reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Hej,witam z zaśnieżonego Olsztyna:baffled:
Poczytam potem,bo dziecko chce klocki układać:sorry2:
Kamile,na posiew się czeka 72 godz.Ja bym poszła,zrobiła sama.Bez wyniku antybiotyku nie podadzą.a dostaje się w trakcie porodu,bo to dziecko ma dostać w ten sposób.Dorosłym ten paciorkowiec nie szkodzi.A wcześniej nie ma po co,bo przeciez zaraża się w trakcie porodu (antyb. profilaktycznie nie działa,,tylko zabija bakterie przecież).A jakbyś urodziła przed wynikiem,to w razie jakby wyszedł,dziecko dostanie szybciej po urodzeniu,bez czekania na jego wyniki.Chociaż życzę,żeby nie było potrzeby.
Sory,że się mądrzę,ale niestety wiem,jak to jest jak sie okazuje,że taki noworodek ma infekcję.A wtedy trzeba działać szybko,bo wszystko u takiego malucha to właściwie zagrożenie życia.:zawstydzona/y:
Nie rozumiem podejścia,że nie wszyscy robią to po co.Przecież to nie taki wysiłek,pobranie 3 sekundy,koszt ja zapłacilam 15 zł.Przeciez to my odpowiadamy za swoje dziecko od początku i nie ma co tu "zwalać" na lekarzy,bo w razie czego to będzie nasz kłopot,a nie gina.
Także namawiam do zrobienia,prostego a ważnego badania:tak:
Na razie.Pa.

reklama
Malutka wracaj szybko do nas...

diabliczka83 nie rezygnuj skoncz i tyle z dzieckiem bedzie ci cięzko -moja znajoma tak zawaliła mgr bo w ciazy nie bedzie sie przemeczac....a z dzieckiem nie dała rady...

Kamile85 ale tesciówka ma tupet...no no...u mnie juz by była wojna na całego...nie daj sie!

aga i auliya tak to jest z tymi uroczystosciami że budzą "kontrowersje " rodzinne... ja nie mam chrzestnych a miałam ale kosciół mi odmówił bo ci wspaniali ludzie nie spełniaja "kryteriów" zobaczymy jak kolejni nie spełnią to dzieciak sam sie ochrzci jak podrosnie tez mam taka znajomą dopiero mając grubo po 20 ochrzciła sie wzieła bierzmowanie, a swoja drogą plus tego taki że to był naprwde jej wybór

Mi pobrał gin (z 4 miejsc,szyjki,pochwy,cewki,odbytu,wystarczy dotknąć takim patyczkiem) i zaniosłam do laboratorium mikrobiologicznego.W niektórych laboratoriach pobierają.Albo Ci dadzą taki patyczek i możesz pobrać sama.Myślę,że jak pójdziesz (z tym patyczkiem ) do przychodni i poprosisz to pielęgniarka też Ci pobierze.

Dziecko poszło,na krótki spacer z dziadkiem,to może uda mi się Was poczytać.Tylko nie piszcie szybciej niż czytam:-D

Gabi nie wszedzie i nie w kazdym labie sie da tak o niestety. Pobrac musi lekarz, a zaniesc mozna samemu, faktycznie, zeby bylo szybciej.

Ja tego debila malego zabije chyba.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: M polecial go jeszcze szukac do piwnicy, a ta pierdola wlazla za sloiki, i tak dziwne, ze niczego nie stlukl, i sie zaklinowal tym wielkim dupskiem miedzy deskami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I bal sie odezwac:wściekła/y: M go wyciagnal, Myszka sie wydarla jak dzika, bo Ziomal smierdzial innymi kotami i brudny jest jak nieszczescie, sprala go lapa i opieprzyla zdrowo, a ta pierdola, dwa razy wieksza od Myszki, nawet nie drgnela. Wiedzial ze narozrabial. Zostal wyprany pod prysznicem, siedzi w lazience sierota obrzygana i sie czysci, a Myszka zaglada przez dziury w drzwiach.
Teraz to mi sie juz smiac chce, ale normalnie stresa mialam. W zyciu nie myslalam, ze sie przez ta pierdole poplacze:zawstydzona/y: cholerne hormony:zawstydzona/y:

Gabi, powiedz mi jeszcze proszę, gdzie takie badanie się robi i jak, bo w necie jest dużo sprzecznych informacji...
No ja też chcę zrobić... jeśli to tylko 15 zł a zależy od tego życie dziecka w razie powikłań do powinno być w obowiązkowych badaniach grrrr. wkurza mnie to, że jak nie jest to obowiązkowe to nawet nie zaproponują żeby prywatnie zrobić dla bezpieczeństwa maluszka

Odnosnie chrztu i generalnie rodziny - u nas tez beda jajca, ale to inna bajka. Slaska tradycyjna rodzina - i wszystko..

Kamile co do pracy - moja magisterka to pol biedy, najwieksze wyzwanie to faceci generalnie. Cos Ci wysle ma emila:-)

... aga i auliya tak to jest z tymi uroczystosciami że budzą "kontrowersje " rodzinne... ja nie mam chrzestnych a miałam ale kosciół mi odmówił bo ci wspaniali ludzie nie spełniaja "kryteriów" zobaczymy jak kolejni nie spełnią to dzieciak sam sie ochrzci jak podrosnie tez mam taka znajomą dopiero mając grubo po 20 ochrzciła sie wzieła bierzmowanie, a swoja drogą plus tego taki że to był naprwde jej wybór
Z tego założenia wychodzimy, że jak nasze pociechy będą chciały to się ochrzczą... dobrowolnie i świadomie... ja jestem chrzestną i pamiętam jak dziś jak mi ksiądz powiedział, że jak uznam że rodzice źle wychowują dziecko i nie w wierze chrześcijańskiej to mam im wszystko wypominać i przejąć wychowywanie maluszka - ha, ha na odległość 300km. ciekawe jak i ciekawe jakim prawem. A jak by coś się działo to każdy normalny człowiek ma reagować niezależnie od tego czy jest czy nie chrzestnym...

reklama
Dziusia,Ania,widzę fotki zza okna.
Właśnie nie wiem,może pójdziemy wyłowić tą marzannę,bo środek zimy normalnie.Ja się rano załamałam:baffled:

Do góry