reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kupki-temat rzeka

Przede wszystkim nie powinnas dawac pieciomiesiecznemu dziecku zielonego groszku!!!!
Dawaj mu duzo picia i owocow.
Tak jak pisza dziewczyny najpierw podraznij odbyt termometrem (urzyj oliwki na koncowke termometru). A jezeli to nie pomoze to zastosuj czopki. :blink:

reklama
U mnie w Szwecji po 5m dodaje sie groszek do sloiczkow:tak:a na zatwardzenie mozesz podac deserek ze sliwek suszonych lub deserek brzoskwiniowy bo te owoce pomagaja bardzo i dzialaja rozluzniajaco..pozdrawiam

Hej dziewczyny ja tez witaminy K nie podawalam i prawde mówiac nie słyszałam nawet o niej a kupki i objawy mialam takie same jak madzik i u mnie sprawdził sie espumisan. Te kupki z bąbelkami to nic innego jak kolka i nam pomagał.

WITAM ! jestem mama 5 miesiecznego syna.moj synus od urodzenia robil kupki co 2-3 dni ,a zdarzalo sie nawet co5 dni.karmie piersia i lekarz zalecil mi podawac soczek jablkowo-marchewkowya ja miesiac temu wprowadzilam mu sliwki suszone z gerbera,i problem minol.Teraz kupki sa codziennie.:-)POZDRAWIAM

Witam! Jestem mama 6 miesiecznego Kacperka i tez mamy problemy z wyproznianiem, od kiedy mały zaczał jesc dodatkowe pokarmy wyproznia sie raz na 5 dni, u nas sprawdziło sie jabłuszko swieze i soczki jabłkowe jak rowniez tu rada połoznej oprocz cycusia podaje do picia herbatke z kopru włoskiego

witam mamusie:)
u nas to samo, synek ma teraz 2 i pol miesiaca i przez pierwsze 7 tyg. to kupka byla 6 - 8 razy dziennie a teraz co 4 dni, ale dalej jest plynna i widze ze go to nie meczy wiec przestalam sie przejmowac (za rada lekarza) ale na poczatku oczywiscie wpadlam w panike:). Mam tylko nadzieje, ze jak zaczne mu wprowadzac nowe jedzonko poza piersia to nie zamieni sie w zatwardzenie:(

Hmm moja córcia też tak ma, w niedziele skończy 2 miesiące i od 2 tyg mamy ten sam problem, kupka raz na 3-4 dni bez większych problemów,choć dziś po przebudzeniu,po karmieniu zaczęła tak płakać i prężyć się że nie wiedziałam co jej jest,gazy odchodzą ładnie a kupki jak nie ma tak nie ma.
W poniedziałek zrobiła kupkę i dopiero wczoraj znów ale tym razem bardzo malutko, nie wiem czy to ma znaczenie ile jej robi czy ważne że w ogóle????

Dodam że jest tylko na piersi.

reklama
Witam
Mam pytanie mój synuś w ciągu dn sa kilkakrotnie robi kupkę . Jak często niemowlak powinien sie wyprozniac w ciagu dnia ? Jestem ojcem zaledwie kilka dni dlatego być m oże jestem zbyt przewrażliwiony ale wolę się dowiedzieć.

Do góry