reklama
Angelika24l
Zaciekawiona BB
ja biore kwas foliowy,zelazo,oraz wapno.Podobno kwas foliowy powinno sie brac calą ciąże dlatego zdziwilam się odp innych osob ze biorą tylko do 3 miesiąca hm....
ryśka
Początkująca w BB
kwas foliowy znajduje się w róznych preparatach witaminowych.. suplementach.. wiec chyba nie ma konieczności oprócz zestawu witamin brac dodatkową porcję kwasu foliowego
Joasia M
Fanka BB :)
a ja biorę feminatal z DHA i żelazo. Kwas foliowy brałam ok. 2 miesięcy przed zajściem w ciążę
andzia1987
ja mam prenatal classic i do tego aspargin (magnez + potas)
ryśka
Początkująca w BB
prenatal classic i prenatal DHA
madziara158
Grudzień 2010
Ja też mam prenatal classic i świetnie się po nim czuję, nie mam problemów z cerą a wyniki wprost idealne :-)
"Co do foliku, niektorzy polecaja brac przez cala ciaze, niektorzy tylko do 3 m-ca, nie znajdziesz jednoznacznej odpowiedzi."
Nie należy absolutnie brać foliku po 3 miesiącu + gotowe peparaty dla kobiet w ciąży. Chyba że sam kw. foliowy, chociaż to bez sensu bo po 3 miesiącu to już musztarda po obiedzie...Witaminy dla kobiet w ciąży zawsze mają kw.foliowy lub metafolinę (też kw.fol.tylko lepiej wchłanialny) i łączenie z folikiem ( czystym kwasem foliowym) to przedawkowanie.
Według aktualnych badań branie kwasu foliowego przez całą ciążę przyczynia się do rozwoju astmy u dzieci..
Nie należy absolutnie brać foliku po 3 miesiącu + gotowe peparaty dla kobiet w ciąży. Chyba że sam kw. foliowy, chociaż to bez sensu bo po 3 miesiącu to już musztarda po obiedzie...Witaminy dla kobiet w ciąży zawsze mają kw.foliowy lub metafolinę (też kw.fol.tylko lepiej wchłanialny) i łączenie z folikiem ( czystym kwasem foliowym) to przedawkowanie.
Według aktualnych badań branie kwasu foliowego przez całą ciążę przyczynia się do rozwoju astmy u dzieci..
reklama
Anecia1111
Ja do 3 miesiąca bralam folik, a później żadnych witamin bo mój gin nie jest za "chemią" tylko za naturalnym dostarczaniem do organizmu witamin. No i tak sobie "jadę na tym wózku" bez witamin i zbliżam się powoli do końca