reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

witam
bylam dzis u fryzjera zrobilam sobie balejaz dwa kolory blond i braz jeszcze nieprzywyklam ale niejest zle.
ja teraz kilka dni temu dostalam paczke z bebilony, jak Julcia sie urodzila to nostawalam paczke mieszana(nestle i bobowita)
Julka usnela maly przysypia maz....spi:(niejest dobrze ale to nie tu opisze:(
Jutro wybieram sie na targ do glogowa na zakupy moze sobie cos kupie

milego dzionka

reklama
A przez jaki rozmiar smoczka podajesz kleik?
dajęprzez trójprzepływowy aventa, a kleik robiłam dopiero 2 razy, raz na 150 ml wody+5 łyżeczek mleka modyfikowanego+2 łyżki stołowe kleiku, drugi raz było 180ml wody+6 łyżeczek mleka+3 łyżki stołowe kleiku, młody pił ze smoczkiem ustawionym na dwie kreski,aaa i smoczek aventa pasuje mi do butli nuby i dr brown's...

co do paczki z bebilonu to podzielam zdanie Kamile, mało, w środku tylko próbka mleka dwójki, jakaś próbka kaszki, ksiązka i łańcuszek do smoczka, ta z nestle bogatsza bo oni przejęli przecież gerbera i bobofruta, więc mogli dać i słoiczek i soczek, a bebilon tylko mleko robi... a bobowity to chyba nie dostałam, na pewno nie dostałam

co do bałąganu na biurku, to u mnie zawsze panował i panuje i o dziwo jak mam swój bałągan i nikt mi w nim nie namiesza lub nie posprzata to świetnie się orientuję co gdzie jest, raz na jakiś czas robię selekcję i wyrzucam zbędne rzeczy, to samo mam na biurku w pracy, ale żeby nie "ginęły" mi dokumenty to kupiłam sobie takie 3 plastikowe szufladki i tam wkłądam ważniejsze rzeczy a reszta leży na stercie w rogu biurka, mam pamięc fotograficzną i chyba zapamięctuję szybciej co gdzie leży, tak było też jak się uczyłam, jak czegoś nie mogłam sobie przypomnieć to zawsze najpierw wiedzialam od razu w jakiej części strony to bylo napisane, nawet czy była to prawa czy lewa kartka, plus efekty graficzne

u nas padało w nocy, a w dzień bylo pochmurno ale słońce przeblyskiwało, na dworze byliśmy ponad 2h bo potem przyszły czarne chmury

jutro zostaję sama z małym, M. odwozi moją mamę i jedzie na fuchę, wróci w sobotę w nocy, tym razem nie marudzę z tego powodu, choć będzie mi brakować M.,ale mama mnie trochę wykończyła

buziaki

Hej!
my po szczepieniu i malutka śpi jak zaklęta. I oczywiście jestem lżejsza o 135 zł :zawstydzona/y: - ale przynajmniej dziecko raz ukłuli :tak:. Treraz wzięłam tę 5w1, a poprzednia to 6w1, ale jest droższa 70 zł, to se odpuściłam :zawstydzona/y:.

U nas szczepionka skojarzona 120 zł, ale dodatkowo kupiłam też przeciw rotawirusowi - bo starsze dzieci ciągle mi na to chorują i niestety ten koszt był tragiczny 330 zł - i to razy 2, bo dwie dawki.

Czy któraś z Was zdecydowała się może na pneumokoki? Nam lekarka wspomniała że warto - ale szczerze - nie wiem co o tym myśleć...

Patewka my szczepimy na pneumokoki.W sumie za wszystkie szczepienia płacimy 700 zł:szok: ale mysle ze na zdrowiu dziecka nie ma co oszczędzaćTeraz pod koniec sierpnia mamy ostatnie dawki.Mamy dwa wkłócia i doustna.Niewiem dokładnie jak to jest z tych skojarzonych ile w 1 ale mamy napewno jeszcze rotawirusy i pneumokoki właśńie.

a ja dziekuje bogu ze tu urodzilam bo mam wszystkie szczepienia darmowe w tym pneumokoki

lece do pracy babki
do jutra

Ostatnia edycja:
Z Bobovity miałam słoiczek marchewki z ryzem (po którym pozostalo tylko wspomnienie :-p), deserek bananowo - jablkowy i próbkę kaszki mleczno - ryżowej (owoców narazie nie daję, a mleko mamy zastępczy produkt :-p) no i książeczka oczywiście. Z Nestle dostałam słoiczek gerbera, ale z jabłkiem, więc leży, bobofruta jabłkowego (j.w.) i całą pakę mleka NAN2 (j.w.) i książeczkę. Najlepsze jednak dała bobowita, bo książeczka fajna, a w tej z Bebilonu to jakieś herezje piszą :-p
Wszystko za kuponiki ze szpitala - wypelniałam 2 i dostałam 2 pudła z różnymi pierdołami :tak:
A ta zapinka do smoka dobra - nie używać jak dziecko śpi i jak jest bez opieki... Wtedy to ja sama mogę mu podac smoczek :-p

ja tez nic nie dostałam:-:)-:)-(

ale sie dzisiaj ulatałam za łózeczkiem dla zuzy- kupiłam w końcu zamiast tradycyjnego turystyczne i to straaasznie różowe:szok::szok::szok: nie wiem co mi odbiło ale zuzi sie podoba- szczególnie lubi przewijak (wczesniej nie miałam takiego wynalazku)
wrzuce zdjecia​

reklama
Treraz wzięłam tę 5w1, a poprzednia to 6w1, ale jest droższa 70 zł, to se odpuściłam :zawstydzona/y:.
Lecę czytać co u was.
A ile razy szczepiłaś 6 w 1? Bo mi powiedziano ze ze względu na żółtaczkę 6 w 1 musi być podane 2 razy i trzecie szczepienie to 5 w1.
U mnie 6 w 1 trzeba kupić samemu w aptece o ile się nie mylę to260zł.
A 5 w 1 to w przychodni za 100zł.
My pneumokoki szczepimy 260zł.

We Francji 5w1 tez bym miała gratis z funduszu. A pneumokoki z ubezpieczenia by pokryli. No ale teraz jestem tu.

Do góry