reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwestia podejścia lekarzy

mi tez nie kazali brac lucozade! A jesc tez nic nie moglam, ale akuat nie bylam glodna :-) Tez bylam jedna z pierwszych, bo dopiero walczono o te badania.

reklama
Nie robią obligatoryjnie w Longford, zapytałam wczoraj.
Kłuta byłam w sumie 6 razy, bo nie dają wenflona, ja mam kiepskie żyły, dorobiłam się dwóch malowniczych siniaków, nigdy więcej!

dziewczyny....zmiencie GP!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja tez uwazam, ze wszedzie, w kazdym kraju, zdazaja sie "pomylki", ktore niestety czesto sa "byc albo nie byc". Jestesmy Polakami, wiec jak to z natury bywa...jestesmy czepliwi. Tez moglabym powymieniac co mi sie tu podoba, a co nie. Ale po co. Mieszkajac w Polsce robilabym to samo :-)
Cześć dziewczyny myślę że ze zmianą lekarza GP to nie jest tak łatwo .Ja próbuję i nie mogę z tego względu że nikt nie chce mnie przyjąć do nowej przychodni bo każdy mówi że mam już lekarza.Ale jak mówię że chcę zmienić bo jestem niezadowolona to twierdzą że oni tak nie mogą jak wybrałam to tak musi zostać.Mam w domu aplikację o zmianę lekarza ale niestety obeszłam wszystkie przychodnie i niestety ta sama gadka.

sylwia moze w mniejszych miastach i tak jest.Lekarze sie tam znaja,wiedza co i jak,wiec nie chca dolow kopac pod soba.ALe ogolnie nie slyszalam,zeby byl z tym problem.

dziewczyny ja tu chodze do Polskiej GP a podejscie ma jak Irolka.
Od pazdziernika mi gada zebym ograniczyla cukier bo mam za duzo glukozy i na gadaniu sie konczy,a testu na tolerancje glukozy nie zlecila:szok:jak sie pytalam co dalej z tym to powiedziala ze jeszcze poczekamy i zobaczymy co dalej
Jak tak bedziemy czzekac to ja nie dlugo urodze,to ich podejscie czasami mnie szokuje.

obok testow ciazowych sa testy na poziom cukru w lidlu np sobie taki zrobilam wyszedl ok wiec nawet sobie nie robie klopotu aby wymyslac i sie wyklucac u gp.
a muj gp to jest polecony przez znajoma irolke i naprawde nie moge narzekac

Juz mialam ten test glukozowy w 34tyg pilam Lucozade.
Podobno wyszedl ok,.
A jak wyglada ten w lidlu??
Moze bym sobie kupila i jeszcze sprawdzila.

A nien wiesz czy tutaj zlecaja badania na paciorkowca---

nie zalecaja ale z tego co wiem wykonuje sie je miedzy 34-36 tc i ja bede sie o nie pytac 18 luteego mam wizyte wiec zobaczymy co mi powiedza.

reklama
Do góry