reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia

Melulu - u mnie łazanki robi sie podobnie jak u kasi - łazanki, wcześniej gotujesz - mogą być takie al'dente - czy jakoś tak ;-) ta kapusta z mięskiem, boczkiem i cebulką - u nas robi się to identycznie jak farsz do pierogów ;-) czyli kapustę kiszoną obgotowujesz, żeby miękka była, mięso dusisz, następnie mięso i kapustę u nas się mieli, potem na patelnię dajesz boczek z cebulką, dodajesz mięsko i kapustę i wszystko mieszasz i na koniec dodajesz te ugotowane wcześniej łazanki - no i wszystko doprawiasz wedle uznania - ja lubię dużą ilość pieprzu :tak:

a dziś na obiadek wątróbka :-)

reklama
Ela - nie, nie, to zupełnie co innego - bigos zupełnie inaczej się przecież robi, niż taki farsz do pierogów ;-) i te łazanki to właśnie, jak dla mnie przynajmniej, taka prostsza wersja pierogów - bo też makaron, ale nie trzeba go lepić :-D

Wiecie co dziewczyny! Mnie te łazanki to kojarzą sie tak jak by do zwyczajnego bigosu makaronu wrzucić. Ale swoją drogą takie dziwaczne dania świetne smakują.

ja poklikałam troszkę w internecie i praktycznie każde łazanki z kapustą oczywiście robi się podobnie. bo sa też inne wersje łazanek, mam na myśli nie z kapustą.

a ty jak robisz łazanki :-)

celinka83 z chęcią skorzystam, muszę wejść w kolejny etap gotowania, a zapiekanek jeszcze nie robiłam, nie mówiąc już o ciastach itp.

ja dzisiaj robię coś na szybko a zarazem coś dobrego. kupiłam frytki i piersi z kurczaka. do tego zrobię surówkę z kapusty pekińskiej z kukurydzą, chwila i obiadek będzie gotowy

ja uwielbiam wszelkiego rodzaju zapiekanki - ziemniaczane, makaronowe - mniammm - ale mało, co eksperymentuję, u mnie w domu nie lubą eksperymentować z jedzeniem (może to i przez dziadków), ale potem będę robić co chcę i jak chcę :tak:
więc ja również czekam na przepis - jak się sprawdzi :-D

Ja zapiekanki to robię takie "śmieciowe" - co mi wpadnie w lodówce w ręce. Generalnie jako baza ziemniaczki ugotowane lub makaron, do tego jakaś kiełbaska lub mięsko i co się napatoczy: pieczarki, papryka, pomidorki, boczek, cebulka itd. Jako sos - mieszanka ze śmietany, jaj i żółtego startego sera plus przyprawy (ziółka, pieprz, czosnek). Trzeba tylko uważać, żeby nie dać za dużo mokrych składników (np. surowych pomidorów), bo wtedy wycieka z nich woda. Przykład zapiekanki z wodą - tutaj :-)

reklama
Do góry