reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
Podałam pierwszą marchewkę :))) Podałam najpierw marchewkę a później dałam cyca.
Chyba smakowała. Ale na drugi dzień była bardziej brudna niż za pierwszym razem. Tak jakby bawiła się jedzeniem :)))

Ja karmię sztucznie więc szybciej muszę podawać pokarm Miłoszkowi ale jednak się boję gluten tez mam już wprowadzać

Podałam pierwszą marchewkę :))) Podałam najpierw marchewkę a później dałam cyca.
Chyba smakowała. Ale na drugi dzień była bardziej brudna niż za pierwszym razem. Tak jakby bawiła się jedzeniem :)))
U nas też tak było na początku, pierwsze karmienie, choć nie wiedziała co i jak ładnie jadła. Drugie karmienie chyba chciała zobaczyć co to takiego jest co ona je i jakie jest w dotyku, bo wkładała mi ręce do miseczki, łapała za łyżeczkę. A teraz to tylko macha rączkami i nóżkami a buzię tak szeroko otwiera, że prawie migdałki widać :-D Dosłownie nie nadążam z nabieraniem na łyżeczkę :tak:

No właśnie :) U mnie na drugi dzień Mila otwierała buzię i łapała za łyżeczkę - jakby chciała przyśpieszyć proces podawania jej jedzenia :) jak już miała marchewkę w buzi to wkładała kciuka (albo całą dłoń) do buzi, a sekundę później wycierała sobie tą dłonią oczy! W ten sposób cała była w marchewce!
Nawet do nosa sobie ją wsadziła!
Mała ćpunka! Wącha marchewę ;-):-p:-D

u mnie najpierw pierś, odrazu po słoiczek :)
ja robię tak samo, tylko że butelka zamiast piersi u nas. Ale powiem, że bunt jest po małej ilości mleka (120ml) to trochę ja pobujam, pokażę jej miseczkę już z przyszykowanym obiadkiem i jakoś się uspokaja.
Dziewczyny napiszcie mi co podajecie od kiedy w jakich ilościach i co o danych godzinach
ja co 3,5-4 h po 180-210ml mleka 3x i 2 posiłki po 120ml i pół słoiczka warzyw/deseru. Pierwszy posiłek o ok.6-7, a ostatni ok.20-21.

reklama
Kupiłam najnowsze Mam dziecko fajne tam jest opisane jak wprowadzać posiłki i jak uczyć łyżeczką jeść a zobaczcie forum urodzonych w sierpniu 2007 tam fajnie piszą

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry