reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

udało mi się szybko obskoczyć laboratorium. Za komplet badan zapłaciłam 104 zł. A badania Gabi robiłam w Medyku na Janowicza.

reklama
czesc kochane kwietnówki :)
ale mi sie dobrze spało...
Koga planuje Egipt ale zorganizowany w tym roku ale znając zycie nie wytrzymam rygoru chodzenia z resztą i wypuszczę sie sama gdzies - mnie tu straszą żebym w domu siedziała bo (ble ble ble) a mnie rwie zwiedzac!
dziewczyny widziałyscie temat założony przez Sofik? wpisujcie sie bo ciekawy jest!
dzis na sniadanko zjadłam jajka i strasznie mi smakowały!

Witam serdecznie!
Dołaczam się do kwietniówek 2009 :))
Test trzykrotnie pokazywał , że w ciaży nie jestem ale czerwcówki 2007 dobrze mi mówiły ufaj cycom a nie sikańcom :) więc udalam sie na krew na bete i wynik był niejednoznaczny.
dziś sikaniec wreszcie przyznał się że reszta kłamała i mam dwie krechy :)
Trafilismy w drugim cyklu!
Jestem absolutnie przeszczęśliwa:) w piatek wizyta u gina :)

Witaj Sorga. Ale łysolek ten twój synuś był:-) No właśnie a miałas zgagę w ciąży? Mówi sie,że zgaga gdy dzidzi włosy rosną. Ja to pewnie teraz z warkoczami urodzę dzidziusia bo już miewam zgagę.
Nam też udało sie za drugim podejściem. Ja mam wizyte we czwartek.

Mandarynka - nie gniewaj się , ale dla mnie takie liczenie jest idiotyczne:confused:. Wszystkie zaszłyśmy w ciąże w lipcu, teraz mamy sierpień więc jak możesz zaczynac 3 miesiąc.?Mówiąc , ze zaczynamy drugi miesiąc miałam na myśli wiek Maleństwa. Jesteś o 2 tygodnie do przodu, czyli zbizasz się do końca 2 miesiąca.
Ja tak sobie liczę:tak:

Wiem, że takie liczenie może Ci się wydawać idiotyczne, ale ciążę liczy się właśnie w ten sposób i tak liczą ginekolodzy. Liczą się tygodnie od ostatniej miesiączki, a nie od zapłodnienia. Więc nawet jeśli podzielisz tygodnie ciąży przez 9 to wyjdzie Ci, że taki "normalny miesiąc ma 4,5 tygodnia. Więc nawet przy takim liczeniu skończone 9 tygodni to początek III miesiąca. Więc jeśli nie w poprzednią sobotę to w tą sobotę zacznę III miesiąc :tak::-):tak:

Z postu Aletki - administratora, na wątku jak liczyć miesiące ciąży:

Rózne schematy rozliczania tygodni ciazy.

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

Hej dziewczyny:-):-)
Pozdrawiam wszystkie nowe mamuśki
Byłam wczoraj u gina i widziałam moją kruszynkę, a serduszko biło jej tak szybciutko:-):-), naszczęście wszystko w porządku, dostałam skierowanie na badania, a i USG także wykazało termin na 6 kwietnia:-), pozatym doktorek kazał wydusić w domu wszystkie koty, hehe:tak: moja mama chyba dostałaby zawału.
Ogolnie czuję się fatalnie w nocy nie mogłam spać bo dokuczał mi potworny ból pleców..nie wiem jak to będzie dalej z tymi moimi pleckami, no a rano jak zwykle dzień dobry z kibelkiem..;) schudłam już kilogram..mam nadzieję, że te anomalia mi szybko przejdą...ale się rozpisałam

Gosiaczku masz śliczny brzusio..ja mam taki jak sobie dobrze pojem..heh

Dziewczyny u was strasznie drogie te badania..u mnie komplet badań kosztuje max. 70-80zł i wizyta u ginka także 70zł

Witam.Mnie tez głupie myśli nachodzą - wczoraj np. ubzdurałam sobie, że nie przeżyje porodu:baffled:
:-D:-D:-D

Ty sie kolezanko chyba nudzisz ze masz czas na wymyslanie takich glupot.:-D:-D

Sarga witaj!!!

Mnie w nocy zlapaly mdlosci i myslalam ze bede sie witac w nocy z kibelkiem:crazy::crazy:Ale naszczescie mi przeszlo.Rano tez przez chwile cos mnie mdlilo,ale zjadlam kromeczke z wendlinka i jak narazie cisza.

alka - no to udanego wyjazdu :tak: szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko - ta zasada się sprawdza:happy:

mandarynka - a ja zacznę / bądź też zaczęłam ;-) dwa dni po Tobie - w poniedziałek:rofl2:

reklama
Moja pierwsza ciąza przebiegała bezobiawowo i mam nadzieję że ta również będzie mało "uciążliwa" hehehe jaki kalambur mi wyszedł :)
Niemniej serdecznie współczuję wszystkim cierpiacym i trzymam za was kciukasy !

Do góry