reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

czeeeesc Laski!!!

my dzis po mega dlugim spacerku,dziecko padlo nawet nie wiem kiedy

wiecie co sobie pomyslalam---moze moglybysmy na watku kulinarnym umiesczac takze przepisy dla maluchow,he?
moze jest cos co Wasze pocieszki uwielbiaja i same to produkujecie??dawajcie,przyda sie sierotom takim jak ja

reklama
Doczytałam tylko trochę,bo na tym wątku to mam zaaaległości.
Szczęśliwa,cieszę się.Mi też baaardzo konsultantka laktacyjna pomogła.Mamy za soba kilka wizyt w domu i poradni.Nawet dziś w nocy był mega kyztys,ale z radami naszej pani,kilka godz. i mleczko tryska:tak:Już pisałam,jak ktoś ma problem,to naprawdę powinien się do takich osób zwrócić.
Tyle wtącenia.Pa.

Padam na pysk, ale poczytałam

Hejka,
wpadłam sie tylko pożalić, byliśmy dzisiaj na szczepieniu i moja Tola przez ostatnie 10dni przybrała aż 45g:crazy:... mam przez to mega doła i sama już nie wiem co robić, niby wyniki ma już ok a jeść dalej nie chce:-(ani cyca ani butli:wściekła/y:

no to sie wyżaliłam i lecę do wyrka
dobranoc
Będzie szczupła laseczka i tyle:tak:
Nie wiem jak wytrzymam ten dzien!!!!!Dziewczyny co moge brac na bol glowy jak karmie??Bo mnie powoli chyba znowu dopadaja migreny i kazdy kolejny dzien bolu jest mocniejszy:zawstydzona/y::-(a juz mialam spokoj w ciazy...
Apap, plus połóż się z nogami do góry, dodatkowo masaż skroni lub naciskanie punktu między nosem a brwiami, tam jest takie zagłębienie, mnie to na migreny pomaga
Klucha ale ja nic a nic nie potrafie upiec.Po prostu zero:crazy:
Prosty przepis na biszkopt - tyle ile hehe, czyli tyle ile ważą dwa jajka cukru, mąki i masła albo Kasi, łyżeczka proszku do pieczenia i cukru waniliowego albo cynamonowego, na 150 stopni do piekarnika, a potem na to owoce z puszki i bita smietana;-) nie ma szans żeby nie wyszło:-p
babki a ja myslalam ze w pl tez 26 tyg macierzynskiego
ja wracac do pracy powinnam 19 wrzesnia ale powiedzialam ze nie moge i dopiero po powrocie z pl wracam
Ja sie cieszę bo i tak wstrzeliłyśmy się w wydłużony...
a ja właśnie wróciłam ze spacerku i zakupów, poprzedzonych ... wizytą w przychodni i pobieraniem krwi Jasia. chyba ja się bardziej stresowałam niż on:baffled: ale lekarz kazał nam wczoraj zrobić morfologię z żelazem i wapniem, więc się wybraliśmy. no nic, jutro po wyniki

a teraz transportuje się do kuchni, robić ciasto zuziuni.:-D
a co z żeberkiem???

Ale co innego chciałam pytać: Czy jest jakiś sposób, zeby kot nie obdrapał kanapy?? Za kilka dni przytachamy zwierza do domu i kompletnie nie wiem, co z tym fantem począć :baffled:
Drapak tak, obowiązkowo, ale możesz kupić w zoologicznym, czy nawet w jakimś hipermarkecie taki spray, żeby się kociok nie zbliżał. Ja zainwestowałam po kupnie pięknej megasofy, bo by mnie krew zalała, gdyby mi ja podrapały. Po kilku pisknięciach sie nauczyły, że nie wolno.

Nie wiem, co w moje dziecko dzisiaj wlazło. Przez cały dzień spał może godzinę, juz pomijam, że ja też max niewyspana, bo mu się gugania zachciało o 3 nad ranem i tak gugał do 4.30:baffled: plecy mi wysiadają, kolano padło, nie umiem zejść ani wejść po schodach, napiernicza tak, że lód nie daje rady, jak mi do jutra nie przejdzie, czeka mnie wyprawa do ortopedy... już się boję:baffled::no:

wiecie co sobie pomyslalam---moze moglybysmy na watku kulinarnym umiesczac takze przepisy dla maluchow,he?
moze jest cos co Wasze pocieszki uwielbiaja i same to produkujecie??dawajcie,przyda sie sierotom takim jak ja

dobry pomysł, też o tym myślałam bo nie wiem jak się zabrać za to gotowanie-tylko czy na naszym kulinarnym czy zrobić osobny?

