reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Cześć dziewczyny chciałam się przywitać :) jestem w 15 tyg. ciąży (druga ciąża) z tym że co wizytę wychodzi mi inny tydzień ostatni raz byłam 21.10 na wizycie i wyszło że to jest tydzień 14(z mierzenia maluszka) a tydzień wcześniej czyli 14.10(też byłam na wizycie ) wyszło że jest tydzień 12 :) więc dokłądnie nie wiem co mam myśleć ale licze od taty 14.10 czyli wychodzi ze to 15 tydzień i termin mam na 24 kwietnia :) Namieszałam pewnie troszke :) Niestety nie mieszkam w Polsce i tutaj nie mam wizyt co 4 tyg. :( (nie liczac tych dwóch tydzień po tygodniu bo sprawdzaliśmy przyzierność kręgosłupa - za błąd w pisowni przepraszam) no i kolejną wizytę mam dopiero 29.11 i przez to mam obawy czy wszystko jest ok z moim maleństwem co innego jak co 3/4 tyg. można posłuchać serduszka a co innego jak trzeba tyle czekać :( grr...
Pozdrawiam was dziewczyny i ugłaskajcie swoje brzuszki ode mnie i córci tej starszej :)

Witam wsród kwietnióweczek!!

Licz sobie od pierwszego dnia OM tak jest najlepiej dodaj do tego 7 dni i wyjdzie ci termin porodu, a jak to Twoja druga ciąża to powinnaś wiedzieć najlepiej jak to sobie liczyć;-)

pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny chciałam się przywitać :) jestem w 15 tyg. ciąży (druga ciąża) z tym że co wizytę wychodzi mi inny tydzień ostatni raz byłam 21.10 na wizycie i wyszło że to jest tydzień 14(z mierzenia maluszka) a tydzień wcześniej czyli 14.10(też byłam na wizycie ) wyszło że jest tydzień 12 :) więc dokłądnie nie wiem co mam myśleć ale licze od taty 14.10 czyli wychodzi ze to 15 tydzień i termin mam na 24 kwietnia :) Namieszałam pewnie troszke :) Niestety nie mieszkam w Polsce i tutaj nie mam wizyt co 4 tyg. :( (nie liczac tych dwóch tydzień po tygodniu bo sprawdzaliśmy przyzierność kręgosłupa - za błąd w pisowni przepraszam) no i kolejną wizytę mam dopiero 29.11 i przez to mam obawy czy wszystko jest ok z moim maleństwem co innego jak co 3/4 tyg. można posłuchać serduszka a co innego jak trzeba tyle czekać :( grr...
Pozdrawiam was dziewczyny i ugłaskajcie swoje brzuszki ode mnie i córci tej starszej :)
Nie sugeruj się tym co wychodzi na USG. Wiek maluszka z odczytu USG uzależniony jest od jego wzrostu. Po prostu kiedyś lekarze ustalili ze dziecko o tylu i tylu cm powinno być w tym wieku. Nie ma się czym martwić. Dla wielu z nas na USG wskazuje niższy bądź wyższy wiek dziecka niż jest w rzeczywistości. A większość z nas kieruje się wyliczeniem od pierwszego dnia ostatniej miesiączki OM.
Ja tez nie jestem w Polsce. I następne USG jakie według ich planu powinno być zrobione to dopiero miedzy 22-23tc. czyli 10 tygodni po wcześniejszym.

Nie mogę zbytnio się sugerować ostatnia miesiączką ponieważ nie zgadza się ona z wiekiem dziecka wychodzi na to że miałam miesiączkę będąc już w ciązy :) po za tym po ostatniej miesiączce robiłam test który wyszedł negatywny :) dopiero we wrześniu wyszedł pozytywny i okazało sie ze jest to 6 tyg. ciąża co w ogóle nie zgadza sie obliczeniami z negatywnym testem :) i dniem miesiączki więc zostaje mi liczyć co USG wskazuje :( w ogóle tą ciążę mam namieszaną wcześniejszą ciążę test wykazał w drugim tyg. i wszystko się zgadzało a ta upragniona druga namieszana jest :) ale ważne że jest heheeh

hej,
ja sobie dokladnie liczylam od daty porodu tygodnie i miesiace.
przyjmujac ze miesiac to zawsze rowne 30 dni i wyszlo mi,
ze 5 miesiac zacznie sie w polowie 18 tygodnia

a ja juz zglupialam z tym liczeniem, jedni mowia ze 4ty miesiac ma 4 tyg. inni ze 5 tyg i dopiero od 18tc sie zaczyna 5ty miesiac.
Wiec z dniem zaczecia 18tc bede mowic ze jestem w 5 miesiacu ciazy i KONIEC :D heheheh

rokpepka witaj wsród nas :)

ja tez sie gubie wtych liczeniach wychodzi że 4 miesiąc a do 5 brakuje mi niby tydzien, ale mówie że 5 bo znajomi i tak nie zapamietają hihi

a ja spędziłam miły wieczorek wsród kobitek :)

wow to ja już od 9 dni jestem w 5 miesiącu!!!!
A mam pytanko bo moja Ginekolog tak liczy tyg ,że sama jestem zła. Według kompa i mnie jest 18+2 dni a według niej.... mieszanka i sama sie nie łapię. Ja myślę , że to 19 tydzień ale nie wiem czy dobrze myślę ( ostatni okres 29.06). A ginekologa mam niezłego bo załatwił mi baradnia w Łodzi no ale zawsze tak się spieszy,że aż strach. Teraz sobie mnie odpuściła bo Łódź ma zrobić swoje a jej szkoda czasu. Nie wiem ale mnie to wkurza. Ona pracuje w szpitalu w którym rodzę więc głupio mi ją zmienić.

Cześć kwietnówki! podczytuję was już od jakiegoś czasu, i w końcu postanowiłam do was dołączyć.

Aga19790109 chyba będziemy rodzić w tym samym dniu (ten sam termin ost. @), ja mam na 6.04.2009 a ty? pewnie ten sam dzień, dziś byłam u mojego gin, jestem w 18 tygodniu + 2 dni, a poza tym dowiedzielismy się, że będzie na 100% facet :-)

reklama
Do góry