reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
pgb jesli mozna wiedziec dlugo Zuzia z tym katarkiem sie meczyla?

prawie 2 miesiące. No na serio jestem w szoku ile daje zmiana powietrza/klimatu. Wcześniej było słychać non-stop jakieś echo, jakby chrapanie. Bardzo pomógł nam też basen, bo troszkę rozluźnił ta zaległość. Ale by być całkiem szczerą, nie wiem jaka dokładnie może być przyczyna tego kataru u dzieci, bo wszystkie podawane przez lekarzy były bardzo naciągane. Wiem tylko, że nawilżenie mieszkania to w tym wypadku podstawa.

Mi sie wydaje ze lekarza trudno stwierdzic i tak celuja w diagnozach a noz sie trafi a maly cofa po tym pepti caly czas nie chce go pic widac ze zle mu na brzuszku mam nadzieje ze to minie i niedlugo znow bede mogla zrobi probe powrotu do zwyklego mleka

My tez na Pepti chociaz dajemy rzadko, ostatnio na spiocha, bo obudzony tego nie chce ...poza tym cycus.
Ana, Labudka czy Wy w ogole jecie jakis nabial?? bo mi pediatra mowila, ze 3 razy w tyg. cos tam zjesc moge, wiec juz sama nie wiem...z nabialu jem jedynie maslo na kanapkach..nieduzo tego, a krostki sa.

Czy ktoras podawala sok marchwiowy (papke marchwiowa) z mlekiem modyfikowanym? Gdzies czytalam ze mozna tak mieszac warzywa z mlekiem.

Jesli tak to gotowane warzywa czy surowe?;-)

My tez na Pepti chociaz dajemy rzadko, ostatnio na spiocha, bo obudzony tego nie chce ...poza tym cycus.
Ana, Labudka czy Wy w ogole jecie jakis nabial?? bo mi pediatra mowila, ze 3 razy w tyg. cos tam zjesc moge, wiec juz sama nie wiem...z nabialu jem jedynie maslo na kanapkach..nieduzo tego, a krostki sa.

Sladowe ilosci bialka sa tez w chlebie , slodyczach , nalesnikach itp.
no i silne alergeny maja ryby, jaja,czekolada , cytrusy odrzucilas tez to? Bo jak nie to moze dlatego krostki nie zeszly :confused::tak:
Kaja ma kilka suchych plamek na szyi , ale sa one koloru skory i naprawde male ..
krostek; brak
czasem na nozkach (przy kostkach) jak pisalam kiedys ,,,robia sie lekko czerwone jak jest bardzo cieplo.... nie wiem juz niedlugo sie dowiem co i jak

ja na zadnej diecie nie jestem ....wcinam nabial ...o soryyy staram sie unikac czekolady no i cytrusow nie jadam :-)

yawla jak karmilam to niestety nic a nic nie jadlam nabialu - poza tym co w chlebie. nawet jak cienko posmarowalam chleb maslem to zaraz byly sraczki i śluz w kupach...jak juz maly zaczal przesypiac nocki to po ostatnim karmieniu jadlam czysty jogurt, ale to juz bylo na koncówce karmienia. na szczescie ryby moglam jesc i soje. bralam tez codziennie wapń i witaminy dla karmiących

Yawla ja jem nabial bo nie karmie piersia , labudka chyba tez :-)
U nas Gabrys prawie od 3 dni nie je chyba to Pepti bojkotuje poza tym ma spore problemy zoladkowe chyba wlasnie po zmianie mleka , nie wiem co robic jestem bliska powrotu do starego mleka , rwe wlosy nad tym moim synkiem bo wiem ze sie meczy :no:

reklama
Yawla ja jem nabial bo nie karmie piersia , labudka chyba tez :-)

dlatego napisalam 'jak karmiłam' :-) i teraz juz wcinam nabial az mi sie uszy trzęsą :-) a piwa znowu ile w siebie wlewam - mniam ;-)

U nas Gabrys prawie od 3 dni nie je chyba to Pepti bojkotuje poza tym ma spore problemy zoladkowe chyba wlasnie po zmianie mleka , nie wiem co robic jestem bliska powrotu do starego mleka , rwe wlosy nad tym moim synkiem bo wiem ze sie meczy :no:

a moze to alergia na jakies sloiczkowe żarcie albo soczek? bo bebilon pepti chyba nie uczula

Do góry