U nas tak jest, mlody nie zrobi kupki przez 1 dzien to jest bardzo marudny i meczy sie biedaczek:-(a ja tam nie wierze co piszą. Kazde dziecko jest inne. Niektore potrafia dlugo nie robic i wszystko jest ok, a inne jak jeden dzien nie zrobią to juz są marudne i się mecza.
reklama
pbg
mama Zuzanki ;)
A Zuzia robi kupy codziennie o tej samej porze i ZAWSZE są zielone, nieważne jakie mleko pije (a piła już 3) i nie ważne co je - zawsze zielona i strasznie śmierdząca Lekarka się prześcigała z położną w wyliczaniu możliwości alergii - wszystkie hipotezy upadły, ja już też zaprzestałam poszukiwań na własną rękę, bo nikt na ten temat nie nic nie wie - mówią że "najwidoczniej tak musi być" i już.
zapmarta
Karolkowa mama
Nie wyobrażam sobie mojego Karola, który przez 5 dni nie robi kupy. On jak ma dzień przerwy to się męczy biedaczek. Na pewno nie czekałabym 5 czy 10 dni na kupę.
Karolowi smakowała dynia z ziemniaczkiem, ale miał po tym takie wzdęcia, że podaruję jemu to danie.
Najlepiej sprawdza się zupka z młodych warzyw Bobovity.:-)
Karolowi smakowała dynia z ziemniaczkiem, ale miał po tym takie wzdęcia, że podaruję jemu to danie.
Najlepiej sprawdza się zupka z młodych warzyw Bobovity.:-)
aga221122
mama Jurandzika :))
Jurand dziś kolejny dzień kasie łyżeczkował. Poszło mu 100 razy lepiej niż wczoraj zjadł około 30 ml i wszystko prawie zjadł. Wczoraj większość była na śliniaku i jego ubranku. Ubranko było mokre po pas). Ja tej kaszki nie daje mu gęstej, dlatego że wszystko wysuwał języczkiem. Jak jest tak płynna do tak jak napisałam dziś zjadł jej sporo. Zobaczymy co jutro będzie)) A no i dziś buzię otwierał )) Oj jaka ja jestem dumna z niego))
martha1
Fanka BB :)
no my tez juz wprowdzilismy do jadłospisu słoiczki no i zaparcia tez mamy za soba;-)troche chyba za szybko chciałam jej urozmaicac ten jadłospis;-)okropna matka ze mnie, dzisiaj malutka strasznie sie meczyła w nocy brzunio napiete, wiec musiałam sie poratowac połoweczka czopka i herbatka po czym postekała i zrobiła kupeczke takiego bobeczka, a dzisiaj juz normalna kupkę szczeliła ogromniastą i od razu widac ze dziecko zadowolone, jak to ta fizjologia jest wazna
ana545
Mama Gabrysia
Maks mial takie problemy przy zmianie mleka. zatwardzenia, zielone kupy, bolacy brzuszek. szybko wrocilismy do bebika
No i Gab tez walna zieloniaste kupsko ale ja nie mam wyboru musze przy tym pepti pozotac musi sie przyzwyczaic :-)
u nas ziemniaczki z dynia zdaly egzamin i są codziennie. dzisiaj zrobilam jabłko z kaszka i chyba młodego troche po tym wysypalo...ale zauwazyłam,ze jak nie dam jablka to nie ma kupy, albo są takie male twarde i zbite bobki. a jak jest jabłko to jest tez normalna kupa :-) ale chyba jednak ze sloika na razie te jablka bede dawac, bo pewnie te sklepowe mają sporo chemii.
ana545
Mama Gabrysia
u nas ziemniaczki z dynia zdaly egzamin i są codziennie. dzisiaj zrobilam jabłko z kaszka i chyba młodego troche po tym wysypalo...ale zauwazyłam,ze jak nie dam jablka to nie ma kupy, albo są takie male twarde i zbite bobki. a jak jest jabłko to jest tez normalna kupa :-) ale chyba jednak ze sloika na razie te jablka bede dawac, bo pewnie te sklepowe mają sporo chemii.
Labudka cos w tych jabkach jest ze widoznie niektorym nie sluza bo Gaba odrazu po nich wysypalojuz odstawilam i moim zdaniem tu nie chodzi o sklep ja dalam mus hippa i wysypka jesli nie moze zrobic kupki a chcialabys zrobic przerwe z jabkiem podaj moze sliwki sa w sloiczkach hippa sa po 4 miesiacu a dzialaja przeczyszczajaco jak jabluszko
reklama
ana545
Mama Gabrysia
Jurand dziś kolejny dzień kasie łyżeczkował. Poszło mu 100 razy lepiej niż wczoraj zjadł około 30 ml i wszystko prawie zjadł. Wczoraj większość była na śliniaku i jego ubranku. Ubranko było mokre po pas). Ja tej kaszki nie daje mu gęstej, dlatego że wszystko wysuwał języczkiem. Jak jest tak płynna do tak jak napisałam dziś zjadł jej sporo. Zobaczymy co jutro będzie)) A no i dziś buzię otwierał )) Oj jaka ja jestem dumna z niego))
AGA moj gab jak je lyzeczka wogole sie nie brudzi jakby jadl nia od zawsze moja teoria jest taka ze jet tak lakomy a jest jak cholera ze mu zal marnowac
Podziel się: