reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Witajcie laseczki!

U nas noc ok 2 razy karmienie, przewijanie, ale o 6 rano znów mała się prężyła, nie chciała cyca, masowałam jej brzuszek, poprykała sobie i było już ok.

Jak narazie Zuzinek śpi więc mam chwilke na śniadanie, bb :-D, pranko, sprzątanko, wszystko w ekspresowym czasie, jeszcze muszę przygotować rzeczy na spacerek i idziemy się wietrzyć ;-)

paulinka 2761 witaj
skunkanka wszystkiego naj, naj, naj lepszego!

Miłego dnia kobitki

reklama
witajcie!
korzystam z okazji że Wojtas śpi, zaraz wybieramy się na spacer

Skunkanka - 100 lat!!!

mały mnie wczoraj zadziwił - zjadł 130 ml z butli i miał przerwę w jedzeniu przez 5 godzin, w tym czasie spał przez bite 3 godizny, drugi raz też walnął tyle ale spał już krócej, nocka byla spokojna, pobudka o 2.30 i 6.00, spaliśmy do 8.00, też już zdążyłam posprzątać, zrobić pranie i czekam aż się obudzi zeby po karmieniu wyjść na dwór, bo pogoda ładna, codziennie wietrzymy się nad Maltą (dla niezorientowanych; jezioro w Poznaniu ), dzisiaj zakładam na wózek moskitierę bo pełno miejscami muszek i innych robali,

mam pytanie do dziewczyn które już szczepily swoje maleństwa - czy smarowałyśćie dzidzie maścią emla??? bo zastanawiam się czy nie poprosić o receptę na nią jak będę szła po receptę na szczepionkę

miłęgo dnia zyczę

skunkanka sto lat!

ma_dunia mi tez lekarka odradziła cwiczenia po tym jak wspomniałam że chce wrócic na fitnes -poleciła mi basen za to cwiczenia z niemowlakiem -co uznałam za ciekawe tym bardziej cwiczenia lekkie dla mamy (czy taty) i dla dziecka czysta przyjemnosc... i spacery
i wprowadzac lekkie cwiczonka

i ja tez nie dopinam sie w spodnie -zapiąc sie zapinam ale brzuch jak falda sterczy ale pamiętajmy też że brzusio do 3 miesięcy sie wchania

ja jeszcze nie probowalam swoich spodni bo siedze w domu lub ogrodzie jeszcze nie bylismy na spacerku bo pogoda do dupy. ale jak stoje przed lustrem to widze ze bardzo duzo spadlo, widze ponownie swoje obojczyki wiec jak dla mnie to dobry znak.

manja widze ze nasze dzieci maja te same pory co do wstawania na karmienie u mnie tez jest to 2:30 czasem 3:00 i 6:00

Witajcie kochane :-)
Mój Marcel to słodziak :-) Biedny zakaszlał się dzisiaj a po chwili taki uśmieszek do mnie :-) No cudeńko moje malutkie :-)

Skunkanka - 100 lat!!! kurcz się zdrowo :-):-) a Wojtas niech rośnie zdrowiutko :-)

Piszecie o wadze dzieciaczków to i ja wam się pochwale ze mój Marcelek przez miesiąc przybrał 1300g i urósł 7cm :szok: Szok :szok::szok: jak się urodził to ubranka 56cm były dla niego za duże a teraz już wszystkie poszły w odstawkę. I porobiły mu się delikatne fałdki na nóżkach i rączkach :-) A ja taka dumna :-)

Skunkanka- Sto lat!!! Wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze, przede wszystkim zdrówka i samych radosnych chwil i samozadowolenia z bycia Mamą!!!

niuni pozycja spod pachy dla mnie odpada bo nie moge wysiedziec nawet 5 min
Klucha, czy to w związku z porodem nie mozesz usiedzieć? Ja po porodzie przez kilka dni siadałam na takim kółku p/odleżynowym z gąbki, kupionym u rehabilitanta, bo przez cięte krocze też nie było mowy o siedzeniu na 4 literach. No chyba, ze Ty nie mozesz wysiedzieć zinnego powodu...
Mi też małą najlepiej karmi się na leżąco, mogę się czasem sama kimnąć, jak zajada godzinę. Potem tylko budzę się, patrzę, mała śpi, cycek leży obok, hi hi ;-)

A moja Ania obudziła się o 11-ej. A w zasadzie to trochę jej pomogłam, obcinając jej paznokietki i powoli delikatnie wybudzając. Jakie robiła słodkie minki i przeciągała się wtedy!!! Potem był pampers i cycek, bo nie jadła już ho ho... No i po tak długim spaniu nie spodziewałam się, ze znów zaśnie. A tu od 12-ej moja królewna słodko śpi :happy2: Może wykorzystam to i też się położę na trochę...

