reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Koga, to widzę, że jesteś podobnie wiatropylna jak ja... jak to moja mama mówi, że wystarczy kalesony przyłożyć i już zapylona :-D no ale cóż... W poniedziałek byłam na wizycie kontrolnej u mojego doktorka, blizna się już ładnie zrosła i dostałam pozwolenie na wszystko poza biciem męża, ale nie o tym chciałam pisać. Rozmawiałam z nim na temat zabezpieczeń i mówiłam, że zastanawiam się nad spiralą, ale nie jestem przekonana, na co on mi odpowiedział "i dobrze, że nie jest pani przekonana, w końcu to ciało obce". I w taki oto sposób powróciłam do starych, dobrych tabletek :-) Gumki jakoś też mnie już nie bawią... Miłej i w miarę możliwości przespanej nocy życzę. A ja się idę kurować, bo jakieś choróbsko mnie dopadło i w końcu na antybiotyku wylądowałam.

reklama
hej:)
dawno sie nie odzywalam ale opieka nad Konradkiem zajmuje mi caly dzien:-p
dzis byla u nas polozna srodowiskowa, co do oczka to kazala nadal przemywac przegotowana woda( chociaz od tygodnia ja nie widze poprawy, przykladam jeszcze rumianek ale nie podoba mi sie to oko):-( zwazyla malucha i znow przytyl pol kilo w ciagu tygodnia:szok: czyli teraz wazy 4700 a ma niecale 4 tygodnie, od urodzenia przytyl juz 1100 gr:szok: i rzeczywiscie brzuszek juz sie robi taki grubiutki i raczki i nozki tez:-):-) lakomczuszek maly:-) tak poza tym wszystko w porzadku, jak oczko sie nie poprawi to dopiero w 6 tyg lekarz obejrzy i powie co robic:zawstydzona/y: mam nadzieje ze to nic powaznego...

Koga - ja też myślałam o spirali, ale jak leżałam w styczniu na patologii, to poznałam laskę, która miała włożoną 5 letnią i po 2 latach zaszła w ciążę - ma 42 lata i nie planowała. Mnie to zszokowało i już sama nie wiem, Bo na 3 zdecydowanie się nie piszę.
Moja mama 2 razy zaszla w ciaze ze spirala - niestety obie poroniila przy wyciaganiu. Wiec ja sie nie zdecyduje.....

jakoś tak, na tyle poznałam swoje ciało, że wiedziałam kiedy można szaleć a kiedy lepiej dać na wstrzymanie, ale teraz wszystko rozregulowane, więc dlatego pytam o ten zastrzyk, bo nie słyszałam, a brzmi ciekawie.
Depo Provera sie nazywa, nie pamietam ile kosztuje, chyba kolo 60zl. Mozna stosowac karmiac, trzeba tylko dokladnie danego dnia co 3 miesiace brac - nie moze byc ani dnia obsuwy. Zastrzyk niezly ale nia kazdemu sluzy - ja mialam mocne krwawienia po nim. A niestety tu w przeciwienstwie do tabsow nie mozna 'odstawic' jak nie podpasuja. Ja wiec po urodzeniu Oliwii i zastrzyku meczylam sie z krwawieniami 3 miesiace. Ale znam osoby ktore sobie chwala...
DEPO-PROVERA; DEPO-PROVERA 500; DEPO PROVERA 1000 - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - www.przychodnia.pl

Hejka

My znów wyspani, Aluś zasnął o 22.00 i pobudka była o 3.30 a potem o 6.00 także mam już zjedzone śniadanko, posprzątane w domciu i trochę się nudzę.
Byliśmy wczoraj na bioderkach- jest super, mamy wszystko robić tak jak robimy.

Zmykam się jeszcze wykąpać, pa.

cześć :-)
u mnie nocka super, młody spał od 21 ( to już taka jego pora, nawet jak jest przy cycku to po prosu pada i to tak nagle że można się przestraszyć) potem pobudka o 3 o 6, także teraz fika na leżaczku a ja zabrałam się za moją nieszczęsną lodówkę, co by trochę z dnia skorzystać i jeszcze na spacer potem iść bo pogda u nas piękna:-)

dzięki, poczytam i zadecyduję

dokladnie to samo o spirali ale z drugiej strony moja znajoma jest zadowolona. ona ma cos na M ta spirale

a tak w ogole to sie witam w zapowiadajacy sie slicznie dzionek.
spacerek jak nic

a dzis byla pierwsza nocka gdzie moja Hania poszla po kapieli grzecznie spac i budzila sie tylko na cyca. :-)

dzień dobry :-)
my zaraz zmykamy do pediatry, bo u młodego nadal utrzymuje się żółtaczka :baffled: poziom bilirubiny wyższy niż miesiąc temu, więc ta cholera wyraźnie nie chce nas opuścić :dry:
po wizycie u chirurga dziecięcego okazało się że młody ma przepukline pępkową i będzie miał plastrowanie:confused: tylko najpierw pępuch musi się zagoić. dostaliśmy maść i walczymy ;-)
u niego wszystko trwa dłużej niż u przeciętnego dziecka wrr :-p
a noc też nam super minęła - 5h nieprzerwanego snu, pierwszy raz od 5 tygodni :tak:
miłego babeczki :-)

Witam
U nas też piękna pogoda. A my dziś na szczepienie idziemy. No i niestety Igor ma skazę białkową, więc od dziś Bebilon Pepti a ja już od dwóch dni na diecie bezmlecznej - koszmar, prawie nic nie mam do wyboru w jedzeniu. Ale czego się nie robi dla swojego maleństwa.
Jeśli chodzi o zabezpieczenie to my do tej pory natura + durex, ale teraz chcę już tabletki. Więcej dzieci nie planujemy, a przy tabsach chyba większa pewność. Jeszcze się nie spieszę, bo i tak na razie nie mam ochoty. Wizytę u gina mam dopiero na 3 lipca to wtedy popytam.

Miłego i słonecznego dnia życzę

reklama
i ja sie witam!!!
dziecko spalo jak susel po tych 5godz wczoraj na dworze wiec noc ok.Pogoda cudowna a ja i tak na spacer pojde dop ok 4 bo wtedy m. wroci z pracy i mi wozek zniesie.Ciezkie cholerstwo i nie radze sobie sama.Szlag mnie trafia.

Do góry