reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kupki-temat rzeka

wiesz mi lekarz powiedzial ze jesli robi rzadko kupki to znaczy ze nie ma potrzeby i ze trawi wszystko i nie ma czego odrzucic wiec sie nie martw glowa do góry wszystko jest dobrze masz dobre mleko a potem zobaczysz mu sie wyrowna robienie kupki pozdrawiam:tak:

reklama
Dominik robi jedną kupę na dwa dni,ale musze mu podać espumisan lub wodę koperkową ,bo nie wiem czy bez tego by zrobił.Pozdrawiam

Nie musisz- naprawdę. To mamy mają większy problem z tą sytuacją niż dzieci:-)
Kupa nawet jak ma konsystencję plasteliny to nie boli. A już na pewno nie boli w czasie wychodzenia z pupy:-p Po prostu dzieciak "zbiera" sobie tyle ile trzeba żeby powstała konkret kupa :tak: a nie takie byle co ;-)

Moja mala ulewala do ok 5 miesiaca.Czasami ulewala bardzo mocno ze sama nie wiedzialam czy to bylo tylko ulewanie czy juz wymioty.Tez sprawdzalam to u lekarza i u nas przyczyna ulewania byla nadmierna ilosc lykanego powietrza. Trzeba to wytrwac z czasem bedzie coraz rzadziej ulewac.Powodzenia

Bartoszek ulewał tak do drugiego miesiaca, moim zdaniem z przejedzenia to robił. Są też inne powody ulewania, niektórym dzieciaczkom to samoistnie przechodzi jak zaczynają się pionzować. jeżeli dzidzius prawidłowo przybiera nie ma powodów do zmartwieńbo to normalne.Pozdrawiam

Witam wszystkich mam pytanie mój syneczek ma 3 tygodnie i dostał biegunki ( w ciągu 3 h - 7 kupek wraz z zielonym śluzem) zawiadomiliśmy lekarzy który przepisał Lakcid niby mu przeszło na drugi dzień ale Antek od tego momętu zrobił sie niespokojny mało śpi i tylko by cyca ssał nawet po 1,5 h przerwa 30 min i dalej ssie. Problemu z ilością pokarmu nie ma żona ma go dużo. wiec, czy martwić sie czy tak ma być?:confused:

Załączniki

• DSC00158.JPG
    DSC00158.JPG
    301,7 KB · Wyświetleń: 52
rolo z tego co wiem to na rezultaty działania lakcidu trzeba czekaćokoło tygodnia.A może żona coś zjadła co maluszkowi zaszkodziło.Nie piszesz czy tych kupek było w ciągu dnia więcej,ale przy dzieciach karmionych piersią 8 kup dziennie mieści się w granicy.A to,że maluszek jest niespokojny to może wynik tego,że stracił płyny i teraz je uzupełnia(dlatego to ciągłe ssanie).Poczekaj kilka dni a wszystko się na pewno unormuje.Powodzenia.
P.s śliczny bobasek

Ja Tez Uwazam,ze Teraz Tak Ssie,bo Uzupelnia Plyny.o Tym Leku Nic Nie Wiem,bo Nigdy Go Nie Uzywalam,ale Poczekajcie Jeszcze Z 2-3 Dni I Zobaczycie Czy Jest Jakas Zmiana.

Dzieki za odpowiedzi a kupek było 12 przez cały dzień a jedyną żeczą którą żona zjadła jako nowość był banan. (już ich nie je) Mamy nadzieje że sie wszystko ustabilizuje

Lakcid to właściwie nie jest typowy lek.Daje się to najczęściej podczas antybiotykoterapii.Posiada żywe kultury bakterii i jest też podawany przy biegunkach.Czymś podobnym jest również Lacidofil i Dicoflor(ten uważam za najskuteczniejszy.Wszystkie z nich są dostępne bez recepty.
A z Waszym synusiem na pewno wszystko będzieok.(myślę,że kupki to zmora każdych rodziców).Pozdrawiam

reklama
a czy ten sluz zielony pojawil sie w jednej kupce czy w wiecej:confused:ja skusilabym sie na posiew kupki:tak:na pewno nie zaszkodzi maluszkowi:tak:Nam pediatra przy sluzie w kupkach kazala brac enterol ale nasza corka miala wtedy prawie 6 m-cy i uczulenie na lakcid.Musicie odczekac az lakcid zacznie dzialac a wasz slodki maluszek nadrobi wydalone plyny.Na pewno lepiej chuchac na zimne niz sie sparzyc .Pozdrawiam:-)

Do góry