reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

witajcie mamuski!
ja dzis w duzo lepszym humorze niz wczoraj, ale za to z noska mi cieknie jak woda z kranu, ach te przeziebienia:-(
u nas sloneczko swiecie ale dalej jest zimno brrry
to ja was zostawiam i lece do pracy, a wieczorkiem poczytam co tam u was sie wydazylo :-) zycze wam milego dnia i cudownych wiadomosci :-) buziaczki kwietnioweczki

reklama
Witam się z Wami cieplutko.

Gabi kciukasy mocno zaciśnięte :tak:

Ja dziś obudziłam się z wielką ochotą na zrobienie pączków :-)
Więc ciasto rośnie pięknie, i za chwilą będziemy z córcią robiły pączusie :tak:

A wczoraj śniło mi się że miałam już maleństwo przy sobie i było dziewczynką a nie synusiem, męża tym snem nastraszyłam, i powiedział że nie chce tego słuchać :-D bo ma być syn i już :-D

A i nie wiem czy wiecie ale w ubiegły piątek sejm uchwalił dosyć ważną dla niektórych z nas ustawę. Otóz urlop macierzyński ma wynosić od 01.01.2009 dla wszystkich rodzących jedno dziecko - 20 tyg. To dobra wiadomośc głównie dla tych co oczekują na pierwsze maleństwo.:-) No i jeszcze jedno - maksymalny okres pobytu na L4 w ciąży mają wydłużyć też od 01.01.2009 ze 182 do 270 dni. Oznacza to, że nie trzeba będzie składać papierów o zasiłek rehabilitacyjny do ZUSu tylko normalnie będziemy kontynuować zwolnienie od lekarza.:-)
Sejm uchwalił, poczekajmy jeszcze tylko aż senat zatwierdzi:tak:

Miłego dzionka życzę:happy:

Ja nic nie wiem a dziś dzwoniłam do kadr dopytać jak to wygląda bo już zapomniałam, i nic nie wspomniała.
I teraz pytanie brać od lekarza ten formulaż czy nie :confused: Wypełniać i wysyłać?
Dodam że mam już 105dni L4.

Ja nic nie wiem a dziś dzwoniłam do kadr dopytać jak to wygląda bo już zapomniałam, i nic nie wspomniała.
I teraz pytanie brać od lekarza ten formulaż czy nie :confused: Wypełniać i wysyłać?
Dodam że mam już 105dni L4.

Jeszcze ustawa nie jest zatwierdzona przez senat więc teoretycznie zmiany w zycie jeszcze nie weszły, ale na pewno w grudniu to nastąpi. Myślę, że może poczekaj jeszcze. Do ZUSu trzeba złożyć te papiery na 6 tyg przed upływem 182 dni więc masz jeszcze około 30 dni. W tym czasie powinno się już wszystko wyjaśnić. Ja też mam teraz jakoś 105 dni na L4 :) i póki co poczekam.
A to link do tej ustawy:
http://orka.sejm.gov.pl/opinie6.nsf/nazwa/630_u/$file/630_u.pdf
Poszukałam jezcze na stronach senatu i okazuje się że mają czas do 24 grudnia na podjęcie decyzji. Ale planowo będzie to głosowane na posiedzeniu senatu 3-4 grudnia więc może już w przyszłym tygodniu się dowiemy.

Ostatnia edycja:
no i chlopak byl..wiec mam nadzieje na corke bo sny to odwrotnosc przecerz rzeczywistosci
Mi sie kiedyś śniło że urodziłam córeczkę. A to będę miała synka? :tak:
mi się cały czas śni córeczka - nawet teraz, gdy wiem, że będzie synek ;-) nie wiem co ten mój umysł w nocy wyczynia, zwłaszcza że nie zamieniłabym mojego chłopaczka na dziewczynkę ;-)
Gabi przepraszam, że dopiero teraz (już pewnie po fakcie), ale też trzymam kciuki - jak nie za tą wizytę, to za każdą kolejną :-) na pewno nie zaszkodzi :-)

Gabi daj znać koniecznie co i jak!!!!!!!! Martwimy się :zawstydzona/y: Kciuki cały czas trzymamy mocno. Napisz!!!!!!!!! Proszę!

Wszystkie kwietnióweczki pozdrawiam i życze spokoju i dotrzymania w dwupaku własnie do kwietnia :rofl2::-D:tak:

Gabi daj znać jak po pomiarze, wszstkie jestesmy ciekawe i trzymamy kciuki,

słodiutka_e po suwczku widzę, że dziś Twoje urodzinki... wszystkiego naj, najlepszego z tej okazji :-)

reklama
Do góry