reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kulinaria

Przepisow bylo kilka a ja i tak jeszcze je zmodyfikowalam po swojemy czyt. dalam to co bylo mi w stanie przejsc przez gardlo :-D


Wszystko ukladalam warstwami i przekładałam sosem (majonez wymieszany z ketchupem):

Kapusta pekinska-pokrojona na kawalki
Sos
Pomidory-pokrojone w drobna kostke
Pierś z kurczaka-pokrojona w kostkę i usmażona z przyprawą do gyrosa (ja dałam baaardzo dużo:-p)
Sos
Ogórek zielony-pokrojony w kostkę
Cebula-pokrojona w kostkę
Sos
Kukurydza konserwowa


Ilości trzeba dostosować do swoich potrzeb. To wszystko musi postac z godzinke zeby przeszlo smakiem. Ale bylo BOSSSSKIE :-D:-D:-D
 
reklama
znam dosjonale ten przepis :tak: rzeczywiście pychotka ja jeszcze na samą górę posypuję taką prażona cebulką:-)
 
wiecie a za mną od wczoraj chodzi taka kaszka z malinami z bebiko jak będę wracać z pracy to musze gdzieś sobie kupić no i jeszcze czerwone winogrona miam miam :tak::tak::tak:
 

gdybym miala tak patrzec na to jak trzeba sie odzywiac w ciazy to bym musiala znowu jesc mieso. Wiem ze trzeba przestrzegac wielu rystrykcji, ale tak samo jak w codziennym zyciu tez nie powinnismy jesc soli itd. Moja mama np jadla wszyto co sie dalo i wsyzscy jestesmy zdrowi. A co do orzeszkow ziemnych to bym sie poklocila i to bardzo.Jest pewnie miliony odrebnych artykulow co mowia co innego.Jak to zawsze w swiecie dietetyki bylo....

poza tym, fety i tak duzo nie jem :p ale jak mowie, gdyby tak mialy baby w ciazy sie trzymac zakazow to by zadna nie przytyla wiecej niz 13 kg w ciazy, bo za duzo jedzenia to tez wielki blad. A co sie tymczasem dzieje? jedza za dwoje.
 
Wydaje mi się że niewiele kobitek zostało które jedzą za dwoje. To takie moje spostrzeżenie ;-) A co do serów to bezpieczne są dla nas produkty z mleka pasteryzowanego. Wszystkie camamberty (np. Turek) są robione z pasteryzowanego więc możemy je wcinać :-D
 
Dziewczyny , jak wam powiem jaki przepis wymysliłam to padniecie ...
Tak o w zupełnym nic nie robieniu wpadły mi do głowy dwa smaki i pomyślałam że je połączę :) a te smaki to kokos i świeża melisa prosto z ogródka . i połączyłam je w domowej roboty budyniu ! sama sie nie spodziewalam że to będzie tak pyszne . Także jeśli macie melisę w ogródku to brać się do roboty !
625 ml mleka
2 łyzki mąki ziemniaczanej
2 łyzki mąki pszennej
2 torebki cukru wanilinowego
pół szklanki wiórków kokosowych
pół szklanki świezych listków melisy (najlepiej nie wiekszych niż 1cm dł. , czyli najmłodsze)

500 ml mleka wstawiamy na gaz wsypujemy wiórki i melisę oraz 2 torebki cukru wanilinowego
makę rozbełtujemy (najlepiej trzepaczką ) w pozostałych 125 ml mleka.
mleko z melisą i kokosem nalezy gotowac na małym ogniu , aleby przed zagotowaniem mleka uwolniło się jak njwięcej smaku.
gdy mleko na gazie się zagotuje nalezy ciągkle mieszając wlać mleko z mąką .

mieszając gotowac do uzyskania gęstej budyniowej masy . przelać do salaterek i przy ozdobic listaki melisty i wiórkami :)
smacznego :)
Poleca znachorka :)
 
reklama
Do góry