reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kupki-temat rzeka

Moja mała tez miała problem około miesiąc temu, bo przez 3 tyg sama nie zrobiła kupki dawałam jej co ok.2 dni czopki, naczytałam się różnych przyczyn i w moim wypadku okazało sie to niedożywienie. Akurat zaczynałam wprowadzać małej pokarmy i pomyślałam, że wróce do samego cyca, żeby jej brzuszek odciążyć, a tu sie okazało odwrotnie.Zaczęłam dawać kilka łyżeczek papki 2-3 razy dziennie i kopa jest. Herbatkę też czasem daje, ale nie pomaga:(

oczywiście nie sugeruje, żebys mu pokarmy wprowadzała :)

reklama
Ten plantex jest wlasnie na bazie kopru wloskiego i nie zauwazylam po nim poprawy. Herbatki tez podawałam i tez nic. Jestem poprostu bezsilna, ale nie chcę leciec od razu do lekarza. W czwartek mam wizytę kontrolna u poloznej w gabinecie, wiec moze ona mi coś poradzi. Może mój synek jest poprostu przekarmiony... On potrafi zjeść z obu poiersi i jeszcze 120ml z butli...
Odnosnie termometru to zdaję sobie sprawę, że póxniej synek będzie miał jeszcze wiekszy problem..., ale jak to mu pomogło i chociaz przez chwilkę mu ulżyło to troszkę sama odetchnęłam :)

Wiem co czujesz, taz czulam sie winna, bo przeciez az 3tyg dawalam czopki, ale na szczescie jakos sie udalo, mam nadzieje, ze Twoj synus tez sie nie bedzie dlugo meczyl.

Cóż , już myślałam, że jest dobrze, a tu znów to samo. Podałam synkowi herbatke rumiankowa , a po niej zrobił żadką kupkę. Już naprawdę ręcę mi opadaja. Bardzo się martwie, że jest z nim coś złego... Czy w ogole to ja moge taka herbatke podawac codziennie, czy tylko jak jest potrzeba?

sandra moj maly tez ma problem z kupkami i wogole jest bbardzo niespokojny. karmie go butelką i czesto dostaje herbatke do picia kilka razy dziennie podaje mu z hipp i tam nie ma napisane ile moze pic.na herbatce z bobovita jest napisane ze mozna tylko 100ml dziennie.

W ogóle to slyszalam, ze te herbatki nie powinnno sie za czeto podawac..Zdania sa podzielone. Ja też mam te herbatki hippa i jak narazie dzis podalam raz. zobacyzmy jak jutro.Chcialabym , zeby mu juz przeszlo....

Moja córcia odkąd karmię ją mlekiem Nan robi zielone kupki,czy to normalne?Nie ma żadnych wzdęć ani kolek,kupkę robi codziennie.Przeważnie były konsystencji plasteliny,ale ostatnio od 3 dni są dość rzadkie:-((ale nadal jedna dziennie)Czy powinnam się martwić?

marzycielka ja z moją córeczką miałam identyczny problem,kupka była rzadka ale córcia nie mogła jej zrobić sama tylko z moją pomocą , potafiła 3-4 dni nie robić i bolał ją brzuszek.Problem się rozwiązał jak zmieniłam Bebilon na Nan. Spróbuj zmienić mleko.

Więc tak :
- Oli jest uczulona na ten sok z jabłek i musiałm odstawić...
-woda koperkowa tylko pogorszyła bóle brzucha wię mądry pediatra kazał odstawić i dawać tylko Lakcid i Oliwia jest zdrowa!!
Żadnych kolek , kupa ładna ale nadal muszę jej popmagać masażami i przyciskaniem nóżek do brzuszka... masakra..

A mleko Nan jadła na pocztąku i miała ogromne zaparcia ale zastanwiam się nas zmianą na Bebiko 1 albo Bebilon HA : co na ten teamt myślicie??
Ona nadla sama nie robi kupki choć jest mięciutka.

marzycielka znam Twój problem, bo miałam podbnie ( mam nadzieje, ze synkowi na dobre juz przeszlo) problem z synkiem i jego wyproznieniem. Karmię go piersią i dokarmiam jak narazie Bebiko. Byłam na wizycie kontrolnej u poloznej i jak badala go pediatra stwierdzila, ze mleko Bebiko powoduje u dzieci zaparcia. Polecila mi zmiane mleka na enfamil premium 1 lub nan active 1. tez zastanawiam się nad tą zmiana czy rzeczywiscie zmienic, czy moze te zaparcia byly przez cos co sama zjadlam... Od wczoraj poprawilo sie bardzo- synek nie marudzi i zadko steka, oddaje kupke normalna- fakt, ze podaje mu tez angielska wode koperkowa, wiec juz sama nie wiem czy to ona mu pomogla, czy to przeze mnie, czy rzeczywiscie to mleko. Teraz bede patrzec jak sie zachowuje po odstaieniu tej wody, a ja mam scisla diete:) , wiec musimy czekac. Jak cos sie znow zacznie dziac to zmienimy mleko tylko jedzcze nie wiem ktore lepsze.

Pozdrawiam i zycze powodzenia!!

reklama
sandra87 jesli podajesz dziecku bebiko to po kazdym karmieniu musisz mu podac cos do picia. tak mi mowila polozna . podobno po bebiko dziecku chce sie bardzo pic i jesli mu nie podajesz nic do picia to dziecko ma zaparcia. ja tez dawalam najpierw bebiko i po kazdym jedzeniu pic i zawsze mi wypil wszystko a teraz przeszlam na NAN i juz nie chce wcale pic. zastanawiam sie czy znowu nie przejsc na bebiko bo dzidzia robi mi zielone kupki

Do góry