reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Witam nową mamę!!!-Udanych ćwiczeń życzę.

Klucha a ty pływać umiesz...bo piękny basen ci "wyrósł przy boku"
Patewka gratuluję miejsca do zabaw dla dzieci,takie miejsca są na wagę złota:tak::tak::tak:

Dobranocka!!!!

reklama
galuszka moja mala tez na czole po lozku a na podlodze w okol wlasnej osi

adusia no umiem plywac ale wez i idz, zimno i nadal pada. poza tym nie wiem czy bymsie odwazyla plywac w smrodce bo to ona tak wylala

Czesc dziewczyny;-)
Ja jestem majowa mama blizniakow. Pisze na waszym watku bo mam pytanie co do gaworzenia waszych maluchow. Macie troszke starsze dzieci wiec moze cos doradzicie.
Otoz martwie sie bo moje blizniaki (6,5 miesiaca) jeszcze nie lacza sylab typu dadadada, bababa itp. Wydaja rozne dzwieki typu piszczenie, parskanie, grrr, eee ale nie sylabizuja i nie nasladuja dzwiekow ktore ja robie. Czytalam ze powinno sie to pojawic w 6 miesiacu ale nie wyglada zeby moje szkraby byly szczegolnie zainteresowane gaworzeniem:-(
A jak to jest u was. Kiedy wasze maluszki zaczely laczyc lancuchy sylaby?

Ostatnia edycja:
Czesc galuszka :-) i mam nadzieje ze bedziesz czesto do nas zaglądać.

Iwee moja Jula też nie gaworzy, 2 miesiące temu wymówiła raz czy dwa baba baba i mama. Teraz tylko :-De, e:-D Ja w każdym razie sie nie martwie i już nie porównuję, bo każde dziecko własnym tempem się rozwija. Poczekaj i ty jeszcze trochę, a zobaczysz, ze zatęsknisz za tymi cichymi momentami :-p

Famme zamiast MS Offiice'a spróbuj OpenOffice z sieci zainstalowac, jest za darmo i ogólno dostępny i mimo paru niedociągnieć i braków można na tym pracowac :tak:

A tak poza tm to dobranoc, bo zajrzalam tylo na chwilkę:-D

Witam
Jestem tutaj po ras pierwszy mam synusia Frania jest to bardzo grzeczny pogodny chłopiec, lecz ostatnio zaczął marudzić prawdopodobnie z powodu wyżynającej się dolnej jedynki. Coraz lepiej mu idzie siedzenie z podparciem i całkiem dobrze czołga się na czole po łóżku rodziców na podłodze nie ma odwagi jedynie obraca się wokół własnej osi. ( Czytałam gdzieś, że taka metoda czołgania jest spowodowana tym ze dziecko ma słabe rączki i nie ma sił unieść się. Znalazłam ćwiczenia wspomagające raczkowanie i od dziś zaczęliśmy ćwiczyć.)

Heja milo mi poznac :))

Czesc dziewczyny;-)
Ja jestem majowa mama blizniakow. Pisze na waszym watku bo mam pytanie co do gaworzenia waszych maluchow. Macie troszke starsze dzieci wiec moze cos doradzicie.
Otoz martwie sie bo moje blizniaki (6,5 miesiaca) jeszcze nie lacza sylab typu dadadada, bababa itp. Wydaja rozne dzwieki typu piszczenie, parskanie, grrr, eee ale nie sylabizuja i nie nasladuja dzwiekow ktore ja robie. Czytalam ze powinno sie to pojawic w 6 miesiacu ale nie wyglada zeby moje szkraby byly szczegolnie zainteresowane gaworzeniem. Troche sie tym martwie:-(
A jak to jest u was. Kiedy wasze maluszki zaczely laczyc lancuchy sylab?

U nas Nadinka juz sobie gaworzy od okolo 3 miesiaca :) Ale mama jej nie wychodzii niestety tata dada baba bubu bobo ababa :)) Ale np siedzii od juz ponad miesaica sama bez podparcia ale sie nie krecii na brzuszku nie lubii robic foczkii W ogole nie chce na brzuchu lezec :(

WITAM WSZYSTKICH

U mnie cisza i spokój...jak mi dobrze:rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2: i co najważniejsze obudziłam się bez bólu głowy:szok::shocked2::szok::shocked2:.Normalnie nie wierzę!!!!!

