reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

koga ja kwasu foliowego jako tako nie biore, lekarz mi odstawil chyba w 3 miesiacu, jesli dobrze pamietam.. lykam za to centrum materna i z tego co widzialam to jakas dawka kwasu foliowego tam jest..

reklama
SaaRaa raz jeszcze gratulacje!:-)

koga ja brałam kwas foliowy teraz Falvit biore bo witaminki tam sa dla dziecka i dla mnie :-)

a ja dzis ide do kosmetyczki...pazurki brwi...ogólnie zadbac o siebie żeby byc miłą dla oka mamusią hihi:-)

miłego dzionka kochane~!

Ja biorę od wczoraj Prenatal Classic. Wcześmiej łykałam Vitaminer i jakieś tabletki z kwasem foliowym. Zaczęłam też łykać dodatkowo rutokal C, z uwagi na katar, ale nie wiem, czy powinnam.

malutka - Twój M. to przeciwieństwo mojego :-D u nas jak tylko jakiś zapas leków kupię i włożę do puszki z lekami to zaraz są wyjedzone - tak profilaktycznie :-D (podobnie jak zapasy słodyczy)
a synek to samo - łyżeczka syropu jest największą nagrodą i szczęściem dla niego! kiedyś przez 2 tyg udawał wieczorami, że ma katar, żeby kropelki do nosa dostać :sorry:, a że prawie w ogóle nie choruje, to b. rzadko coś dostaje - czasem chodzi za mną i pociąga nosem mówiąc: mamo chyba mam katar i muszę syropik wypić:-D

tylko ja taka anty lekowa:happy:

koga to masz w takim razie fajnie:-) pewnie malo wszyscy chorujecie:-) moj uparciuch ostatnio jedyne leki jakie zazywa to srodki przeciwbolowe i to w ilosciach hurtowych:wściekła/y:ma leczenie kanalowe zeba i caly czas go boli, a on lyka tabletke za tabletka.. ostatnio to juz z ukrycia bierze, bo wie, ze zloszcze sie o to.. rozumiem, ze moze kogos cos bolec, ale zeby na dobe prac prawie caly listek nurofenu forte to juz przesada:wściekła/y:

koga widze ze twoj synek to tak jak moja corcia "chola jestem daj sylopku":-D
ja z witamin biore falwit i folik oraz asmag, faszeruje sie tez innymi lekami dufaston i no-spa wszystko dla dobra dziecka:-)

Dziewczynki jestem przeszczęśliwa :-):-):-):-) Jadę tydzien wcześniej do domku :-):-):-):-):-):-):-):-):-) i zostałam kolejny raz ciocia :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) Malutki jest zdrowy. Ale że mąż rozmawiał przez tele to wiem tylko ze ma 10/10 punktów i jest duży bo ma 4kg i " cos tam". Tak moje kochanie zapamietalo :-):-):-):-):-)

Dzień dobry wszystkim :)
Ależ Was choróbska dopadły, ja póki co zdrowa ale to może dlatego, że rzadko bywam dlugo na dworze i nie ma kiedy mnie złapać.
A ja wczoraj postanowiłam puścić mojej dzidzi muzykę klasyczną i wiecie co... byłam w szoku, od razu się tak ożywiła ze nawet mojemu M udało się w końcu przez dłuższy czas poczuć ruchy:-D Szczególnie przy takim żywym fortepianowym utworze:-D Wyobrażałam sobie jak tam "tańczy" w brzuszku :-D Fantastyczne uczucie:-D

Ja też z domu nie wychodziłam. Tylko do garażu polazłam. Choć teraz podejrzewam jednego z domowników o zarażenie mnie choróbskiem :crazy:

A ja dziś zauważyłam ze jak zaczyna rozmawiać z moim mężusiem przez tele to moja kruszynka się rusza. I też byłam zdziwiona. Ale mąż mówi :-) że ona tatusia poznaj i daje znaki. :-):-)
A z tą muzyka klasyczną muszę i ja spróbować. No bo to podobno bardzo dobre jest dla naszych kruszynek.

dziewczyny, a bierzecie jakieś witaminy?, a kwas foliowy - ja nic nie biorę:zawstydzona/y: ale chyba będę musiała żelazo, bo bardzo mi spadło ostatnio i wynik krwi dobrze poniżej normy:eek:
Ja kwas foliowy brałam 3 miesiące przed staraniami. A potem miałam Feminatal N , a teraz biorę taki kompleks witamin dla ciężarnych tutejszy.

Ja biorę cały czas zestaw witamin - Feminatal N, Calcium - bo mnie od mleka i nabiału odrzuciło i Magnez + B6 - bo tak lekarz zalecił.
A ile tego calcium bierzesz?

Mój małżonek to jest taki twardziel, ze żadnych leków nie przyjmuje. czy boli głowa czy chory. Nic!!! Musi się potężnie zwijać z bólu by coś przyjąć. a to oznacza ze musiał by ulec jakiemuś wypadkowi. Bo taki zwykły ból głowy to on rozchodzi. Takiego mam twardziela:-) Ale na szczęście nie choruje on. Wiec nie muszę batalii z nim toczyć o leki.

Huuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaa mam internet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rofl2::rofl2::rofl2:

Zaraz poczytam,popiszę.Tęskniłam diabelnie:sorry2:
Na razie dziękuję wszystkim,którzy się do mnie dobijali,bardzo mi było miło:biggrin2:
Buziaki.:-D:-D:-D

reklama
Gabi super ze już jesteś, Twój internet napędził nam stracha. Bo to taki zbieg okoliczności straszny. Poszłaś do lekarza i cisza. A my już się gubiłyśmy w domysłach co mogło się stać. A to złośliwość rzeczy martwych..

Do góry