reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

co do zapasów mleka - ja nie robię, co z drugiej kapie to się marnuje i w podkładki leci:sorry:, stwierdziłam, że nie będę szaleć jak przy pierwszym, jeszcze te 3 mies będę w domu, a na wieczorne wyjścia jeśli się obudzi to najwyżej bebiko dostanie i tyle:zawstydzona/y:

koga i malutka- ja też nie robiłam zapasów,to co wyprodukowały piersi starczyło:)
malutka - ja bym nie wybudzała!, nie wierzę żeby głodne dziecko się na jedzenie nie obudziło;-).pamiętam że u mnie piersi nauczyły się w nocy odpoczywać i do nawału nie doszło,ale rano zawsze pilnowałam by dzieci karmić bez pośpiechu by dokładnie odciągnęły pokarm z obu piersi:)

reklama
dzieki dziewczyny za odp na temat budzenia w nocy;-) ja wsumie tez myslalam, zeby go nie budzic, nio ale chcialam poznac wasze zdanie:tak: do tej pory jakos go nie budzilam i jest wmiare ok, nio moze w dzien malo spi:baffled:
a jesli chodzi o przybieranie na wadze to u niego ostatnio dziwnie jest:baffled: raz przybiera troszeczke, pozniej traci, a za 3 dni przybiera np 400g:szok: ale to chyba duzo zalezy od tego kiedy wazony.. w szpitalu kazali go zwazyc przed i po jedzeniu i wyszla roznica 130g..
Spaczyna nio powiem ci, ze nawet nic mnie nie boli;-):-) czasem wstaje i lewy cycek jest jak kamien, ale Mlody bardzo szybciutko mi to reperuje:-D hi hi a z prawym nie mam problemow wcale.. tak szczerze mowiac to Mlody z prawego je tylko kolacje, a w nim nigdy zastoju nie mialam;-)

hej laski!!!

melduje ze zyje :-):-):-) ale tesciow mam od dzis do niedzieli, wiec pewnie sie nie pojawie!!!

Pozdrawiam ... i moze jak mnie tescie wkurza to sie odezwe i was podczytam :-):-)

Buziaki

a ja, zamiast leżeć w łóżku, doczytuję forum ;-) niech mnie ktoś trzaśnie jak rano będę jęczeć, że dziecko mi spać nie daje :-p
przez 3 dni podawaliśmy młodemu przed snem Nan1, 2 razy zwymiotował (wypijał ok. 60 ml), więc się chwilowo poddaję i wracamy do cyca :baffled: nie wiem co to mi się za dziwadło urodziło, które nie potrafi jeść z butli :confused2: pozostaje mieć tylko nadzieję, że mu przejdzie budzenie się co 1-2 h na żarcie :tak:
dobranoc wszystkim :-)

przez 3 dni podawaliśmy młodemu przed snem Nan1, 2 razy zwymiotował (wypijał ok. 60 ml), więc się chwilowo poddaję i wracamy do cyca :baffled: nie wiem co to mi się za dziwadło urodziło, które nie potrafi jeść z butli :confused2: pozostaje mieć tylko nadzieję, że mu przejdzie budzenie się co 1-2 h na żarcie :tak:

MaLea a moze to poprostu kwestia smoczka i dziurki w nim, ze maluszek nie umie z niego pić. Też miałam taki problem kiedy chciałam dać odciągnięty pokarm. Kiedy podawałam małemu w butli Lovi nie umiał ciagnąć. Mi ten smoczek wydawał się za miękki, ale jak dostał z Aventu z twardym smokiem to ciągnie slicznie i nie robi mu różnicy czy je z piersi czy z butli.:-)

Witajcie :-)
U nas dziś ciąg dalszy pięknej pogody :-) Wiec zaraz na ogród się wystawiamy.
Wczoraj się pochwaliłam ze Marcel lepiej już sypia. I guzik. :-( Dziś powtórka z rozrywki pobudka była co 2h na jedzonko. I tak coraz bardziej się skłaniam do pomysłu podanie mu mleczka sztucznego na nockę. Ale jeszcze poczekam. Jak przyjadę do Polski to pójdę do pediatry i wtedy z nim zdecyduje jakie mleko podać. I muszę popatrzeć po sklepie, bo nawet się nie orientuje jakie są mleka w Polsce i we Francji, a nie chciała bym zmieniać.

Witam,
u nas pogoda dizś do dup*, więc siedzenie w domu się szykuje...
A mialam jechać odebrać kasę z pzu, ale jednak nie jadę nie tylko ze wzgledu na pogodę, tylko w związku z obchodami 4.06 jeszcze manifestacje mają być, wymyślili...:angry:

Chyba z nudów zmienię pościel, bo by mi pasowało, a powiedzcie co ile zmieniacie pościel w łóżku maluszka?

a jesli chodzi o przybieranie na wadze to u niego ostatnio dziwnie jest:baffled: raz przybiera troszeczke, pozniej traci, a za 3 dni przybiera np 400g:szok: ale to chyba duzo zalezy od tego kiedy wazony.. w szpitalu kazali go zwazyc przed i po jedzeniu i wyszla roznica 130g..
to co Ty go codziennie ważysz??? kobieto wyluzuj bo zwariujesz!!

dobranoc wszystkim :-)
Wiesz, może być tak jak pisze Gonia, ale może być ze to mleko mu nie pasuje. Moja szwagierka miała taki problem że po większości modyfikowanych jej syn wszystko zwracał. Więc może spróbuj z jakimś innym.

U nas pogoda beznadziejna od kilku dni, ale to może i lepiej bo i tak mam areszt domowy, ze względu na ospę. Ale jutro już chyba się wynurzę.

...Maks dla Julka jest kochany i troskliwy, a nam rogi pokazuje strasznie, ostatnio do dziadka wyparował - dziadek się pyta "a jak już będę stary i chory to będziesz się mną opiekował" a Maks mu " nie, wyrzucę cię na kompostownik":szok:
rewelacja :D

Malutka - tak jak pisałam, wcześniej ja nie kupiłam wagi bo i tak mi zabronili ważyć codziennie ze względu na wahania wagi. gdzieś czytałam, że nie częściej niż co 3-4 dni się powinno maluszka ważyć...

reklama
MaLea a moze to poprostu kwestia smoczka i dziurki w nim, ze maluszek nie umie z niego pić. Też miałam taki problem kiedy chciałam dać odciągnięty pokarm. Kiedy podawałam małemu w butli Lovi nie umiał ciagnąć. Mi ten smoczek wydawał się za miękki, ale jak dostał z Aventu z twardym smokiem to ciągnie slicznie i nie robi mu różnicy czy je z piersi czy z butli.:-)

Wiesz, może być tak jak pisze Gonia, ale może być ze to mleko mu nie pasuje. Moja szwagierka miała taki problem że po większości modyfikowanych jej syn wszystko zwracał. Więc może spróbuj z jakimś innym.

co do smoczków to próbowaliśmy i Avent i Lovi, szybsze i wolniejsze i po wielu przebojach w końcu udało mu się któryś z nich zassać ;-) długo się tym faktem nie nacieszyłam, bo jak pisałam zaraz był chlust i wszystko wylądowało na fotelu i podłodze. Więc może to faktycznie wina mleka :confused2: poradziłabym się pediatry, tyle że moja lekarka uważa że dzieci się karmi albo piersią, albo butlą z mlekiem modyfikowanym - w żadnym wypadku i tym i tym :sorry: a że młody je co godzinę i mamusia chodzi już na rzęsach - trudno, widocznie tak ma być :sorry:

Do góry