reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
My juz po szczepieniu, Karol bardzo dzielny, tylko w momencie wkłucia zapłakał, a potem już się uspokoił, i teraz go ronosi energia, a myślałam, że będzie senny:-D

spaczyna tez mam takie odczucie! i one niby do 9 kg aja ciekawa jestem jak za miesiąc w to dziecko wejdzie...
mój jest do 11 kg, ale i tak nie wiem, jak mój Karol się w niego zmieści, jakoś tego nie widzę :baffled:

co do fotelika, mnie nikt nie przekona ze jest on super dla zdrowia dziecka, wystarczyło jak zobaczyłam jak Wojtas siedział podczas pierwszych 2 miesięcy, a szczególnie gdy w nim zasnął podczas jazdy, z daleka i z bliska bylo widać że był nienaturalnie wygięty i zgarbiony, dopiero teraz jak urósl to mogę powiedzieć że się w miarę sytuacja poprawiła, dlatego ograniczam fotelik do minimum, używamy tylko w samochodzie, jak jedizemy gdzieś na zakupy to zawsze bierzemy tez wózek i przekladamy młodego

wojtek właśnie zasnąl jak zaczęłam szykować kąpanie, pewnie zmęczył się tym upalem
my tez szczepimy się 7.07 - też druga dawka

ja też chcę nad ocean!!!

Ja oczywiście też się zjawię nad tym oceanem, hihi.
Synuś już śpi od 20.00. Ciekawe o której się obudzi, dzisiaj była pobudka o 6.00 ale zjadł i poszedł spać dalej, Dzisiaj tak Go wymęczył ten upał że zaraz po zaśnięciu po kąpieli obudził się z płaczem i nie mogłam Go przez pół godz. uspokoić, niewiem co Mu było, płakał bardzo ale w końcu zasnął przytulony do mnie i położyłam Go do łóżeczka.
Dzisiaj skończył 3 miesiące, jeny jak ten czas leci.
Spokojnej nocki życzę Pa

witam!
mała śpi więc mam troszke czasu. Na basem w koncu dzis nie pojechalismy bo upal straszny i nie chcielismy meczyc Hani w samochodzie w korkach. Może jutro się ud pojechac... a Bluebell mamy zamiar chodzic na basen na Glęboką, tak nam lekarka radziła, tam podobno woda ozonowana i zajecia prowadzi instrukrtorka dla maluchów. Szkoła pływania dla niemowląt - Wieści - MM Moje Miasto

my tez ubieramy hanie w same bodziaki krotkie lub w rampersa. jest tak gorąco, że to w zupełności wystraczy. Musze tylko kupic parasolke do wózka, bo mała strasznie ne lubi jak po niej słonce świeci. No i chyba nie za bardzo mała owinna przebywac na słoncu, pomimo ze smaruje ja kremem z filtrem.

a co bodziaków krótkich to mam jeden problem, wszystkie są zakładane przez głowe. Hania strasznie tego nie lubi, nie wiem... może za bardzo ją miętoszę.... no ale ona wogole nie znosi jak się jej coś na głowę wkłada. A nie widziałam w sklepach body ani rampersówrozpinanych po calłości niestety...:-:)-(

miłego wieczoru zyczę

papa

:-Dhej babki

Ja troszkę zalatana, czasu mało, ciągle jest coś do zrobienia ehh
Całe szczęście, że Zuzia jest kochaniutka i w miarę grzeczna więc idzie jakoś wszystko ogarnąć :-D

U nas wszystko dobrze. Cycujemy i niestety dokarmiamy się butlą :zawstydzona/y: I zauważyłam, że mała się najada, bo na samym cycu prawie ciągle placz i co 20 min jedzenie...

W niedziele byliśmy na grilu nad naszym kochanym jeziorkiem, Zuzinka miała pierwszy kontakt z tatusiową deską do winsurfingu (fotka na zamknętym) Bardzo fajnie było oderwać się od miasta i odpocząć :tak:

Pozdrawiam kochane i miłej nocki

reklama
dla dzieci poniżej 6 miesiąca życia nie należy stosować żadnych kremów z filtrem w ochronie przed słońcem!!! jak już to tylko cień

idę spać, dobranoc wszystkim
a dlaczego???:confused: ja kupilam zjajkę od 1 dnia życia i tym smaruję....nic nie wiedziała że nie można, poza tym jak sie paceruje to nie da sie caly czas w cieniu byc... musialabum chyba pieluche zawiesic na budzie ale to strasznie duszno malej sie zrobi...:confused:

dziewczyny , nie mam dostepu do zamkniętego, dpo kogo trzeba się zgłosić... Didi chyba tam coś działął ale jej już daaawno nie widzialam na bb

Do góry