reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Witam w niedzielne leniwe popołudnie. :-)
Linia na brzusiu u mnie też jeszcze ciut widoczna ale mi się Ona podoba, chyba mam sentyment do takich rzeczy z ciąży, hihi.
U mnie też jeszcze jest i mi nie przeszkadza. :-)

Co do kostiumu... W przyszły czwartek jedziemy do moich rodziców nad morze. :tak: Nie zamierzamy plażować, raczej późnym popołudniem spacerować po plaży (nigdy nie lubiłam się prażyć, dziwne - wychowałam się nad morzem :shocked2:). Choć muszę się przyznać, że trochę złocistego brązu by mi się przydało, na razie jestem biała jak mąka. :sorry2: Na wszelki wypadek, gdybyśmy jednak zdecydowali się na leżenie plackiem, kupiłam tankini i tunikę, więc niedoskonałości będą zakamuflowane. :cool2:
Swoją drogą, to zaszłyśmy w ciążę w lipcu rok temu... jak dawno!! :szok: Ile się pozmieniało w tym czasie :shocked2: Dzięki dziewczyny, że jesteście, tyle pomocy i wsparcia i radości jak tutaj z Wami to nigdzie nie ma !!!
Podpisuję się obiema rękoma. :-)
Dziewczyny - macie jakieś typy niezawodnych, dobrych pieluszek i w miarę delikatnych dla dziecka? Bo do tych moich nie mam już siły.....
Ja używam pieluchy Pampers‘a. Na noc zakładam Baby Dry, nawet po całej nocy Julian ma suchą skórę, a w dzień New Baby 3 choć już przymierzamy się do Activ Fit 3.

U mnie już lepiej. :tak: Diabełek, po wczorajszych harcach, wyniósł się i znów mam aniołka. :-p I lepiej niech już nie wraca... :dry:

Zaliczyliśmy lunch w japońskim barze makaronowym, pychotka i w dodatku samo zdrowie. :tak: U nas dzisiaj Mistrzostwa Europy Ironman, więc zaliczyliśmy tylko krótki spacer nad rzeką, zbyt duży hałas. :dry: Teraz moje chłopy poległy, jeden na kanapie drugi w kołysce ;-), a ja doczytuję BB.

Miłego popołudnia. :tak:

reklama
witam sie!!
a wiec juz po debiucie na plazy i powiem Wam wcale mi nic nie przeszkadzalo-ani linia na brzuchu ani rozstepy.W nosie mam to co mysla inni na temat mojego wygladu a moje grube cielsko w brazie wyglada o niebo lepiej.Lapki juz ciemne jeszcze tylko ramiona troszke czerwone.ja dzis wyszykowalam sie na spacer,uszlismy z pol godz,Alus zasnal a tu zaczelo padac i grzmiec.Tyle ze spaceru:-( No ale maz mi obiecal ze nas wezmie do Kazimierza dolnego wiec jakos mi lepiej.

nio rzeczywiscie to juz rok minal....u mnie 11lipca--bylam wtedy na ognisku z ludzmi z pracy.Tak sie upilam ze juz nie pamietam jak do domu wracalam.No ale w sumie jeszcze w ciazy nie bylam.Szkoda ze podobny wyskok mialam pozniej-26lipca a wtedy juz w ciazy moglam byc:szok:

helo kobitki :-)
pogoda u mnie dziś troszkę gorsza, ale i tak ciepło i przyjemnie- spacerowo, rybka już zaliczona, mleko dla Karola na spacerku też, więc teraz słodko śpi i śpi.
Też tak macie czasem? jak mój Karol śpi to chcę żeby się obudził, a jak nie śpi to chciałabym żeby zasnął ;-) tak przekora:happy2:
Chłopaki mi padły po długm spacerku, a ja mam czas na bb.
A jak w nocy ładmie spał:szok:, nie wiem czy to przez podróż tutaj, ale sie przestawil i od dwóch nocy śpi tak 22 - 6, dziś 2130 - 6, bardzo mnie to cieszy, tylko rano jestem strasznie zalana :baffled: Chyba bede w nocy nastawiala budzik i odciagala pokarm.

Tylko spacerowanie ostatnio w godoli młodemu w ogóle nie pasuje, bo nic nie widzi, tylko się strasznie wkurza, spać to i owszem, dlatego na spacery chodzimy w foteliku i problem z głowy:-p.
Mój młody dorobił się blach ;-):-D

Załączniki

• P7050011.jpg
    P7050011.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 30
  • P7050013.jpg
    P7050013.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 27
Hejka,
ależ dzisiaj znowu upał, nie ma czym oddychać:sorry2:
A moja Tolka nadal nie chce jeść:dry: przystawiam ją prawie co godzine, pociumka 5 minut i płacz. Dalej robi wodniste kupy i bulgocze jej w brzuszku a lekarz nie odbiera telefonu, napisałam mu smsa wczoraj i nic... cisza. Już bym chciała żeby było widać efekty leczenia ... tak sie o nią boje:-( A jeszcze w tym tygodniu muszę wybrać się z nią naszczepienie do przychodni i mam ochotę tam wygarnąć tym lekarkom co o nich myślę, wrrr

Plażowiczkom gratuluje podejścia do sprawy i zazdroszcze :)

Hehe, faktycznie rok temu w lipcu poczęły się nasze nowe życia :) u mnie to było jakoś w połowie miesiaca :) Jak to szybko minęło i ile szczęscia nas spotkało :)

miłego popołudnia

u mnie z pieluchami normalnie raz ma ciężka a raz lekka różnie to bywa

my juz pp jeziorku super wypoczynek córeczka spała sobie slicznie a my pokorzystalismy z słoneczka do stroju sie nie rozebrałam ale wsukiennce letniej lezałam w cieniu i było super:-)

hej kobitki

my mało aktywne na bb, bo nad jeziorko codziennie jeździmy i relaksujemy się :)

Dzidzia zadowolona, mama zadowolona i tata też więc wszystko ok

pozdrawimy

Hejka!

Ania dziś bez swojej tradycyjnej wieczornej drzemki, więc trochę wcześniej ją wykąpałam i już śpi.
Trzymajcie kciuki za nieprzelane pieluchy ;-)

Spokojnej nocki!!!

reklama
Do góry