hejka, nie bylo mnie kilka dni, podczytalam troszke ale na wiecej nie mam sil:sorry2:
margaret no to widzisz nie masz sie czym przejmowac, ja sie martwilam ze moj bedzie za gruby ale mama ostatnio wyczytala w mojej ksiazeczce ze wazylam podobnie i nie jestem jakims grubasem;-)
madzia a polozna nie przepiasla ci zadnych lekow przeciwbolowych dla karmiacych jak wychodzilas ze szpitala?
bluebell mnie tez sie przyda bo kompletnie nie znam zadnych dan dla maluszkow:-D
dzisiaj myslalam ze moje dziecko wyrwie mi jogurt z reki:szok: przewaznie zawsze jak cos jem to patrzy sie na mnie lakomym wzrokiem:sorry2: ale dzisiaj tak nawijal i patrzyl na ten jogurt, machal lapami :-D normalnie mialam zlewke z niego:-D no i oczywiscie lezenie jest juz be a siedzenie cacy:sorry2: nie wiem czy nie za wczesnie ale skoro sam sie pcha to znaczy ze jest juz gotowy:-p
a tak w ogole to beda kielki niedlugo bo poliki czerwone, dziasla napuchniete i maruda jak nigdy:-p chyba to kwestia kilku dni:-)
oki spadam na kolacyjke:happy:

Szczęśliwa- to kamień z serca spadł :tak:
Kamile85 - a tego drapaka co kupisz najlepiej skropić odrobiną waleriany, by go zwabić. Bo jeżeli będziesz go wypuszczać na dwór, to musi mieć pazury i musi je ostrzyć, a jeżeli będzie tylko w domu, to można pazurki obcinać. I teraz są fajne szczoteczki do czesania kotków - przynajmniej 2x w tygodniu i 80% kłaków mniej w mieszkanku :-).
madzia1989 - bardzo często miewasz bule głowy :zawstydzona/y:, nie myślałaś, o szczegółowych badaniach tj: prześwietlenie odcinka szyjnego kręgosłupa, czy przepływ doplera, zmierzenie proporcji żyły do tętnicy szyjnej? Czasem różne dolegliwości mają objawy migrenowe, czym wcale nie muszą być. A doraźnie można paracetamol pod różnymi nazwami. Trzymaj się kochana :tak:
A tak w ogóle to dawno nie było niuni4 - wiecie co z nią?
Lecę po wątkach. Dobrej nocki

Ja tylko mówię dobranoc! I idę spać z moją córą. Dzisiaj same jesteśmy (do piątku zresztą) wiec spimy razem, nie przenoszę jej do łóżeczka, bo samej... nieprzyjemnie :sorry2: Jeszcze się do tego mieszkania nie przyzwyczaiłam :zawstydzona/y:

czyżbym była dzisiaj pierwsze?:-)
witam się kochane po nieprzespanej nocce. chyba się przyzwyczaiłam ;-)
Skunkanka, pani dr Jasia wymacała, przez godz. oglądała, jak się rusza, układa itp. no i stwierdziła, że żadnej asymetrii nie widać, bruzda Harissona i krzywica to jakieś wymysły pediatrzydła z przychodni - opowiadała o różnych objawach, tłamaczyła co i jak, a na koniec kazała zrobić badania wapnia, żeby być pewnym, że całe to zaieszanie nie jest spowodowane zbyt małą dawką wit D. poza tym zleciła żelazo, żeby zaobaczyc, czy młody ma anemię fizjologiczną czy nie. Dzisiaj idziemy odebrac wyniki.

Wczoraj byliśmy w trójeczkę na spotkaniu "edytorzyc". zateskniło mi się za dawnymi czasami... chyba muszę cześciej wychodzić:-D

Szwedka, a skąd Ty dziewczę tyle wiesz na temat bólu głowy?:-)

Hejka !!!

Witam się i od razu mówię z wielkim bólem serca - czasu brak. :-(
Po pierwsze mam od wczoraj brata na odwietkach, bo jeszcze nie był u mnie, a jak się wyprowadzamy to chcę mu pokazać troszkę Holandii.
Po drugie z mężem zwiedzamy i jeździmy ile sięda.;-);-)
Po trzecie przygotowuje przeprowadzkę ............ :baffled::baffled::baffled::baffled:

Nie mam czasu nawet porządnie poczytać co u was, tylko latam po łebkach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: .

Dzis idę z Filipkiem na szczepienie i ważenie .... więc wieczorem udzielę się z moim pączusiem na wątku rozmiarowym naszych pociech.

No nic idę się szykowaćdo lekarza, bo mały sobie drzemke teraz urządził.

Buziaki i miłego dnia

reklama
Witam i ja, wczoraj u ortopedy byliśmy na kontroli i wsio w porządku. Jak doktorek badał Marcelowi stópki to ten wyciągal je jeszcze wyżej żeby mu masował :-D No i za to wspaniałomyślnie go nie osikał ;-)

Do góry