A jednak nie, właśnie się obudziła... No to lecę ;-)

Skunkanka wszystkiego naj naj naj:-)

a u nas dzisiaj "dzien gospodarstwa domowego":-D hi hi Mlody o dziwo praktycznie spi od rana, wiec my z mezusiem korzystamy z okazji i robimy porzadki:tak: bylismy wczoraj na zakupach w "i", kupilismy komode, wykladzine i teraz "wynosimy" stare meble;-):tak:
jesli chodzi o nasze psice to Maksa przyjely bardzo dobrze:tak: zazdrosci zero, za to wielka milosc do nowego czlonka rodziny;-) jak synio lezy u nas na lozku potrafia sie polozyc kolo niego, tak zeby go niezgniesc i spac razem z nim:-D hi hi a jak zaczyna tylko plakac to one pierwsze leca "zobaczyc" co tam sie u niego dzieje:tak: nio i sa niezawodnym wykrywaczem kup:szok::-D hi hi jak jest kupa to obwa****a go po pampersie i wiadomo, ze kupa jest, a jak nie ma, to nie wykazuja zainteresowania:szok: narazie Mlody tylko troche zszokowany jak podchodza do niego "face to face" i robi smieszne minki;-):-D ale jakby nademna sie pochylil 25 kg "stwor" tez bym robila taka mine;-)
co do rodziny, dzisiaj poki co nic sie nie dzieje o dziwo:tak: mam nadzieje, ze tak zostanie, bo atmosfera sie zrobila chora cokolwiek:szok::wściekła/y: wrzucilam na luz i nie przejmuje sie tym wszystkim, bo moje nerwy nic i tak dobrego nie wnosza;-):tak:
nic zmykam na cyckowanie:tak::-D hi hi

nie nie przez porod.
mam tylko dwa szwy w srodku nie nacinali ani nie peklam. niewygodnie mi po prostu karmic w ten sposob
Hania wola mleczarnie

reklama
Czesc kiwetniowki:-)

Ja mam chwile czasu wiec troche nadrobilam.Mezus niedawno do pracy pojechal a ja znowu sama z moim skarbem.Domis spi juz chwile wiec zdazylam obiadek dla mamy karmiacej ugotowac:-)zjesc krupnik i jeszcze musze drugie danie wepchnac w siebie poki sie malutki nie obudzil.

SKUNKANKA wszystkiego najlepszego!!!!!!!100 LAT!!!

co do tego co ktoras z Was pisala o forum...zgadzam sie.Ja rowniez ciesze sie,ze tutaj trafilam i ze sa tu takie super dziewczyny jak WY!!Dziekuje Wam za wszystko,bo tutaj moge sie wiele dowiedziec,wyzalic,popisac i poczytac co u Was:tak:

Dzisiaj znowu Dominika brzusio bolal a mi sie juz plakac chcialo,bo jem tylko kanapki z chuda szynka i albo ryz z jablkami albo gotowana na parze piers a On dalej sie meczy:zawstydzona/y::-(Juz sama nie wiem co mam jesc zeby mu bylo dobrze.Poradzicie cos kobietki??

Jesli chodzi i wage to moj zarloczek juz wazy jakies 4200g!!!!Jak sie urodzil to wazyl 3040g a przy wypisie 2850g!!A teraz taki juz jest duzy:-)
Kurcze juz tak bardzo sie nie moge doczekac jak pojade do rodzinki!!Eh...az sie cala raduje na mysl ze bede tam jakis czas!!:tak:

Moj Dominik budzi sie roznie na cyca...jestem padnieta bo roznie to bywa u niego z zasypianiem pozniej no ale jakos daje rade.Maz tylko sie wkurza,bo chodzi niewyspany a pracuje na popludnie a nastepny tydzien na rano...nie wiem jak on sie wyspi:confused:hehe ale coz...chcial dzidzie to ma dzidzie:-D

Dziewczyny powiedzcie mi ile Wy czasu spedzacie na spacerze z bobaskami??Chodzicie juz z nimi na zakupy,do kosciola itd?Ja tylko kursuje wokol osiedla.Lekarz powiedzial mi,ze mam omijac takie miejsca szerokim lukiem(w sumie byc moze tez dlatego,ze Domis jest oslabiony po pobycie w szpitalu i antybiotyku)

Dobra kobietki troche sie rozpisalam...Ja spadam,bo Dominik sie obudzil.Mialam zjesc 2 danie i powypisywac zaproszenia na slub dla rodziny meza,bo jeszcze tego nie zrobilam ale raczej to zrobie pozniej:baffled:

Zycze Wam milego i cieplego dnia kochane:tak:
Moze zagladne pozniej
Buziaki

Do góry