reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

...czy wy też macie takie problemy z kręgosłupem, bo ja mam straszne. Wczoraj wieczorem w łóżku to nie mogłam się ruszyć.. :sad: Jestem normalnie tym załamana, bo co będzie później to aż się boję pomyśleć....

Tak jak juz pisałam kręgosłup tez daje mi sie we znaki:-(i jak narazie żadnej rady na to nie mam:-:)-(.Jedynie pozostaje leżeć na boczku...

Dziewczyny mnie tez bolą plecy. Ale to normalne bo to wynika z teraz zachodzących zmian. Ja się skłaniam coraz bardziej do kupienia takiego pasa usztywniającego na plecy. Jedna nawet z wiśnióweczek pisała o nim w wątku zakupowym :-)
Pas ciążowy NOWOŚĆ! KONIECZNIE WEJDŹ I ZOBACZ (428801677) - Aukcje internetowe Allegro
ale są przeróżnego rodzaju i typu.

A na brzuszek pomaga mi masaż. Maż mnie co wieczór smaruje kremikiem i masuje brzuszko :-)

U mnie dziś się rozpogodziło i mamy słoneczny dzień , ale ja i tak jako śpioch niesamowity zwlokłam się z łóżka dopiero po 10 :-) Mam zdolności co ?? :-)

reklama
Hej,

nenius to dzidzia podobnie ci sie ułozyła jak mi na moim hihi schowana główka :)

:tak::tak::tak:

dziewczyny. Wy co wizytę macie robione USG?

ja tak :tak:, chodzę prywatnie

Ps. macie może sposób na skurcze łydek bo ja w nocy chodzę jak szalona.

magnez+potas ja dostałam aspargin od ginki 3 razy dziennie po 1-2 tabletki

Witam wszystkie kwietniowe Mamusie:-) Ja mam termin na 15 kwietnia 2009 :tak:i już nie moge się doczekać:-D Buziaczki dla Was

Witaj :-)

To i ja się przywitam, niestety wczesne wstawanie udziela się i mnie. No i nie było czekolady w domu ( taka zachcianka ciężarnej a ze jest ich naprawdę nie wiele to staram się je spełniać). A jak jest u was z zachciankami? Pozdrawiam

u mnie jakoś z tym spokojnie :-), w sumie to sama nie wiem co bym zjadła

witam:-) widze ze nie tylko ja cierpie na bezsennosc.. dzis od 6 juz nie spie, tylko tak platam sie po domu.. a jeszcze nie najlepiej sie czuje.. zjadlam jak co rano rogalika i popilam kubusiem i mialam intensywna rozmowe z kibelkiem:baffled: a myslalam ze to juz za mna..

oby to był ostatni raz :tak:

ja tez czasem tak mam. jakoś ponaciągam brzucho. a w szczególności jak się przekręcam z boku na bok to chyba wciągam czy coś bo czasem skurcz mnie złapie. Normalnie jak nie z jednej strony to z drugiej. Ale sobie to wszystko tłumaczę ze teraz to wszystko tam się rozciąga i poszerza i te tkanki może takie nadwyrężone są i dlatego.
Ale jak mnie złapie to od razu masuje i przechodzi. I śpię dalej :-)

mnie też czasem zaboli przy gwałtowniejszym ruchu :tak:

Kochane moje kwietniówki,
czy wy też macie takie problemy z kręgosłupem, bo ja mam straszne. Wczoraj wieczorem w łóżku to nie mogłam się ruszyć.. :sad: Jestem normalnie tym załamana, bo co będzie później to aż się boję pomyśleć.
Co prawda te bóle są raz silniejsze, raz mniej mi dokuczają ( w zależności od ilości sprzątania hihi), ale są i nie odpuszczają.
W piątek mam wizytę u położnej, więc będę się radzić :hmm:

Oki pozdrawiam i miłego dzionka!!!

a u mnie jakoś lepiej w tym temacie a może już się przyzwyczaiłam hihihi

Za to od 2-óch dni czuję brzuszek...tzn.takie ogólne napiecie plus uczucie"ciągnięcia "w pachwinach:-:)-(.
Macie może na to jakąś radę ??Narazie idę wziąć kąpiel,może pomoże:baffled:

a może nospę spróbuj?

