reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Całuski w kolanka dla Toli !!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
Może kiedyś te nasze dwa szczypioreczki się poznają :happy::tak:
Ja również ciagle mam taką nadzieję, że się dziewczyny poznają:tak:

Kamile super że już w domku, trzymaj sie :)

Tola wycałowana od e-ciotek dziękuje i wysyła buziaczki:tak:;-)

No i znowu poszłyśmy się zważyc tak na rowne 5 miesięcy i w tydzien mamy 210g na plusie:happy2:

A ja byłam u dentysty i ... znowu nie ma nic do robienia... ufff :)

papatki

reklama
a ja dzis nad jeziorkiem cały dzionek

kamile super że juz w domciu...ale te węzły...bądz dzielna kochana

buziaczki dla 5 miesięczniaków:-)

margaret mnie też czeka dentysta na razie kontrola ale bojhe sie że cos znajdzie/// ale pójsc musze

szczęśliwa - sorki, ale nie zrobiłam fotki tortu w przekroju :-(, głupio mi było cykać przy stole a nic z niego nie zostało :-p. Ale z pewnością powtórzę wyrób, to nadrobię :tak:
Kamile - te węzły :zawstydzona/y: ... trzymam kciuki :tak:
Lecę bo problem mają dziewczynki

Szkodliwe substancje w wózkach dla dzieci
Informacja prasowa
10 z 15 przebadanych wózków spacerowych dla dzieci zawierało szkodliwe, a nawet rakotwórcze substancje. To wynik testu wykonanego przez niemiecką Fundację Warentest i opublikowanego przez miesięcznik „Świat Konsumenta” (nr 10/2006).
W testowanych wózkach, dostępnych również na rynku polskim, wykryto w badaniach laboratoryjnych takie szkodliwe substancje, jak: zmiękczacze (ftalany), policykliczne węglowodory aromatyczne (PAK) i organiczne związki cyny. W materiałach, z których wykonano niektóre wózki, znajdowało się nawet po kilka różnych trucizn. Te szkodliwe związki chemiczne wykryto w elementach często dotykanych i lizanych przez dzieci. Chodzi o uchwyty, barierki ochronne i tapicerki wózków.
Oto krótka charakterystyka substancji wykrytych w wózkach:
Policykliczne węglowodory aromatyczne (PAK) są uznawane za rakotwórcze. Znajdują się szczególnie w czarnych, miękkich częściach gumowych o nieprzyjemnym zapachu. Wystarczy krótki kontakt skóry z przedmiotem z ich zawartością, kiedy się pocimy lub właśnie posmarowaliśmy dłonie kremem, a niebezpieczne związki przedostaną się na skórę.
PAK wykryto w wózkach: Hauck 202432 Jet 6 h-sports orange i Knorr Buddy.
Ftalany (zmiękczacze) mogą uszkadzać system rozrodczy, wątrobę i nerki. W zabawkach dla dzieci zakazane jest stosowanie sześciu wyjątkowo niebezpiecznych zmiękczaczy. W wózkach dziecięcych – nie jest zakazane. W ramach testu laboratorium wykryło je w wielu częściach z tworzywa sztucznego i w daszkach przeciwdeszczowych.
Ftalany wykryto w wózkach: Esprit Alu King 129050, Herlag City Buggy de Luxe, Chicco ct 0.1 60652, Inglesina Zippy Rain, Bebe Confort Allegro Plus, Maclaren Quest, Hauck 202432 Jet 6 h-sports orange, Knorr Buddy i Bugaboo Cameleon.
Związki organiczne cyny wykorzystywane w tekstyliach są podejrzewane o negatywny wpływ na układ hormonalny.
Związki te wykryto w wózku: ABC Design Starline Profecto Plus.
Pięć wózków w teście, w których laboratorium nie znalazło żadnej z trucizn, to:
Graco Sport,
Mini Star firmy Hauck,
Peg Perego Pliko lite,
Stokke Xplory Complete
Tchibo TCM.

hej
melduję, że wszyscy żyjemy i mamy się całkiem dobrze po pierwszym dniu mojego powrotu do pracy :cool2:

Julek był grzeczniutki jak zawsze więc nasza młoda niania też odetchnęła:sorry:
a Maks przedszkolak był dzielny i nie płakał:sorry:

MaLea - dzięki za miłe słowa:happy:

Aha witaj w PL
Margaret buziaczki dla Toli:tak:
Kamile dobrze że juz w domu i wszystko dobrze sie skończyło, tylko te węzły:-(

A ja z samego rana byłam w Rzeszowie w szpitalu zarejestrowac młodego do gastroenterologa (na październik) i do neurologa (listopad).
A mój maluch straszny maruda dzisiaj.:wściekła/y: Całe szczęście już smacznie śpi.
Lecę jeszcze na inne wątki i zmykam spać bo okropnie zmęczona dziś jestem.
Paaaaa

Jestem i spadam...:sorry:
Dzien mialam dzisiaj hmmm...jakby to lekko powiedziec beznadziejny:eek:
Misiek caly dzien marudzil,plakal,chcial na rece itd:no:Myslalam,ze nie wytrzmam i mnie cos trafi!!nawet u meza ojca plakal(hehe dla mnie akurat na reke,bo nie lubie im Go dawac tzn rodzicom m)
Nie doczytalam i juz tego nie zrobie dzisiaj,bo ide sie kapac,wysmarowac maslem,kremem itp i ide spac,bo mnie glowa boli i jestem zmeczona strasznie.
Jutro jak bedzie ladna pogoda to jade do cioci(mieszka jakies 5 km od nas)mialam dzisiaj jechac ale m cos mial przeciwko i pozniej sie poklocilam z nim i mi sie nie chcialo z nim nigdzie jechac(bo on mial nas zawiezc w drodze do paracy)
Lece...
Dobranoc kobietki:tak:;-)

reklama
Do góry