reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Witam, właśnie wróciliśmy od lekarza, wszystko w jak najlepszym porządeczku, szyjka długa, zamknięta, brzusio spory, synuś pięknie się zaprezentował i pokazał nam swoje klejnoty, dał się pomierzyć z każdej strony, znowu nam się przesunbął termin porodu, był na 13 kwiecień a dzisiaj już 6 kwiecień, jak tak dalej będzie rósł to urodzimy w marcu.

Zmykam robić obiadek- dziś mielone kotleciki, mizeria i ziemniaczki pure.

gosiaczek 6.04 to termin jak mój :-)

reklama
a ja mam termin z usg później niż z OM o tydzień w sumie to już nawet o tydzień i 2 dni a po 1-wszym usg babka mi wyliczyła że 4 tyg różnicy :szok: zmieniłam lekarza i różnica się zmieniła :-D
A ja w środe mam wizyte a na usg zapisze się tak za ok 2 tyg bo w 31-32 kazał mi przyjść bo ten mój gin ma kiepskie usg i tam nic na nim nie widać :crazy:

mam troche obawy przed tą wizytą bo strasznie często brzusio mi twardnieje

niedawno wylazłam z kąpieli i ogolenie sie graniczy z cudem, zwłaszcza gdy nie ma się wanny tylko brodzik hmmm ciężko było ale jakos dałam radę i zmieściłam się z tym brzucholciem w brodziku :-D no to teraz luzik z goleniem na 3 tygodnie hehehe

Kamile wiem o którą szafę z jyska ci chodzi, fajna, widziałam na reklamówce, mi by właśnie pasowała ciemna, gdybym miała dodatkowe metry ;-), a na razie nie mam.

Też dołączam do pokłóconych ze swoimi połówkami, jakiś dół mnie złapał i nic tylko płakać mi się chce, no i oczywiście zero zrozumienia.

A co do pępkówki to nawet nie chcę myśleć o tym :wściekła/y:, przede wszystkim mam nadzieję że urodzę w tygodniu a nie w weekend, więc wszystkie chłopaki bedą ciężko pracować, poza tym chcę wyjść ze szpitala jak najszybciej się da, no i w ogóle najlepiej to by było gdyby zaprosił kolegów gdzieś, ale nie robił pępkówki w domu, bo on to jest taka noga do sprzątania, że porażka, a ja jestem perfekcjonistką, i lubie mieć wszystko zrobione i posprzątane po swojemu, a nie wyobrażam sobie, że ja miałabym sprzątać :crazy:

Hej babki

poczytałam Was trochę i miałam w zasadzie nic nie pisać ale chyba nie wytrzymam...
Bo dzień mam dzisiaj fatalny, nie wiem czy to jakaś plaga problemów z M dzisiaj czy co ale u mnie w tej kwestii coraz gorzej.
Ja już nie daje rady, prawie co drugi dzień jest kwas i to zaczyna sie od pierdoły a kończy tak że ja ryczę, każde siedzi w innym pokoju i sie nie odzywa. Najgorsze jest to że ja mam wrażenie jakby on tylko szukał pretekstu zeby mi dowalić, i zawsze uderza w najczulsze punkty. Mam dość... podobno w ciązy nie powinnam się denerwować i on mi to powtarza zawsze jak ja się stresuję przed każdą wizytą u lekarza. A kur... nie widzi, że sam powoduje co chwilę u mnie największe nerwy.
Dobrze ze nie jestesmy małzeństwem, bo ja już coraz częsciej się zastanawiam jak to będzie jak będę sama z Małą:confused:
No to sie wygadałam...

Gosiaczek gratuluje udanej wizyty :-)
A ciekawe co u Szczesliwej:confused:

Co do terminu to mi z USG też zawsze wychodzi wczesniej, wg OM mam na 9-ego, a z USG na początku byl 6, potem 2, a raz nawet 29 marzec:sorry2:

czesc kochane!

widzę kilka z was martwiło sie i wiecie co...dół...szyjka sie skraca-zero chodzenia mam leżec...ech dół myslałam że jak te 2 tyg teraz lezałam szyjka dojdzie do siebie a tu pogorszyło sie..

margaret przytulam na odleglosc...ech nie daj sobie dowalac...

dobrze Szcześliwa że się odezwałaś, co prawda wieści nie za dobre, ale starym zwyczajem trzeba być dobrej myśli i ... leżeć... dla dobra dzidzi każdy dzień się w brzuszku się liczy, no i na pocieszenie, że to leżenie nie w szpitalu

ja chwalę dziś mojego M. - lodówkę dzisiaj rozmroził i umył!!!

Margaret - głowa do góry!!!

reklama
Do góry