reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kupię, sprzedam, zamienię

Witam, odnawiam trochę temat. Tak na wypadek, gdyby ktoś z Was miał wśród znajomych osobę spodziewającą się dzieciątka. Ostatnio dużo się u nas zmieniło, podjęliśmy kolejną życiową decyzję i w związku z tym pozbywamy się wielu rzeczy z domu. Tutaj link do moich rzeczy : https://www.babyboom.pl/forum/sprzedam-f39/sprzedam-ubranka-po-coreczce-63858/
ale to jeszcze nie wszystko. Mam znacznie więcej ciuszków i praktycznie całe wyposażenie kuchni: kieliszki do wina, salaterki, szklanki do napojów, piętrowa patera, dzbanki do napojów, a nawet, jeśli ktoś by był zainteresowany to zestaw obiadowo-kawowy dinera z IKEA poszerzony o kilka sztuk (za naprawdę symboliczne kwoty ale to za jakiś czas, jak poznamy termin wyjazdu, mąż nagrywa sobie już pracę) fajna sprawa dla kogoś, kto się w najbliższym czasie będzie urządzał. Może ktoś z rodziny czy znajomych planuje pójść "na swoje" :)

A może znajdzie się osoba chętna kupić suknię ślubną w rozmiarze 46?

Jak już będziemy znali więcej szczegółów dotyczących wyjazdu możemy nawet wystawić na sprzedaż lodówkę z zamrażarką (jeszcze do maja 2014r na gwarancji) ale na razie musimy w czymś żywność przechowywać.
Dodatkowo mamy na zbyciu namiot dwuosobowy, książki zarówno naukowe jak i takie do poczytania. Musimy jak najwięcej rzeczy się pozbyć, bo bilety do Kanady będą nas kosztować majątek.

Zainteresowane osoby proszę na pw, wyślę więcej szczegółów, fotek albo porozmawiamy na gg czy skype, żeby dokładnie wszystko omówić. Trudno się rozpisywać na ogólnym forum. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy :)

Ostatnia edycja:
reklama
dodaję kilka fotek, ale to jeszcze nie wszystko, Jutro postaram się więcej ciuszkowych zdjęć wkleić.

11.jpg13.jpg12.jpgZdjęcie052.jpgZdjęcie047.jpgZdjęcie048.jpgZdjęcie049.jpgZdjęcie050.jpgZdjęcie051.jpgZdjęcie061.jpg

1 kombinezon rozmiar 80 z rękawiczkami i butkami
2 kurtka zimowa rozmiar 86
3 kurtka wiosenno-jesienna cherooke sztruksowa rozmiar 86 Hania nosiła te kurtki naprzemiennie
4 adidaski walky
5 kozaczki rozmiar 23 jeszcze na gwarancji, mogę dodać paragon, mala nosiła niecałe 2 miesiące i wyrosła
6 kaloszki rozmiar 21
7 kozaczki rozmiar 23 ale tylko do wózka, nie nadają się na śnieg, mają zbyt miękką podeszwę i są puchate
8 adidaski nike rozmiar 23,5 lekko znoszone
9 adidaski nike rozmiar 22,5
10 sukienka rozmiar 104 (ale na mój gust mniejsza, około 86)

Zdjęcie060.jpgZdjęcie069.jpgZdjęcie068.jpg
i jeszcze to:
1 sukienka mothercare rozmiar 80, ale Hania nosiła razem z innymi ciuszkami w rozmiarze 86
2 bluza polarowa na podszewce z brykającym tygryskiem rozmiar około 86
3 kurteczka wiosenno-jesienna rozmiar około 80-86 sztuczne futerko na cienkiej podszewce, bez dodatkowego ocieplenia

niestety, różowa taka wpadająca lekko w fiolet :) ale dodaję jeszcze kilka ciuszków :) może coś sobie wybierzesz. Hani sukienki lekko pupę zakrywają ;

)Zdjęcie031.jpgZdjęcie028.jpgZdjęcie029.jpgZdjęcie030.jpgZdjęcie043.jpgZdjęcie042.jpgZdjęcie037.jpgZdjęcie032.jpgZdjęcie033.jpgZdjęcie034.jpg

1 sukienka zgniła zieleń z różowymi aplikacjami, mała miała na sobie może ze 3 razy dedykowane na 12 miesięcy, ale około 80-86 według mnie
2 sukienusia w kwiatki rozmiar 80
3 sukienusia odświętna na górze czarny aksamit na dole kratka ze srebrną nitką, na czarnej tiulowej halce dedykowana na 2 lata rozmiar około 86
4 czerwona sukienka z jeżykiem rozmiar na około 80-86
5 bluzeczka hello kitty dedykowana na 12-18 miesięcy, około 86 ma malutką plamkę na brzuszku
6 pomarańczowa sukienka sztruksowa kolor raki bardziej rudy rozmiar około 80-86
7 bluzeczka cherokee taka lekko zniszczona rozmiar na 12-18 miesięcy (około 80)
8 sukienka jeansowa rozmiar około 80-86
9 sukienka sztruksowa bardzo delikatny róż, prawie biały, rozmiar około 74-80 ale ja Hani zakładałam nawet później jako taką mini
10 wiosenny płaszczyk-kurteczka kolor różowy, ale bardzo delikatny, prawie biały. Cieniutki na podszewce, dodam pasującą czapeczkę :)

Ostatnia edycja:
i jeszcze kilka Zdjęcie038.jpgZdjęcie036.jpgZdjęcie035.jpgZdjęcie040.jpgZdjęcie063.jpgZdjęcie066.jpgZdjęcie039.jpg

1 bezrękawnik rozmiar około 80-86 kolor różowy z szarym
2 bluzeczka rozmiar 86
3 bezrękawnik ale lekko zniszczony, dodam jako gratis ;)
4 bluzeczka rozmiar 86
5 sukienka rozmiar około 74-80 w biało-fioletową kratkę
6 sukieneczka z kubusiem puchatkiem kratka żółto-granatowa uszkodzony suwak (zaprasowany żelazkiem) ale da się założyć przez głowę
7 kurteczka - żakiet wiosenny bez podszewki, kolor łososiowy rozmiar około 80-86

reklama
Może ktoś chciałby odkupic ode mnie podkoszulki firmy C&A dokładnie takie:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/ch%C5%82opcy/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Bielizna%20dzienna%20i%20nocna/Bielizna%20-%20cz%C4%99%C5%9Bci%20g%C3%B3rne/97141/1
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/p...ienna i nocna/Bielizna - części górne/97143/1

rozmiar 92 według ich rozmiarówki są na 1,5-2 lata
według mnie na mniejsze dziecko - wymiary:
długość całkowita 38cm
szerokość pod paszkami 19,5cm

Podkoszulki są nowiutkie, dopiero co dostarczone i otworzone.
Co do ceny to oczywiście niższa niz u nich na stronie - 25zł/2pack

Do góry