reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Hej :)
Kajtuś śpi słodko, a ja odpoczywam (cóż mogę robić po tym piekielnym cc :baffled:). Wczoraj przy wypisie lekarz zastanawiał się czy mnie puścić, bo przy badaniu wypuścić, bo miałam bardzo dużo skrzepów w pochwie. Nie wiem co to znaczy, ale kazał mi zadzwonić do swojego lekarza i iść na kontrole. Postaram się opisać jak najszybciej ten mój poród, ale kabaret, mówię wam :eek:
Co się dzieje u Gabi? Moge prosić krótkie streszczenie? Dziękuję bardzo!
Mjłego dnia kwietniówki!!!

reklama
Dziewczyny, a ja mam dziś termin i mam wielki dylemat... termin z ug minął 10.
Mój mówi, żebym dzisiaj poszła do spzitala żeby zrobili mi usg i ktg, mam rozwarcie (z jego obserwacji) :-) i niereguarne skurcze

Sasanka a nie bedziesz miala juz wizyty u gina??On powinien ci powiedziec od kiedy na ktg.Oczywiscie jak pojdziesz do szpitala to ci zrobia raczej bez problemu.Co do terminu to nie patrz na termin z usg.Dla lekarza i szpitali liczy sie ten z Om.Ja już 6 dni jestem po terminie i mam co dwa dni chodzic na ktg a pomiedzy 6 a 10 dni po terminie powinni wziasc cie na obserwacje do szpitala.O wszystkim powinien poinformwac cie gin.Chyba ze u ciebie jakos inaczej jest.
A co do usg to nie wiem czy ci zrobia.chyba ze powiesz ze malenstwo sie nie rusza albo cos.

Witam popołudniówki!
U mnie już mieszkanko wysprzątane, pomidoróweczka ugotowana, cukier w normie :tak: i jestem happy:-). Mogłabym dziś rodzić. Emilcię urodziłam 14.12, a Majeczkę mogłabym 14.04 :tak:. Fajne daty, ale chyba Bozia zaplanowała inną, bo na dziś nic się nie zanosi. Mam przypływ energii.
Didi - ja sobie przemyślałam sprawę, dlaczego w dzisiejszych czasach jest tak wiele rozowdów. Ludzie starej daty dożyają razem 50 rocznicy, a moje koleżanki są w połowie w nowych związkach. Kiedyś nie było kompów i chłopi mieli czas rozmawiać, uczestniczyć w życiu rodzinnym, a teraz jak nie to, to telewizja, komórka i po życiu:zawstydzona/y:. Dzieci rosnął, dorośli się oddalają i nikomu to na dobre nie wychodzi :no:

Witam wszystkie mamuśki te z brzuszkami i te już bez. Ja mam nadzieję że jutro zostanę rozpakowana. Zajrzę do was teraz nie prędko ale od jutra szpital. Powodzenia wszystkim i lekkich i szybkich porodów wam życzę. Nie łamcie się z powodu swoich mężów zmądrzeją. Uciekam co by się nie rozkleić i nie smęcić Wam. Pa pa.

A ja już jestem po, choć termin miałam na 26 kwietnia! Urodziłam naturalnie 08 kwietnia (37 tydzień). Matylda dostała 10 punktów, waga 2970 i 50 cm. Trzymam kciuki za pozostałe "Kwietniówki". :-)

A ja już jestem po, choć termin miałam na 26 kwietnia! Urodziłam naturalnie 08 kwietnia (37 tydzień). Matylda dostała 10 punktów, waga 2970 i 50 cm. Trzymam kciuki za pozostałe "Kwietniówki". :-)
ale ci dobrze....ja tez mam termin z OM na 26 a mala ani drgnie... a 8 kwietnia juz wazyla 3400g...
Ja juz nie moge...nawet siedziec nie moge tak wszystko boli

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny ja nie wiem co sie ze mna dzieje. rano bylo ok, przed poludniem mnie brzuszek zaczal bolec jak na m. tyle tylko, ze dolaczyly do tego bole w kregoslupie, oblewa mnie goraco, na wkladce pojawila sie dzisiaj wydzielina o innym kolorze wczesniej byla przezroczysta z domieszka bialego, a teraz taka jakas zoltawa, w glowie mi sie kreci, uczucie parcia jak na sranie, co chwila ciemno przed oczami:szok::szok::szok::szok: i wrazenie jakby mialo mi cos poleciec. o 17.00 wizyta u gina. kurde to chyba juz blisko:szok::szok::szok::szok:

Do góry