki ja juz wyspana wykapana pojedzona i mala dalej spi :-)
baby wredne jestescie bo zabralyscie mi slonce nic kompletnie nic nie zostalo wczoraj wieczorem lalo i dzis zapowiada sie to samo. jak u mnie bylapiekna pogoda to uwas padalo a teraz na odwrot

helo!!!
u nas znow tropiki wiec balkonowanie znow w planie,co do fotelikow samochodowych to tez nie wydaje mi sie to najlepsze miejsce dla malucha.Moj Alus to jest taki poskladany w tym foteliku ze na prawde tylko w czasie podrozy z tego korzystamy.Najlepiej chyba na plaskim,twardym podlozu.Dlatego wczoraj wyciagnelam poduszke-klin z lozeczka bo w sumie to ppo co jemu ona???a wy kladziecie jakies podusie?
kremow tez nie stosuje na slonce tylko cien a jak na chwilke go sloneczko zlapie to przeciez sama witaminka.Poza tym Alus jest mulatkiem wiec u niego pewnie jakos wszystko troszke inaczej.

Kainkas dzieki za info o basenie,przemyslimy

aha macie jakies linki na allegro np gdzie moge kupic parasolke do wozka???bo jakos szuka i znalezc nie moge:nerd:

reklama
witam babeczki ja juz wyspana wykapana pojedzona i mala dalej spi :-)
baby wredne jestescie bo zabralyscie mi slonce nic kompletnie nic nie zostalo wczoraj wieczorem lalo i dzis zapowiada sie to samo. jak u mnie bylapiekna pogoda to uwas padalo a teraz na odwrot
Nie zabrałyśmy,nie zabrałyśmy mamy go tyle że chętnie sie z tobą podzielimy!!!

Do góry