reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kupki-temat rzeka

Elunia, jak Hania miała zaparcia i już 2 doby kupki nie mogła zrobić a wszystkie metody nie działały mierzyłam jej po prostu temperaturę w pupce, nasmarowałam końcówkę oliwką i mierzyłam. Od razu pomagało:tak:. Aczkolwiek to była rzadkość, może z 3 razy tak zrobiłam, bo już widziałam jak się męczy:no::-(.

A co do zapachu;-). No cóż, im później tym zapachy gorsze haha:-D. Myślę, że nie masz powodu do obaw:-).

Saratonie, jak wyczytałam na suwaczku Twoj Bartus ma dopiero 3 miesiące a Ty mu dajesz już winogrono i jajko:szok:??

reklama
Aniu dziękuję za odpowiedź,uspokoiłaś mnie,mam nadzieję ze zapach tej kupki faktycznie jest spowodowany przerwą w kupkowaniu.O tym numerze z termometrem słyszałam ale chyba zrobię tak w ostateczności,jak narazie to jednak espumiasn pomógł.zobaczymy co będzie dalej:-)

hej wszystkim mój synek ma 3,5 mies i też robi zielone kupki czasami brązowe jest karmiony piersią ja myślę, że to może być powiązane z jedzeniem matki a także z ząbkowaniem bo Mati jak miał 3mies i tydz to wyszły mu 2 dolne ząbki a teraz pewnie wyjdą mu górne bo się strasznie ślini i bolą go dziąsełka jest marudny i nadal robi zielone kupy

Mój synek 2,5 miesięczny od 2 dni nie robi kupki.Karmię go piersią,ogólnie cały czas był wesoły ale teraz zrobił się marudny,dałam mu espumisan ale nie pomogło,widac ze coś mu przeszkadza.Czy ktoś miał podobny przypadek??

Cyckujące dzieckjo nie musi robić kupy codziennie. Jak sobie wmówisz że nierobienie kupy męczy dziecko, to każdy grymas i steknięcie będziesz wiązała z brakiem kupy.
U mojej Ani przez 2 miechy kup było tyle, że potem sobie postanowiła odpocząć :-) Rekordy wyniosły po 12 dni (a tygodniowe odstępy to u nas standard) - i naprawdę nie ma w tym nic złego! Moja Ania gruba nie jest, ja laktacji nie mam powalajćej (wiele razy kończyło się karmienie małym niedostytem i steknięciem że mama puiste cycki daje :-p ) więc wszystko jest pięknie trawione.
Daj na luz i cierpliwie czekaj na brązowożółty skarb :tak:

Melasa,mój mały wcześniej też robił dużo kupek dziennie,dlatego teraz myślałam,że coś jest nie tak.dobrze że to nie jest jednak nic niepokojącego ale i tak wolałabym żeby robił chociaż raz na dzień;-)

Drogie Mamuśki! Mam pytanie dotyczące ulewania,otóż bardzo mnie niepokoi że mój 2,5 miesięczny synek często ulewa.Czasem nawet kilkakrotnie po jednym karmieniu,bywa że Dominisiowi ulewa sie mlekiem,czasem twarożkiem a czasem takim jakby gęstym mlekiem ze śluzem.Liczba ulewań w ciągu całego dnia czasem sięga 5.czy to świadczy o jakiś nieprawidłowościach?Do którego miesiąca życia może się ulewać????Proszę odpiszcie

Elunia mam tak samo:no:ale częstotliwość ulewania-stanowczo częstsza:-(na pewno wiecej niz 5 razy ulewa-i takie samo jak u ciebie-a jeszcze przy okazji smierdzi wymiocinami:-(Próbowałam juz wszytskiego-zmiana mleka,kilkukrotnie odbijanie,woda zamiast herbatki-nic nie dało-po cycu tez ulewa:-(Lekarz twierdzi ze skoro przybiera na wadze i nie chlusta poza łózeczko:)eek:) to jest ok.Możliwe ale miomo wszystko sie martwie,a w dodatku nie nadązam z praniem-bo musze go przebierac kilka razy dziennie

reklama
My mielismy kilka kupek dziennie,potem raz na 2-3 dni i w dodatku lekko zielonkawe-lekarz mnie uspokoił,a teraz znow wrocily żółte i codziennie:-)nie wiem od czego to zależy:baffled:

Do góry