reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kupki-temat rzeka

reklama
Witam,

Mój Tymuś ma prawie 4 tygodnie i kupki robi jedynie co kilka dni po czopku glicerynowym. Nie pomaga leżenie na brzuszku i termometr. Dodam,że gazy ma bardzo często. Czopek dajemy mu jak widać, że coś mu dokucza- jest nerwowy, pręży się itp. Widać, że potem mały czuje ulgę. Rozmawiałam telefonicznie z doktorką i powiedziała, że dziecko karmione piersią może robić kupkę nawet co 4 dni. Kazała odstawić czopki z racji,że dziecko może się do nich przyzwyczaić i kupić kropelki na kolkę. I tak zrobiłam. Tymuś zaraz po podaniu kropelek esputicon zrobił kupkę i na tym się skończyło. Co teraz? Biedaczysko znów wczoraj w nocy dostał czopera i zrobił ogromną kupkę, prawie,że w niej pływał. Kupkę jak już zrobi to ładną, zdrową.

Proszę o jakieś rady, może trzeba iść do lekarza?

cholewcia... jesz umiarkowanie ? chodzi mi o produkty ...
może cos małemu szkodzi ?

z tymi kupkami raz na pare dni to prawda ...odstaw te czopki bo faktycznie może sie przyzwyczaić ..jest malutki .

ja bym przyjżała sie twojej diecie ..jesz jabłka??
jak nie jesz to jedz !..one pomagaja na zaparcia ..albo pij kompot , sok jabłkowy ...

Mysle że nie ma co isc do lekarza narazie tylko trzeba przemyslec wszytko co robisz ...krok po kroku czasami nawet najmniejsza pierdółka robi róznice.
Sama z Jasiem tak dochodziłam do wszytkiego ....astanów sie co jesz ..może czegoś Tymek nie toleruje i mu cięzko to strawić w twoim mleku ?

Właśnie,że jem same lekkostrawne rzeczy. Jem bardzo dużo jabłek, teraz np ryż z całym słoikiem kompotu z jabłek!
na śniadanie i kolację wek z filetem z indyka lub żółtym serem. Na obiad same gotowane dania z drobiu, marchewka, ryż z jabłkami. Bardzo uważam na to co jem. Wręcz się boję nowych rzeczy. Sporadycznie banan,jabłko surowe.

lakcid własnie pomaga takiemu maluchowi z kupkami i pomaga na trawienie .Lakcid przepisuje lekarz ..tylko qrcze nie pamietam czy 4 tyg. malcowi mozna go juz podawac ale chyba tak ..jasiek brał od malutkiego .Zadzwoń do lekarza i spytaj sie o lakcid koniecznie

reklama
mozesz tez pic herbatki te które sa przeznaczone dla dzieci HIPP na trawienie i rumianek mojemu malemu to pomagalo wycignal to z mlekiem i zalatwial sie normalnie

Do góry