reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kupki..

Mój Lobuziak wczoraj przeszedł samego siebie. Zaczełam go przebierac widze w pieluszcze malutką kupkę więc umyłam pupci e a on zaczat dalej robić - dobrze ze nie zdarzyłam mu wyjąc pieluchy a potem co już myslałam ze skonczył i wytarłam pupcię to dalej dusił. A na koniec obsikał się. A wszystko to robił usmiechojąc się jaką on to fajną zabawę wymyslił ;D

reklama
Kamil od rana zdążył już strzelić kupą na moją koszulę i zasiusiać swojego pajacyka ::) Ale co tam, nie będę mu żałować tej odrobiny radości ;)

A ja przez 2 dni umierałam z niepokoju kiedy Małgosia nie zrobiła żadnej kupki i non stop płakała z powodu bólu brzuszka, a dziś nadrobiła zaległości. Na stole na rehabilitacji. Ale dała występ! A mamusi było wstyd...

Od paru dni moj Macius ma brzydkie kupki, zielone, geste i cuhnie tak ze jak lezy pod kolderka to wiadomo ze to 'ta' kupa, przy czym zaczal je robic co 2 dni, przerwa i cuchnaca... prawie calkiem przeszlismy na mleko modyfikowane ktore jest wzbogacone zelazem ,zastanawiam sie czy to moze nie to, czytajac Wasze listy? Tylko czemy teraz, wieksza ilosc tego mleka maly pije juz spory czas... dawalam mu ostatnio troche herbtaki rumiankowej Hippa, moze to to? Sama nie wiem moze ktoras tez tak miala?

Zaba my mamy tak samo. filip tez robi zielonkawo-szare kupki,ktore okropnie cuchna. ostatnio nawet ma zaparcia. zanioslam kupke do lekarza i pani doktor powiedzial,ze to normalny kolor po mleczku( dostaje nutramigen) i ez zaparcia sa daltego,ze ma takie sklonnosci. a po hippie ma kupki zolte. aha,i tez robi co 2 dni. my podajemy mu lakcid i laktulozum,teraz przejdziemy na debrida. te lekarstwa kazala nam podawac pani doktor.

Zaba Olek też miał takie kupki, czasem nawet co trzy dni. Ja tez usłyszałam od lekarki, że zarówno ten kolor jak i częstotliwość są normalne przy karmieniu mieszanym (w moim przypadku - nie wiem czy Ty jeszcze karmisz piersią?). I że wszystko jest w porządku, dopóki robi te kupki sam i bez większych problemów. Natomiast kupki poprawiły się odkąd zaczęłam podawać zupki - teraz są codziennie, a nawet czasem dwa razy :) i kolorowe ;D

U naszej Mai zielone kupki były jak jadła NAN 1, ale były mimo wszystko codziennie, jak przeszlismy na NAN 2 to były żółte, ale teraz przy nowym jedzonku są kolorowe.

dziekuje za odpowiedzi, hm niby robi je sam, ale czasem mam wrazenie ze chcialby ja zrobic wczesniej, zobaczymy odstawilam Hippa no i wczoraj zaczelismy jabluszko:)
ithildin ja juz prawie nie karmie piersia, jeden gora dwa posilki a i to czesto z dodatkiem modyfikowanego, jak karmilam wiecej piersia nie bylo takich dziwakow w pieluchach:)

reklama
Zaba no to może maluszek po prostu przestawia się na większą ilość sztucznego mleczka... to zwykle powoduje rózne sensacje :) a po herbatakach ziołowych hippa mój maluch miewa wzdęcia, może to też miało u Ciebie wpływ?
pozdrawiam

Do góry