reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia

reklama
A ja wam podam przepis na zarypiastą sałatkę u mnie ją uwielbiają, a więc:
podwójna pierś z kurczaka ugotować i pokroić w średniej wielkości kostkę
dwie puszki fasoli czerwonej (odsączyć) ilościowo to będzie około 1 średnia miseczka
i po tyle samo resztę składników:
papryka konserwowa
ogórek konserwowy
cebula wszystko pokrojone w paski, do smaku pieprz i sól. Na koniec dodajemy trochę keczupu i trochę majonezu. Wszystko mieszamy, ja keczup dodaję z Kotlina a majonez Winiary, najbardziej mi smakują, może dlatego, że to produkty z mojego regionu.

sałatka brzmi smakowicie - jak będę miała okazję to wypróbuję :tak:
a ja umieram - zjadłam 12 czekoladek (tych, o których wcześniej wspominałam) no i teraz czuję się jak balon:zawstydzona/y:

a ja umieram - zjadłam 12 czekoladek (tych, o których wcześniej wspominałam) no i teraz czuję się jak balon:zawstydzona/y:
Mamjakty to mozemy sobie podać ręce - ja też umieram
zjadłam całą bombonierkę z Solidarności takie fajne kostki czekoladowe :zawstydzona/y:
i 2 paczki kulek czekoladowych z masą mleczną w środku
:crazy::crazy::crazy: po tym wszystkim weszłam na wagę i się przeraziłam bo od poprzedniego tygodnia mam 3,7 kg do przodu - czy to możliwe??
Mam nadzieję że to tylko błąd wagi :baffled::baffled::baffled:

anik - na wieczór po jedzeniu nigdy się nie waż :-p zawsze rano to rób :tak: dziś chyba daruję sobie słodycze, bo po wczorajszym obżarstwie nawet nie chce mi się na nie patrzeć - ciekawe na jak długo ;-)
na śniadanko była jajecznica - pychotka :-) a na obiad mama jakąś zapiekankę robi - wiem tylko, że z ziemniaków, które wcześniej gotuje w mundurkach - jak będzie dobra, to dam przepis :tak:

już po obiedzie - jednak przepisu nie będę podawać, bo zapiekanka w smaku dobra, ale taka trochę wodnista - nic specjalnego - ziemniaki wcześniej ugotowane w mundurkach pokrojone, parówka, cebula i pieczarki i to zalane tak jakby rosołkiem - może gdyby mam czymś gęstszym zalała to lepsze by wyszło ;-)

Ostatnia edycja:
ja chyba przed wizytą u lekarza zważę się gdzieś, zęby przynajmniej wiedzieć na co się szykować. najgorsze jest to, że ani ja ani nikt z pobliskich mi znajomych nie ma wagi .... zawsze ważyłam się u dziadka, muszę tam koniecznie się wybrać ;)

A ja wam podam przepis na zarypiastą sałatkę u mnie ją uwielbiają, a więc:
podwójna pierś z kurczaka ugotować i pokroić w średniej wielkości kostkę
dwie puszki fasoli czerwonej (odsączyć) ilościowo to będzie około 1 średnia miseczka
i po tyle samo resztę składników:
papryka konserwowa
ogórek konserwowy
cebula wszystko pokrojone w paski, do smaku pieprz i sól. Na koniec dodajemy trochę keczupu i trochę majonezu. Wszystko mieszamy, ja keczup dodaję z Kotlina a majonez Winiary, najbardziej mi smakują, może dlatego, że to produkty z mojego regionu.
Eluś ja robię podobną -przepyszna jest!!! Tylko smaże pokrojoną w kosteczkę pierś z przyprawą do gyrosa.zamiast fasoli wrzucam poszatkowaną pekińską lub lodową sałatę, troszke cebuli, ogórki, kukurydzę, jak mam ochotę dokładam również trochę sosu tatarskiego:-)Zreszta tam mozna dodać wszystko - co kto lubi:-D:tak::-)

laski napiszcie jakieś fajne przepisy na sałatki i zapiekanki.. bo moja wena twórcza wysiada juz.. 9 listopada robimy z Julka nasze urodziny i wypadałoby cos nowego zrobic...

A moze załozymy nowy wątek na którym bedziemy same przepisy podawać:);-)

reklama
A moze załozymy nowy wątek na którym bedziemy same przepisy podawać:);-)
Ja myślę, że ten wątek jest właśnie takim miejscem na przepisy (przynajmniej z takim założeniem go zakładałam) :-)
Na sałatki - proszę, nietypowa sałatka na bazie kurczaka, dla amatorów czosnku (u mnie w domu schodzi każda ilość, tylko trzeba uważać, bo cała lodówka potem czosnkiem pachnie, a jak ktoś naprawdę lubi czosnek, to sałatka działa na zasadzie słonych orzeszków - nie można się oderwać :-D).
Przepis na: Sałatka makaronowa.
Acha, bardzo polecam kolorowy makaron, dużo fajniej sałatka wygląda :-) Np. taki:
pasta_2_fbi__586.jpg

Do góry