reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

witajcie mamuski!
ja dzis w duzo lepszym humorze niz wczoraj, ale za to z noska mi cieknie jak woda z kranu, ach te przeziebienia:-(
u nas sloneczko swiecie ale dalej jest zimno brrry
to ja was zostawiam i lece do pracy, a wieczorkiem poczytam co tam u was sie wydazylo :-) zycze wam milego dnia i cudownych wiadomosci :-) buziaczki kwietnioweczki

reklama
Witam się z Wami cieplutko.

Gabi kciukasy mocno zaciśnięte :tak:

Ja dziś obudziłam się z wielką ochotą na zrobienie pączków :-)
Więc ciasto rośnie pięknie, i za chwilą będziemy z córcią robiły pączusie :tak:

A wczoraj śniło mi się że miałam już maleństwo przy sobie i było dziewczynką a nie synusiem, męża tym snem nastraszyłam, i powiedział że nie chce tego słuchać :-D bo ma być syn i już :-D

A i nie wiem czy wiecie ale w ubiegły piątek sejm uchwalił dosyć ważną dla niektórych z nas ustawę. Otóz urlop macierzyński ma wynosić od 01.01.2009 dla wszystkich rodzących jedno dziecko - 20 tyg. To dobra wiadomośc głównie dla tych co oczekują na pierwsze maleństwo.:-) No i jeszcze jedno - maksymalny okres pobytu na L4 w ciąży mają wydłużyć też od 01.01.2009 ze 182 do 270 dni. Oznacza to, że nie trzeba będzie składać papierów o zasiłek rehabilitacyjny do ZUSu tylko normalnie będziemy kontynuować zwolnienie od lekarza.:-)
Sejm uchwalił, poczekajmy jeszcze tylko aż senat zatwierdzi:tak:

Miłego dzionka życzę:happy:

Ja nic nie wiem a dziś dzwoniłam do kadr dopytać jak to wygląda bo już zapomniałam, i nic nie wspomniała.
I teraz pytanie brać od lekarza ten formulaż czy nie :confused: Wypełniać i wysyłać?
Dodam że mam już 105dni L4.

Ja nic nie wiem a dziś dzwoniłam do kadr dopytać jak to wygląda bo już zapomniałam, i nic nie wspomniała.
I teraz pytanie brać od lekarza ten formulaż czy nie :confused: Wypełniać i wysyłać?
Dodam że mam już 105dni L4.

Jeszcze ustawa nie jest zatwierdzona przez senat więc teoretycznie zmiany w zycie jeszcze nie weszły, ale na pewno w grudniu to nastąpi. Myślę, że może poczekaj jeszcze. Do ZUSu trzeba złożyć te papiery na 6 tyg przed upływem 182 dni więc masz jeszcze około 30 dni. W tym czasie powinno się już wszystko wyjaśnić. Ja też mam teraz jakoś 105 dni na L4 :) i póki co poczekam.
A to link do tej ustawy:
http://orka.sejm.gov.pl/opinie6.nsf/nazwa/630_u/$file/630_u.pdf
Poszukałam jezcze na stronach senatu i okazuje się że mają czas do 24 grudnia na podjęcie decyzji. Ale planowo będzie to głosowane na posiedzeniu senatu 3-4 grudnia więc może już w przyszłym tygodniu się dowiemy.

Ostatnia edycja:
no i chlopak byl..wiec mam nadzieje na corke bo sny to odwrotnosc przecerz rzeczywistosci
Mi sie kiedyś śniło że urodziłam córeczkę. A to będę miała synka? :tak:
mi się cały czas śni córeczka - nawet teraz, gdy wiem, że będzie synek ;-) nie wiem co ten mój umysł w nocy wyczynia, zwłaszcza że nie zamieniłabym mojego chłopaczka na dziewczynkę ;-)
Gabi przepraszam, że dopiero teraz (już pewnie po fakcie), ale też trzymam kciuki - jak nie za tą wizytę, to za każdą kolejną :-) na pewno nie zaszkodzi :-)

Gabi daj znać koniecznie co i jak!!!!!!!! Martwimy się :zawstydzona/y: Kciuki cały czas trzymamy mocno. Napisz!!!!!!!!! Proszę!

Wszystkie kwietnióweczki pozdrawiam i życze spokoju i dotrzymania w dwupaku własnie do kwietnia :rofl2::-D:tak:

Gabi daj znać jak po pomiarze, wszstkie jestesmy ciekawe i trzymamy kciuki,

słodiutka_e po suwczku widzę, że dziś Twoje urodzinki... wszystkiego naj, najlepszego z tej okazji :-)

reklama
Do góry