reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwas foliowy i witaminy w ciąży. Co i ile ?

dziuba, do urodzinek jeden dzień a ty jeszcze tutaj :-)
powodzenia , wszystkiego najlepszego dla Ciebie i maleństwa :-)

reklama
dzięki wielkie :) tak, ja jeszcze w domku i cały czas wyczekuję, a mała wciąż nie kwapi się wyjść na drugą stronę brzusia... ehh, to czekanie mnie rozbraja!!
a Tobie życzę cudownej ciąży i ułożenia wszystkich spraw tak żeby było jak najlepiej dla Ciebie, Twojego chłopaka i Waszej dzidzi

Witam Panie, poradźcie, jakie witaminki w ciąży bierzecie? W poprzedniej brałam Feminatal i dobrze się sprawdził, a teraz nie wiem czy znów po niego sięgnąć, czy moze coś innego? Mojemu ginowi to wsio rawno, kazał kupić jakiś zestaw z jodem.
Co Wy bierzecie?

Ja zażywam feminatal N. Lekarz polecał mi także Prenatal i maternę centrum, ale nie ukrywam, że z tych 3 feminatal wychodzi mi najkorzystniej finansowo, poza tym mam dobre wyniki, morfologia powyżej 12, więc bardzo dobra.
Co do materny, to przyjmowałam ją w pierwszej ciąży i moje dziecko ważyło prawie 4 kg, więc tym razem wolę uniknąć urodzenia takiego słoniątka :)))

Co do materny, to przyjmowałam ją w pierwszej ciąży i moje dziecko ważyło prawie 4 kg, więc tym razem wolę uniknąć urodzenia takiego słoniątka :)))
To chyba nie zależy od rodzaju witamin bo ja w ciąży brałam właśnie Feninantal i moja córunia urodziła się z wagą 4000 g.;-)

Ja też podczas ciąży brałam Feminatal N i synek miał 3250g. Także waga dziecka ma niewiele wspólnego w rodzajem witamin zażywanych w czasie ciąży:no:

Mi lekarz powiedział, żebym lepiej nie łykała witamin codziennie - tylko kwas foliowy, a witaminki co 2-3 dni (oczywiście przy zróżnicowanej diecie i dobych wynikach
), bo potem dzieci rosną za duże i ciężko urodzić.

reklama
Eeeee, jakoś mi się nie wydaje, żeby witaminy miały wpływ na wielkość dziecka.
No własnie tez chyba będę brac znów Feminatal, ale w tej nowej wersji z metafoliną

Do góry