reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kupki-temat rzeka

maly ma prawiw 6 miesiecy i wzyp ponad 7 kg ale wczoraj zrobil kupe i to nawet duzo cieze sie bardzo moze lek zacza dzialac widac ze na poczatku byla twarda a potem juz miala lepsza konsystencie wiec moze mu perzeszlo mysle ze od kaszki ryzowej bo ona zapiera a ja nie wiedzialam ale odstawilismy kaszke i mam nadzieje ze bedzie dobrze dzieki i pozdrawiam

reklama
Ostatnio dowiedziałam się, że na kolki i bóle brzuszka dobre są probiotyki. W aptece polecono mi kropelki Biogaia. Od dwóch tygodni podaję je mojej córeczce i już widzę poprawę. Anusia jest spokojniejsza i nie męczą jej te dolegliwości.

mój mały ciągle ulewa. pal licho jeśli to tylko taka niewielka stróżka cieknąca po policzku, ale czasem wymiotuje dość sporo. nie chlusta z niego co prawda na odlgłość metra, ale trochę chlusta, zwłaszcza ostatnio. ma 6 tygodni. spytałam o to położną, powiedziała, że może mam dużo pokarmu i mały je łapczywie. miałyście tak?​

hello
moja tez ulewala dosc mocno tez sie tym martwilam ale wyrosla z tego cierpliwosci.sprobuj dawac mu mniej ale czesciej.

Moja Hania ulewała na potęgę. Jak zaczęłam wprowadzać kaszki i kleik problem sam zniknął. Czekaj cierpliwie, jeśli dobrze przybiera na wadze, to chyba jest ok. :-)

hehe, też tak trochę miałam. Chociaż Lenka to książkowy okaz zdrowia: za spokojna, może ma autyzm? za ruchliwa, ADHD? suchy placek, skaza białkowa??? :D
teraz wyluzowałam, doszłam do wniosku, że natura tak to wymyśliła, żeby matki bez instrukcji mogły małe skutecznie wychować :)

em dobra rada podloz sobie pod nogi lozeczka gdzie maly ma glowke grube ksiazki zeby byl kąt nie za duzy ale jednak maly nie bedzie ci tak ulewal a jesli przybiera na wadze to nie masz sie czym przejmowac to poprostu nie dojrzalosc przelyku przejdzie mu
zdjcie004ib5.jpg

3450 g i 55 cm

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!

oo, dodam, że ten sposób z łóżeczkiem jest również zajebisty jak dziecko ma katar. U mnie się sprawdził bardzo dobrze. Leżąc płasko mała co chwilę się budziła bo nie mogła swobodnie oddychać przez nos i wyła. Jak podłożyłam książki nie zatykało jej tak bardzo i spała jak suseł!

reklama
moj maly tez strasznie ulewal czy zjadl uzo czy malo poprostu tak ma niekiedypotrafil zwymiotowac na mnie na siebie i na wszystko do okola ale od 1,5 miesiaca daje mu zageszczacz do mleka mojego i teraz nie ulewa tylko w nocy jak zje cysia to nie ulewa przybiera na wadze dobrze ma prawie 6 miesiecy ale jak nie ma tego zageszczacza to hlusta strasznie lekarze powiedzieli ze wyrosnie ale zebym mu dawala bo jak zjadl hlusnelo mu sie to dalej byl glodny i plakal i zjadl i znowu to samo moze twojej dzidz to nie potrzebne ale jesli masz wontpliwosci to ic do lekarza sz\koda by maluszek sie meczyl pozdrawiam

Do góry