reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
przy Albercie tez chodzilam tydzien albo 2 z opuszczonym brzuchem
ja to juz z 2 tyg z brzuchem na kolanach i nic

dlon ma sie zmiescic poziomo..kciuk miedzy piersi a reszta pod piers...mowia jak juz jest na 4 palce opuszczony brzuch to porod bliziutko... mi na styk wczodza 4 palce wiec daje sobie jeszcze tydzien a moze i nie...
sasiadka juz mi tydzien temu mierzyla i mialam na 4 palce opuszczony i dupa...teraz jest spory luz na jeszcze jeden palec...boze jestem jakims mutantem cholera jasna

hehe..spokojnie laski..kazda jest inna... i u kazdej z nas inaczej wszystko sie dzieje...ale jedno jest pwne...to wszystko zalezy od naszych malych lokatorow kidy zechca sie wyprowadzic z tak ciasnego juz dla nich mieszkanka...

najsmieszniejsze ze ja jak mysle o malej to plakac mi sie chce ze ma tak ciasno tam...juz ledwo sie rusza...moja kruszynka mala...

Od 3 dni mam tak cholerna zgage...nic nie pomaga poprostu nic...ani migdaly, ani mleko, ani kefir ani cytryna nawet reni i manti nie dziala....

A u mnie 2 dni do terminu tak jak Ty Zuziunia.Na poród tez sie nie zapowiada.
Żadne środki nie pomogły,ani masaż szyjki (tutaj tylko rozwarcie sie powiekszylo na 2 luzne palce,noi niby szyjka zgladzona),ale seksik był,liście malin,męczenie sutków,sprzatanie noio nic sie nie rozkreciło.Brzuch mam obnizony pawie od 3 tyg.
Jutro mam wizyte u ginki i zobaczymy co tym razem powie.Ostatnio twierdzila ze raczej sie niespotkamy na wizycie a tu prosze.Jutro juz coraz blizej.
Zuzia trzymam kciuki zeby to lezenie w szpitalu bylo owocne w malenstwo po tej stronie brzuszka.
Dziec juz prawie nie ma miejsca na ruszanie sie.Co jakis czas próbuje rozciagnac nóżke a wtedy mam wrazenie ze wyrwie mi bok.

sylvi[/QUOTE] "Ja mam w czwartek gincia i jak do czwartku nie urodzę, to zastanawiam się nad wywołaniem w piątek, bo się obawiam porodu z powodu wielkości małego, w tamtym tygodniu już ważył 3800, więc w tym spokojnie dojedzie do 4kg, a to moje pierwsze dziecko i się boję, że nie dam rady sama urodzić takiego klocuszka i kleszcze będą musieli użyć:baffled:Zobaczymy co powie w czwartek lekarz i ile będzie ważył mały. Wiem, że to troche egoistyczne podejście, ale mnie przeraża jego waga:-( i wielkość.[/QUOTE]"
Mój pierworodny ważył 4100 g i urodziłam bez problemu a w dodatku głowę miał baaaardzo dużą - największą z dzieci urodzonych w tym czasie na oddziale. Tym się nie martw jak masz urodzić bez problemu to i tak urodzisz:tak:

reklama
najsmieszniejsze ze ja jak mysle o malej to plakac mi sie chce ze ma tak ciasno tam...juz ledwo sie rusza...moja kruszynka mala...

Od 3 dni mam tak cholerna zgage...nic nie pomaga poprostu nic...ani migdaly, ani mleko, ani kefir ani cytryna nawet reni i manti nie dziala....
to witaj w klubie ja tez mam d tygodnia taka zgage i nic mi nie pomaga :no:

Didi a to w staniku sie mierzy z ta dlonia czy bez??

Zuziunia powodzenia pewnie juz wrocisz z corcia:)

Ja dzis polazlam do sklepu i teraz tak mnie brzuch boli ze hej :( ale musialam isc po reszte kosmetykow do szpitala i ciuchy na wyjscie sobie kupilam no i niestety przytylam 1 rozmiar mam nadzieje ze szybko wroce do starego no i kupilam sobie arbuzika wiec oplacaloo sie isc:)
a ja mam pytanie czy czop sluzowy zawsze jest podbarwiony krwia czy moze to byc taka przezroczysta galaretka??

pozdrawiam

Do góry