reklama
kup w aptece lacido baby i przez pierwszy tydzien podawaj dwa razy dziennie rozpuszczajac w niewielkiej ilosci wody a pozniej juz raz dziennie a jesli jest karmiony mlekiem sztucznym i mu nie przejdzie to zglos sie do lekarza
no wlasnie, zalezy co je - ja karmie piersia i lekarz powiedzial, ze kupa moze miec dowolny kolor i konsystencje... pytalam o jaskrawą zieleń, a nawet o delikatny "żel/śluz" powiedzial, że o ile nie ma krwi to nic sie nie dzieje.
no wlasnie, zalezy co je - ja karmie piersia i lekarz powiedzial, ze kupa moze miec dowolny kolor i konsystencje... pytalam o jaskrawą zieleń, a nawet o delikatny "żel/śluz" powiedzial, że o ile nie ma krwi to nic sie nie dzieje.
Ufff... miło słyszeć bo mój maluch ma 5 m-cy i jakoś tak ostatnio zaczął kupkę robić zielono-brunatną i z takimi hmm... cząsteczkami śluzu i nie wiedziałam co się dzieje...
MamaNastki
Mamusie październikowe 07
My mielismy to samo i prawdopodobnie dzidzia nie trawi czegos, tzn jej zoladeczek nie moze strawic czegos co zjadlas ale nie przejmuj sie tym wszystko bedzie dobrze.My nadal mamy podobne problemy a mala ma 4,5 miesiaca.Pozdrawiam
pata234
Zaciekawiona BB
Ja też mam ten sam problem,przez dwa miesiące robiła kupki codziennie a po dwóch miesiącach raz na tydzień czasem częsciej tylko ze moja córka nie miała przy tym problemów.Pediatra mówił ze dopuki mała nie ma kłopotów przy robieniu(bolow brzucha,zaparć)to wszystko jest ok.po prostu dziecko dobrze przyswaja pokarm.Od miesiąca (Lena ma teraz 5m-cy)zaczełam wprowadzac zupki jarzynowe,deserki,soczki i zaczeły się kłopoty z wypróżnianiem(zatwardzenie).A mozemoże ty coś zjadłaś co mogło zaszkodzić maluszkowi???
ja też słyszałam, że na początku wszystko przelatuje przez jelitka, a z czasem coraz więcej się wchłania dlatego kupki nie są tak częste jak w pierwszych miesiącach. u nas na poczatku przy kazdym karmieniu byla pelna pielucha, a teraz raz dziennie albo nawet nie. niestety tez mamy problem z zatwardzeniami po jedzeniu papek ... szczegolnie te zawierajace kleik ryzowy - masakra, teraz ich po prostu unikam...
reklama
salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
a moze kleik kukurydziany bedzie lepszy bo ryz teoretycznie zapycha dlatego problemy z tymi kupkami moga byc.
Podziel się: