reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kulinarne zachcianki Marcówek :)

reklama
Kiniusia ja tez wpierniczam grzyby i nic mi nie jest ;-) ja maslaki uwielbiam...

NomiMalone mam to samo... rano pare ciasteczek, pozniej bulka z twarogiem i pomidorek, potem jakas krowka z toffi, parowka z keczupem i na koncu mizeria kuzwa :cool:

Dzisiaj dzien wolny od pracy mam więc spędzam go w kuchni :) bedzie na obiado-kolacje krolik duszony w czerwonym winie i w sliwkach suszonych kalifornijskich (podam z ryżem). I dzem dyniowo-pomarańczowy robie :)

kiniusia - grzybom mowimy zdecydowane TAK;-)

mikowata - raaaany, podeslij troche tego krolika:-)

Ja wczoraj udusilam nozki z kurczaka z cebula, dzis zrobilam puree ziemniaczane, a do tego byl zwykly korniszon, Mniam.

Generalnie od mniej wiecej 2 tygodni zjadam paczke fasolki zielonej dziennie, do tego mnostwo szpinaku, no i mam duze zapotrzebowanie na nabial.

Bierze ktoras jakies witaminy dla kobiet w ciazy? Ja w pierwszej ciazy bralam, teraz nie, ale zastanawiam sie nad zakupieniem.

Dziewczyny, ale mi sie apetyt wlaczyl. Od soboty mysle tylko o jedzeniu. Maz sie smieje ze mnie, bo cokolwiek jem to zaraz wzdycham i mowie "pyszne", "wspaniale", itp albo pytam "bedziesz to jadl" :-D Przytylam tylko 2 kg od poczatku ciazy, ale z takim apetytem to chyba na 30 kg sie skonczy. No niby 1/4 przypada na dziecko, ale 7,5 kg potworka to chyba nikt nie urodzil :-D mam szanse :tak:

Ja biore prenatal (classic i dha) - są dosyć drogie, ale chwalone. Ja duzego apetytu nie mam. Jem normalnie. Jedyne co to duzo nabialu. I mam od tygodnia fiola na punkcie mleka czekoladowego (1 litr dziennie). W sumie to mogłabym nic oprocz tego nie jesc i nie pić :D

Ja biore femibion 2 + dha, prenatal jakoś źle znosiłam, teraz Pani doktor poleciła mi Pregna + dha, w femibionie nie ma albo jest mało witaminy D3.

reklama
a ja jem probki po kolei, nie wiem czy tak mozna... przed dostarczeniem opakowan reklamowych zaczynalam od femibion 1, jakis czas jadlam femibion 2. Femibion polecil mi moj austryjacki ginekolog, ale mial on "bogatszy" sklad niz ten polski no i kosztowal 2 razy wiecej. teraz jem materne dha, czeka mnie jeszcze femibion 2 i pregna na koncowke (ponoc najlepsza).

stwierdzilam, ze wole cos kupic maluszkowi niz na cale opakowania tabletek wydawac. a uzbiera sie tego spokojnie 300 zl.

Do góry