reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Hej,oj Malutka,trzymam kciuki.Aniołek,mój M chodzi spać ok.19,bo już pada na pyszczek.Tylko wstaje o 6:sorry:
Na humorki to mi pomaga bb:-) i synuś mój kochany,no ale żeby mieć synusia to też trzeba było się pomęczyć;-)

reklama
A ja nadal w pracy.chrype mam coraz wieksza i boje sie dalszego rozwoju choróbska.Jak wróce to zrobie sobie chyba syrop z cebuli,podobno pomaga,ale ja go tak nie lubie :no: no ale dla dzidzi zrobie wszystko żeby nie chorowało ze mna.Do poniedziałku już coraz bliżej a mi sie tak dłuży...mam nadzieje ze wszystko z malenstwem ok.Z tą choroba to chyba jakis wirus panuje,bo i was sporo jest przeziębionaa i na około mnie co i raz słysze ze ktos w domu siedzi bo chory :crazy:

Witam kochane!!

Potrzebuje pomocy jestem chora mam gorączke, katar głowa mnie boli i gardło:-( a w pracy jeszcze musze być:-( a jak powiedziałm mojej Pani Dyrektor że jestem chora ijuż na oczy nie widze to stwierdziła że idzie do domu bo sie źle czuje:wściekła/y: takze luzik ale jestem zła!!!!!

I potrzebuje jakiś rady co mogę wziąść żeby mi przeszło bo zwariuje już padam a po 16 bede w domu to do łóżeczka ale nie wiem czy mogę wziąść jakieś wspomagacze.

Pozrawiam serdecznie

Oj biedaczku. Nie mam pojęcia co możesz wsiąść by szybko cie postawiło na nogi. Najlepiej by było byś przejrzała cały weekend albo i dłużej. I ja polecam syropek z cebulki i herbatkę z cytrynka i miodem, płukanie gardła wodą z sola, bądź ciepłą wodą z sokiem z cytrynki. I leżeć leżeć. Pod kołderką leżeć.
A ja zdrówka życzę. I uciekaj z tej pracy...

leżec...i skosultowac sie z lekarzem zeby dobral cos "pod ciebie" choc dzis rozmawiałam z kolezanką co jest lekarką i doradziła żeby na kaszel brac Oscillococillum ( to lek homeopatyczny) i syrop z cebuli i czosnku wracajcie do zdrówka!

Oj chorowitki.Ja już się w tej ciąży nachorowałam to mogę doradzić co robiłam:(oczywiście zawsze konsultowałam z lekarzem):
-najszybciej zbić gorączkę,bo niebezpieczna
(paracetamolem)
-wapno można
-wit. C
-łóżko
-ja za każdym razem zanim poszłam do lekarza robiłam morfologię,crp i mocz i wtedy wiadomo czy trzeba antybiotyk,czy infekcja poważna czy przechodzi itp. dla mnie to podstawa !!! nie lubię gadek na ładne oczy,tylko konkrety,a na wyniki się czeka do 2 godz. czyli zazwyczaj szybciej niż do lekarza
-oczywiście miód,cytryna,cebula
-oscilococinum można
-gin powiedział,że mucosolvan na kaszel jest bezpieczny
ZDRÓWKA

Też niedawno byłam chora i mój gin powiedział, że spokojnie na gorączką lub uporczywy ból głowy mogę brać paracetamol bo jest obojętny w ciąży i nie szkodzi. Wszystkim dziewczynom chorującym życzę szybkiego powroty do zdrówka. Buziaczki

oj widze, ze cos sie z nas choruszki robia:baffled: ale wspolnymi silami i wsplonymi metodami dmy rade mam nadzieje:-)
dziewczyny co do lekow to fakt mowi sie, ze np niektore sa "bezpieczne" w ciazy.. ja ostatnio na tvp2 ogladalam pytanie na sniadanie i tam wlasnie bylo o przeziebieniu w ciazy.. lekarka, ktora sie tam wypowiadala, powiedziala cos w tym stylu, ze tak naprawde nie wiadomo czy dany lek jest do konca bezpieczny, bo przeciez nieetycznym byloby eksperymentowanie na kobiecie w ciazy, niemniej jednak wiadomo, ze sa leki mniej i bardziej bezpieczne.. chodzilo chyba glownie o to, ze kazdy lekarz musi ocenic, ktore ryzyko bedzie wieksze.. czy podanie leku ciezarnej, czy niepodanie go.. hmm.. chyba to zakrecilam.. wiec tak na moim przykladzie wytlumacze wam o co mi chodzi.. bodajze w 8-9 tyg dopadlo mnie zapalenie ukladu moczowego, ktore nie dalo sie wyleczyc "domowymi" sposobami.. i wlasnie tu lekarz musial ocenic co bedzie gorsze.. podanie mi antybiotyku, ktory mnie wyleczy, ale moze miec wplyw na dzidzie, albo niepodanie go i "czekanie na to co bedzie".. oczywiscie dostalam antybiotyki te "bezpieczne" w ciazy i narazie wszystko jest wporzdku:-)
oj kurde, ale sie rozpisalam:zawstydzona/y: to chyba juz ze stresu.. ja juz wlasciwie gotowa do wyjscia jestem i dreptam pod lazienka, bo mezus sie szykuje.. jak to stwierdzil musi isc czysciutki, ogolony i pachnacy na podgladanie dzidzi, zeby wiedziala, ze tatus o siebie dba;-):-D hi hi
3majcie kciuki o 18, a ja jak tylko zajade spowrotem do domu to napisze co i jak:-) pewnie bedzie to pozno, bo na zakupki sie napalilam;-)trzeba wkoncu kupic cos corci lub synusiowi w innym kolorze niz zolty:-D

Malutka,trzymamy i czekamy.
a kupic zawsze możesz białe;-) Takie maluszki na biało to naprawdę samo cudo,a potem to już bez sensu na biało ubierać,bo człowiek nie zdąży wyjść z domu nawet:baffled:
Właśnie,żeby ocenić jaki lek wystarczy potrzebne są wyniki,bo odczucia to naprawdę subiektywna sprawa.

reklama
Witam kochane!!

Potrzebuje pomocy jestem chora mam gorączke, katar głowa mnie boli i gardło:-( a w pracy jeszcze musze być:-( a jak powiedziałm mojej Pani Dyrektor że jestem chora ijuż na oczy nie widze to stwierdziła że idzie do domu bo sie źle czuje:wściekła/y: takze luzik ale jestem zła!!!!!

I potrzebuje jakiś rady co mogę wziąść żeby mi przeszło bo zwariuje już padam a po 16 bede w domu to do łóżeczka ale nie wiem czy mogę wziąść jakieś wspomagacze.

Pozrawiam serdecznie

zapytaj w aptece o GRIPOVITA to jest w proszku i robisz jak herbate...mozesz pic spokojnie bo to wszystko naturalne czyli czara pozeczka i inne takie ..napewno nie zaszkodzi ja to pilam w 1 ciazy...wiec jest bezpieczne..i szybko wracaj do zdrowia

Do góry