Iwee bez paniki postępy w mówieniu mogą być z dnia na dzień:tak::tak:U mnie tak było w jeden dzień tylko bbbbbbb,a na drugi babababa.Poczekaj jeszcze ze 2 tygodnie.Może w tej chwili twoje smyki zajęte są czym innym np nauką raczkowania i na gadanie brakuje im już czasu????A co do powtarzania po mnie dźwięków to moja 8 miesięczna panna jeszcze tego nie robi i nie widzę powodów do paniki.Za to jej ulubionym słowem jest nienienienie i co zabawniejsze zaczyna je stosować coraz bardziej świadomie,a takie całkowite rozgadanie mam od miesiąca.....macie czas.

Dzieki dziwczynki za pocieszenie:tak: Tez probuje nie porownywac i nie martwic sie na zapas, chociaz czasem to trudne bo mam filmik jak moja starsza corka miala 5 miesiecy i gadala dadada jak najeta calymi godzinami! No ale wiadomo ze kazde dziecko jest inne. Moje blizniaki urodzily sie w 36 tygodniu wiec moze to tez ma jakis wplyw i powinnam im dac ten miesiac bonusu:sorry: Ale nic to, bo poza gaworzeniem wszystko inne ladnie im wychodzi.
W ogole to one gadaja tak dziwnie bo "okresowo". Jacob np. mial ostatnio okres na parskanie typu brrrr i trwalo to tydzien. Robil tak non stop i bardzo to lubil. Teraz mu przeszlo i nie ma szans zeby znow powtorzyl swoje brrr. Od paru dni ma okres na gardlowe ghiii, grrreee i znow nic poza tym nie gada. Maja z koleii po okresie parsania i cmokania zajela sie piszczeniem. I tak piszczy calymi dniami.

Tylko czekam co bedzie nastepne.Jak cos sie zmieni to napewno dam wam znac:tak:

Adusia przypomnialo mi sie ze pisalas na kwietniowych blizniakach ze Twoja corcia bawila sie jezykiem zanim zaczela sylabizowac. A jak to wlasciwie wygladalo?

Cześć
U nas w końcu koniec chorowania :tak: i wybieramy się na długo oczekiwany spacerek.
Iwee nie ma sensu porównywać, bo każde dziecko rozwija się w swoim własnym rytmie. U nas z gaworzeniem różnie, baba już nie mówi a teraz tak śmiesznie wydyma usta i puszcza powietrze jakby gwizdał :rofl2: Ja się nie przejmuję, ale ludzie się pytają czy robi to samo co starszy brat. A tak szczerze to przecież wszystkiego nie pamiętam dokładnie kiedy i co robił starszy brat. :tak: Nie zamartwiaj się na zapas :laugh2:

iwee nie martw sie dzieciaczki rozwijaja sie w innym tepie i to nie jest zalezne od tego ze jakis kaledarz mowi ze w 6 msc 3 tyg i 2 dniu powie tobie mama, brednie jak dla mnie
moja tez nie "mowi" tylko jakies aaaa eee i czasem gaaa.
jezykiem sie bawi moja w ten sposob ze go wystawia z buzi i probuje zlapac

a tak wogole to witam i pochwale sie ze dzis spalysmy do 9!!!

reklama
Hej!

Poza tym, cudny park z placem zabaw dla dzieci kolo mnie ukończyli :-D. Myśleliśmy, ze kolejny blok postawią, a tu miła niespodzianka - gmina plac zabaw i park zrobiła, jest staw i kaczki, mały drewniany podest do rzucania chleba, alejki, ławeczki i stare drzewa które pięknie teraz wyglądają - po prostu bajer! Dla starszych dzieci nieziemskie konstrukcje :cool2:
To super!!!!!

Czesc dziewczyny;-)
Otoz martwie sie bo moje blizniaki (6,5 miesiaca) jeszcze nie lacza sylab typu dadadada, bababa itp. Wydaja rozne dzwieki typu piszczenie, parskanie, grrr, eee ale nie sylabizuja i nie nasladuja dzwiekow ktore ja robie. Czytalam ze powinno sie to pojawic w 6 miesiacu ale nie wyglada zeby moje szkraby byly szczegolnie zainteresowane gaworzeniem:-(
A jak to jest u was. Kiedy wasze maluszki zaczely laczyc lancuchy sylaby?
U nas też jeszcze nie ma sylabizowania... Aaaaaaeeeeeeee , czasem jakieś nieśmiałe mhymyy
Doczekamy się :tak:

Do góry