Witam!!

Ja tez mam problem z kregosłupem i prawym pośkadkiem mam sukrcze i bóle ( nocy niespałam) pije magnez i dalej nic i wczoraj byłam u terapeuty - marażysty i dal mi pare ćwiczeń i dzisiejszą noc przespalam całą:tak: rób np. koci grzbiet pare razy, zwin sobie koc w rólon i podłóż tam gdzie cie boli poleż tak 30sekunt i wyciagnij poleż na plaskimteż ok 30s. ( to boli na poczatku ale pomoga) i jeszcze jedno to usiądz na podłodze z wyprostowanymi nogami i za toba niech ktoś usiądzie i takjakby deptał ci po plecach potem wyciagnij rece do tyulu i ta osoba co jest za toba niech lekko ciagnie ci ręce i dalej depta po plecach to mi pogogło na początki boli ale cóż w nocy sipe:-) mam nadzieje że ci pomoże

pozdrawiam

ale fajne rady, dzięki

widze ze nie tylko ja mam problemy z kregoslupem.. a czeka mnie naprawde szalony koniec tygodnia.. rodzinka mi sie zjezdza w niedziele i roboty troche jest, a kregoslup daje mi sie we znaki:-(na szczescie maz dzielnie mi pomaga:-) wczoraj nawet sam sie zaoferowal i umyl okna w calym domu:-) dzisiaj zapowiadalo sie ze dobre samopoczucie mi dopisze.. bylam na zakupach od rana i wszystko bylo ok.. wrocilam do domu, najpierw zaczela mnie bolec glowa, a przed chwila znowu wymiotowalam:baffled::baffled::baffled: brrr.. nio i wyglada na to, ze zamiast za sprzatanie jakies wezme sie za leniuchowanie, tylko najpierw musze mezusiowi cos ugotowac na obiadek..

mi też mąż myje okienka i sprząta od czasu jak dostałam plamienia to sie przestraszył i od tamtej pory mam spokój bo jak widzi że sie za coś biore to zaraz sie zrywa;-) a że jestem spod znazku byka to musze miec wszysko już zrobie:rofl2: tylko nie wiem jak to jest w jego przypadku bo on tez jest spod byka ale u mniego działa to w przeciwnym kierunku:-D

zjadłabym sobie placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym ale jeszcze jestem 2 godz. w pracy i musze sie zaspokoic jogurtem i mandarynkami ;-)

Ja też nie mam problemu z podziałem obowiązków :-) A raczej ostatnio ograniczam się tylko do prania, robienia jedzenia i delikatnego sprzątania :-) Reszta zostaje dla mojego mężusia. Zakupów mi nie pozwala samej dźwigać, wiec od kiedy jestem w ciąży nawet sama się nie wybrałam do sklepu.
Ja na piątek uplanowałam ( bo bez mięsne) placuszki ziemniaczane nadziewane pieczarkami w sosie pieczarkowym :-p
A dziś na obczyźnie tradycyjnie po Polsku mielony i pomidorowa :-D

Ja też mam straszne problemy z kręgosłupem.Jak już coś porobie to potem nie moge sie ruszyć.:wściekła/y: mam takie same objawy jak saaraa. nie wiem jak mam sobie z tym poradzić:-(

Mnie jeszcze praca siedzaca dobija :( Jak wroce i poloze sie na podlodze...to mam wrazenie jakby mi rozrywalo kregoslup. Moj M ma tak samo,od naszej pracy... :( a teraz jeszcze ciaza obciaza kregi....to w ogole nie wiem co sie w 3 trymestrze bedzie dzialo z moim kregoslupem... :(

Hej dziewczynki!! A co tu tak cichutko......chyba jeszcze w łóżeczkach leżycie ;-)

U mnie słoneczko zagląda przez okno, więc dzień zapowiada się spacerowo.

Buziaki dla wszystkich leniuchów :rofl2:

reklama
Do góry