reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
O dziwo chyba witam się dziś jako pierwsza.
Cieszę że nie miałam czasu w weekend bo ominął mnie troll...
Nadrobiłam już wszystkie zaległości ale nie było łatwo !!

Co do dokładności pomiarów to mam doskonały dowód jak mój gin. po obejrzeniu wyników z USG stwierdził, że są nie wiarygodne (ciekawe czy myślał o tym konkretnym radiologu??)... niestety po zbadaniu mnie potwierdził skrócenie się szyjki

... Nie dawno ogladalam z mezem lozeczka i klocilam sie z nim jakiego koloru posciel mamy kupic,no ale nadal do porozumienia nie doszlismy:dry:

U nas była prosta sprawa pokazałam mężowi chyba z 5 wzorów które zaakceptowałam a on wybrał... w dodatku ten który mi się najbardziej podobał...

Niestety tyle było wpisów, że nie wiem co i komu miałam odpisywać... Malutka i Szczęśliwa - przede wszystkim dużo cierpliwości i wiary myślami jestem z wami...

A dla wszystkich zdrówka, cierpliwości i pozytywnego myślenia - przyciągajmy dobrą energię :D

witam kwietnioweczki ale tu dzis cicho:-Dzobaczymy pozniej jak bedzie
chcialam wam zyczyc cudownego poniedzialku

my juz na nogach ubieramy sie troszke cieplej i idziemy nasypac jedzonka dla ptaszkow do karmnika na balkon, moje dziecko uregulowalo sobie sen od 20 do ok 8 juz tak ktorys raz wiec tak moze zostac ja niespie od 6, a mala latem zaczne przestawiac od19 do 7 w koncu we wrzesniu do przedszkola:-)
czuje sie super(nieliczac tegoze co chwile na kibelek latam) wiec licze ta super dzien

Hej Babki,
a co tu dziś tak pusto od rana. To Wy jeszcze spać mozecie ??? ;)

Mi już tak ciężko się śpi, wszystko boli, brzuch cięzki... ech ale juz niedługo:)

Zastanawiałam sie czy w końcu nie spakować torby do szpitala ale może jeszcze poczekam? W sumie póki biore fenoterol to nic się nie powinno wydarzyc. A odstawiam go za 2 tygodnie, wiec moze narazie odpuszcze to pakowanie, żeby nie wywoływać wilka z lasu.

Ciekawe co tam u szczesliwej:confused:

Jak tam u Was samopoczucie???

miłego dzionka dla wszystkich dwupaczków :)

ja przy Julce pokazywalam mezowi pw sklepie dla dzieci rozne rzeczy i pytalam "ładne"
na co on "sliczne" no i placil tachal torby z zakupami a ciezarna lazila z usmiechem, teraz jest tak ze wiekszosc jest po J a jak kupuje nowego to przez allegro pokazuje mezowi i mowie zamowilam :-D

Margaret ja torbe mam spakowana od dawna w piatek wlozylam do niej ostatnia rzecz i skonczyly mi sie skurcze i czuje sie swietnie, gdzie jak kompletowalam rzeczy do torby to czulam sie okropnie skurcze bole cos okropnego, a teraz wierze ze jeszcze wytrzymam, ani plecy ani zebra brzuch, nic mnie nie boli opuchlizna powoli znika, normalnie super

ja przy Julce pokazywalam mezowi pw sklepie dla dzieci rozne rzeczy i pytalam "ładne"
na co on "sliczne" no i placil tachal torby z zakupami a ciezarna lazila z usmiechem, teraz jest tak ze wiekszosc jest po J a jak kupuje nowego to przez allegro pokazuje mezowi i mowie zamowilam :-D
Też świetny sposób :D U nas pierwszy maluszek więc ja jeszcze pokazuję i każe wybierać np. z dwóch czy trzech wzorów (wyjątkiem była pościel). Niestety, a może na szczęście z niektórymi rzeczami każe mi samej wybrać, ale są to takie pierdoły jak np. kolor wanienki no bo co za różnica jaki on jest?

Hejka kwietniówki!!!!!

Poczytałam wasze wczorajsze wpisiki i oprócz tego nędznego trolla to patrzę , że wszystko w normie ;-)

Ja niedziele zaczęłam od kościoła, chociaż prawie już na msze nie poszliśmy, bo z zaparkowaniem mieliśmy problem, normalnie szok ile Polaków chodzi do kościoła. :tak: Wszystkie uliczki i parkingi w około są zawalone przez auta z polską rejestracją. No ale wiedziałam, że tak będzie i że będzie problem, bo mój M. tak się guzdrał i się wybierał.....:crazy: A więc wracając do tematu, to już stwierdziliśmy , że wracamy do domu... a tu miejsce się na parkingu po drodze zwolniło, więc szybciutko do kościółka..... :tak::tak::tak:

Po kościele śniadanko i odpoczywanko a popołudniu pojechaliśmy nad morze na obiadek........ mniam mniam :rofl2::rofl2::rofl2: posiliłam się owocami morza, co prawda troszkę przesadziłam, ale zostawiłam sobie miejsce jeszcze na lody, chyba troszkę mało bo jak zjadłam do końca lody to było mi nie dobrze :baffled: ale jeszcze był mały spacerek a potem w domku zielona herbatka i dobrze wszystko się skończyło. :-):-)

A i jeszcze najważniejsze wydarzenie dnia ..:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: wynalazłam na takim portalu holenderskim jak Allegro fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix nowiutki, w kolorze brązowym ( czyli taki jak chciałam :tak::tak:) za 40 Euro taniej niż w sklepie i na dodatek w Hadze, więc pojechaliśmy wieczorem go odebrać. :-):-) Ludzie co sprzedawali dostali fotelik w prezencie a wcześniej już sobie kupili i to ten sam kolor, więc dlatego sprzedawali. Dla mnie bomba bo mam to co chiałam, jeszcze w opakowaniu z "metkami" .

Oki kochane ja chyba poleżę i coś sobie pooglądam a potem biorę się dalej za porządki :happy::happy:

A jeszcze co do skurczy... to ja chyba ani razu jeszcze nie czułam nic, czy to nie dziwne, a może ja nawet nie umiem rozpoznać??? ciekawe czy będę wiedziała, keidy zacznę rodzić :confused::confused::confused::confused::confused:

aha skurczy przepowiadajacych nieprzeoczysz, a porodowe tez napewno odroznisz nieda sie ich pomylic z niczym innym:tak:
gratuluje zakupu fotelika.:tak::-)

ja sie biore za ogladanie "ciekawego przypadku benjamina buttona" bo popoludniu niemam weny na ogladanie a teraz wlacze film Julce dam kartki i farbki i mozna ogladac:-)

reklama
Hej dziewczynki :-D
Ja dzisiaj idę do doktora, nie mogę się doczekać :-D Jeszcze jakieś 2 wizyty prócz dzisiejszej no i rodzimy :tak:
Maluszkowi chyba się trochę poprzestawiały tryby, bo szaleje o jakieś 2 godziny wcześniej niż zawsze i to od dwóch dni, co oznacza 6 rano, 12 w południe i 19 wieczorem, a później spokój w nocy. Jemu to odpowiada a ja nie mogę sie przywyczaić :-p
aha - ja też nie czuje żadnych skórczów. A chcialabym (pewnie jakbym miała to bym nie chciała :-p) Dzisiaj pogadam o tym z lekarzem, bo to już 36 tydzień, więc nie chcialabym sie zaskoczyć ;-)
Miłego dnai brzuchatki :tak:

Do góry